петък, 8 февруари 2013 г.

OКУПИРАЙ БЪДЕЩЕТО И ОЩЕ МНОГО НЕЩА....


Ричард Улф предлага завладяващ нов манифест за една демократична алтернатива на капитализма, основаваща се на работническо самоуправление в производството. Решението изисква създаването и прилагането на истинска икономическа демокрация, която да послужи като основа за истинската политическа демокрация.
Ричард Улф е автор на публикуваните наскоро книги „Демокрация на работното място: Кооперативни решения на капиталистическите кризи“ и „Залезът на капитализма: Световната икономическа криза. Какво можем да направим“.Запис от 27 март 2012 в Колумбийския колеж, Чикаго.

Сещам се за Мойсей и Стария Завет – как на всеки 50год. всичко се разделя по равно на всички и се почва наново.
Сега това това става и с прогресивно и семейно облагане – 75% е нормално и 94% не е лошо.
За да не се допусне неконтролируем разпад на системата, министерството на финансите на САЩ и ФРС, за пореден път прилагат “стратегията анаконда.
Някои неща в енергетиката не може да се децентрализират и няма как да минат без държавно планиране,стратегия за нови и постоянни работни места.В едно изречение – държавата банка до 1% лихва за селското стопанство, саниране и топла вода от слънцето отварящи постоянни работни места в Република България /халко, че вече не е народна република България,което е енергийна, и т.н. независимости.
А 35-те милиарда лева влогове във банките и 5-6% лихва ?! – така става след като има държавни гаранции за влоговете и умишлено липсва закон за фалит на физически лица като САЩ?????!!!!
А, че при фалит на банки влоговете се изплащат само в левове?!  и във времето без срокове също е умишлено. какво ще кажете приятели?! 
"Капитализмът на обединените работници" съществува вече на много места в света, в Аржентина има над 200 фабрики, окупирани и управлявани от работниците. В Европа, Испания, съществува Мондрагон от десетилетия. В Италия земеделските кооперативи в Емилия Романя съществуват също от десетилетия. В кооперативите по света работят почти 2 милиарда души. Естествено, някои мечтаят за „ капитализма  на държавата“, и изобщо не си дават сметка как и по какъв начин държавният капитализъм не променя производствените отношения. Улф говори точно за хора като много от вас, които наричат „комунизъмплановата икономика и национализацията, а не промяната в производствените отношения. За съжаление, историята доказа, че без промяна на производствените отношения, национализацията и плановото стопанство рано или късно водят до приватизация. Не зная кой е наивен в случая. Време е да се изпробват идеите на Маркс. Между другото, производството под контрола на работниците, не е в разрез с плановата икономика, напротив, тя е задължителна, имайки предвид недостига на ресурси. Двете неща вървят ръка за ръка. Малко смелост се иска от българските икономисти, за да започнат да разработват най-сетне нови идеи, а не да гледат с носталгия към миналото. 




Николай Николов

8 коментара:

  1. Г-н Николов казвам се Атанас и виждам ,че сте взели някои мои думи от коментарите ми под филма тук - http://www.dokumentalni.com/?p=2332

    До 1996год. в РБ-я са раздадени 1 300 000 000 000 трлн.лв. повечето необезпечени кредити и за това долара стана 3000лв.
    Нали се сещаш - вземаш кредит 1 000 000лв. купуваш долари по 50лв. и като стане 3000лв. обменяш доларите и си връщаш кредита - го направиха умишлено.
    Голямата измамата измама продължава и след това защото по закон ако сега фалира банка не фиксиран срока за завършване на плащането и отделно влоговете във валута се изплащат в левове.
    Държавата гарантира влогове до 100 000лв. на физически лица във банките и ако фалира парите може да се вземат след десетки години защото закона е такъв.
    В САЩ закона е - до 3 месеца се изплащат парите.
    Тук http://darikfinance.bg/novini/81851#comments е писано за закона за фалит на физически лица.
    Просто искам да помогна като споделям информацията и знанията до които съм достигнал с четене и анализиране през годините.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. МОЯТА ЦЕЛ Е, ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ИМАТ ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ, ДО КОЯТО СА СЕ ДОБРАЛИ И ДРУГИ ХОРА, А НЕ САМО АЗ.. АКО МЕ ОБВИНЯВАТЕ, ТО ЩЕ ИЗТРИЯ КОМЕНТАРИТЕ И ЩЕ НАПРАВЯ НОВ! ЕДВА ЛИ ЩЕ Е ПО -ДОБЪР. МОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ СЪМ ГИ ОТКРИВАЛ НА СТОТИЦИ МЕСТА И МЕДИИ, НО НА НИКОГО НЕ СЪМ ПРАВИЛ ЗАБЕЛЕЖКА, ЗАЩОТО МОЯТА ЦЕЛ Е ПОВЕЧЕ ХОРА ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ! АКО ПОЖЕЛАЕТЕ, ТО ЩЕ ЗАТРИЯ ПУБЛИКАЦИЯТА. НЯМАМ В МОМЕНТА СВОБОДНО ВРЕМЕ И ГО ПРОЧЕТОХ ОТГОРЕ, ОТГОРЕ. МОЖЕ БИ СЪМ ВИ РАЗБРАЛ ПОГРЕШНО. УТРЕ ЩЕ ПРОЧЕТА ПО-ВНИМАТЕЛНО. ВСИЧКО ДОБРО ОТ МЕН!

      Изтриване
    2. Сега видях ,че тук може да пиша и не ми пречи да го напиша пак.
      Г-н Николов разбрали сте погрешно - в нищо не ви обвинявам просто допълних ,че 1996год. са раздадени 1 300 000 000 000трлн.лв. кредити повечето необезпечени и тогава измислиха да направят долара 3000лв. за да върнат парите и т.н.
      Далеч съм от мисълта да правя забележка даже напротив се радвам повече хора да се събудят и да разберат за какво става въпрос.
      С Уважение : Атанас

      Изтриване
  2. "Поли Златарева ни разказа един репортаж за португалката Сузана Жезус - инженер-геодезист в Европейския център за ядрени изследвания ЦЕРН, дошла в България, в село Брестово.
    Видеото е снето от сайта на БНТ"

    ТРЯБВА ЛИ ЧУЖДЕНЦИ ДА НИ
    КАЗВАТ КАКВО ИМАМЕ!!!!!!!!?
    http://www.youtube.com/watch?v=dKuaVq0IVKo&feature=player_embedded#!

    ОтговорИзтриване
  3. Г-н Николов разбрали сте погрешно - в нищо не ви обвинявам просто допълних ,че 1996год. са раздадени 1 300 000 000 000трлн.лв. кредити повечето необезпечени и тогава измислиха да направят долара 3000лв. за да върнат парите и т.н.
    Далеч съм от мисълта да правя забележка даже напротив се радвам повече хора да се събудят и да разберат за какво става въпрос.
    С Уважение : Атанас

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА НЕАДЕКВАТНИЯ ОТГОВОР! СЪЖАЛЯВАМ АКО СЪМ ВИ ОБИДИЛ! ЛЕКА НОЩ!

      Изтриване
  4. http://america.actualno.com/SASht-izpolzvat-bezpilotni-aparati-za-ubijstvoto-na-amerikanci-news_415065.html

    http://america.actualno.com/Shtatyt-Virdjinija-veche-ne-iska-dolara-news_414985.html

    ики,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ики,благодаря за линковете и дай "боже" :

      "Не сме ний РОБИ повече ! Говори се за робско племе, на което му е безразлично какво става и как става !

      Read more: http://society.actualno.com/Bylgarija-se-vdigna-sreshtu-monopolite-news_415207.html#ixzz2KZ0FrhuM"

      Изтриване