четвъртък, 1 декември 2011 г.

ЧОВЕШКАТА ПРИРОДА ИЛИ ДУХЪТ НА ВРЕМЕТО


Каква е нашата природа? От къде идваме и накъде отиваме? Защо сме такива? Защо живеем зле след като можем всички да живеем десетки пъти по добре! Даже дивите животни живеят в хармония, разбирателство и много по-организирано и добре от нас. Така, че тази простотия трябва да спре....!Какво определя нашето поведение било то добро и ли лошо към останалите хора! Историята на нас, на природата и нейните закони!








Следва продължение..............


Николай Николов

11 коментара:

  1. Мисля, че всеки трябва да ги изгледа тези клипчета! Доста са поучителни! А думичката аз я знам като Зайтгайст от англ., може би на немски се произнася с Ц

    ОтговорИзтриване
  2. ДА, И АЗ МИСЛЯ ТАКА НО ПРЕВОДЪТ НЕ Е МОЙ И НЯМАМ ПРАВО ДА ПРОМЕНЯМ ДУМАТА! ВСИЧКО ДОБРО!

    ОтговорИзтриване
  3. Има какво да научим от дивите животни, те наистина живеят в хармония. Ние все гледаме да си направи мръсно по незнайно какви причини. Но има и много добри хора. Тези клипчета са доста добри и трябва да се изгледат!

    ОтговорИзтриване
  4. Хубава и полезна статия. Клиповете са интересни, има много въпроси които изникват от тях.

    ОтговорИзтриване
  5. Ние сме единствените живи същества, които се избиваме помежду си и избиваме и вредим на всичко що душа носи.Явно това ни е в кръвта, не знам.Наистина би трябвало да вземем пример от животните, които се пазят един друг и не се изяждат помежду си.Статията много интересна.Не спираме да си задаваме какви ли не въпроси, което е нормално и е за препоръчване, иначе до сега нямаше да сме измислили и открили толкова много неща.Клиповете са хубави.Съгласна съм с твърдението, че в зависимост от начина си на живот още от малък някои качества биват отключвани в гените и затова едни са по-добри, други по завистливи .

    ОтговорИзтриване
  6. "Защо живеем зле след като можем всички да живеем десетки пъти по добре!?" това е един много важен въпрос, на който всеки обича да пише и разтяга локуми, но на края прави точно обратното....нищо.Някак генетично ни е заложено да се мъчим и измъчваме с неща, които няма как да променим...миналото не се връща, а за бъдещето...то така или иначе ще си дойде.От доста време не бях попадала на такъв интересен блог с такива хубави теми в него, поздравления.Клипчетата са страшно образователни и може да промениш мисленето си за някои неща.

    ОтговорИзтриване
  7. БЛАГОДАРЯ ТИ! ЩЕ ИМАМ ПРЕДВИД ТВОЯТ СЪВЕТ. А ТИ КАК СИ, ОТ КЪДЕ СИ И НА КЪДЕ ОТИВАШ?! КАКВО МИСЛИШ? НАРОЧНО НЕ ОТВОРИХ ПРЕПРАТКАТА ЗА ДА ПОЛУЧА ПО - РЕАЛЕН ПОГЛЕД ЗА ТЕБ! ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТИ БЛАГОДАРЯ И ПИТАЙ КАКВОТО ТЕ ИНТЕРЕСУВА! ВСИЧКО ДОБРО!

    ОтговорИзтриване
  8. Така е дори и дивите животни живеят в хармония.Благодаря за клиповете.Блогът е любопитен.

    ОтговорИзтриване
  9. Добре, че е това любопитство за да стигнем и до тези открития!

    ОтговорИзтриване
  10. Лол много силни клипове и тези въпроси..." Защо живеем зле след като можем всички да живеем десетки пъти по добре! Даже дивите животни живеят в хармония, разбирателство и много по-организирано и добре от нас. Така, че тази простотия трябва да спре....!Какво определя нашето поведение било то добро и ли лошо към останалите хора! Историята на нас, на природата и нейните закони!" и мен ме накараха да се замисля по дълбоко и да се запитам какво наистина трябва да правим тук, може би целта ни е просто да си живеем и това е.

    ОтговорИзтриване
  11. Може би е така, но всички сме на този свят с някаква цел - усъвършенстване. Както казва Боб Дийн, от проекта Камелот ( http://nikolaijambol.blogspot.com/2013/02/022011.html ), "Всички сме на този материален свят, за да се усъвършенствуваме и да преценят от Галактическата Федерация кога можем да минем на по-високо ниво в измеренията. Смърт духовна, няма. Нашето тяло е само една обвивка. И какво ще помислите ако Ви кажа, че всичко е една съвършена холограма, която и ние вече постигнахме?! Може би ще ме помислят за луд. Така да е... И аз отначало помислих, че полудявам, после вече се убедих, че съм луд но сега мога да Ви кажа - не аз а другите са луди защото не проумяват. И още нещо ще Ви кажа - ние сме просто една съвършена програма, да го нарека експеримент. Погледнете филма Матрицата и ще разберете какво искам да Ви кажа... И други неща ще кажа при следващия разговор, просто се страхувам хората да не изпаднат в безвремие и отчаяние).

    ОтговорИзтриване