вторник, 5 март 2013 г.

НЕЩО КОЕТО ПУСКАМ С ЗАКЪСНЕНИЕ защото не е мое творение


Тази новина трябва да ви разлюлее с камбанния си звън! Стъпка по стъпка Библейските пророчества се сбъдват!
Едно съобщение, което е достатъчно показателно за очакващите ни преломни и заключителни събития в човешката история, инициирани от "звярът със седемте глави", визиращ в Библията Римо-католическата църква. Силата, която ще помогне да ги наложи и осъществи ще бъдат САЩ - Вторият библейски звяр, посочен в Откровение на Йоана (припомнете си какво съм ви разказвала в предишните си постинги „САЩ И ВАТИКАНА – ТАНДЕМЪТ ОСЪЩЕСТВЯВАЩ „НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД” СПОРЕД БИБЛИЯТА – ЧАСТ І и ІІ ).

А ето и какво накратко ни информира медията:”Ватикана призова за радикална реформа на световната финансова система, включително създаване на световен политически орган за управление на икономиката, предаде Асошиейтед прес.
Целта е да се създаде нов световен икономически ред, основан на етиката и търсене на общото благо, предаде БТА.

Предложението на Папския съвет за справедливост и мир бе оповестено днес. Документът е от 18 страници и е много конкретен, призоваващ, например за данъчни мерки върху финансовите транзакции.
Той бе предшествано от енциклика на Папа Бенедикт Шестнайсети от 2009 година, в което се посочва, че начинът на мислене, според който трябва да се преследва "печалба на всяка цена", е отговорен за световната финансова криза. 

Новият документ подчертава, че икономиката се нуждае от етика. В него се предлага процесът на реформа да започне с ООН като отправна точка.
От Ватикана призоваха и за създаването на „световна обществена власт” и „световна централна банка”, която да ръководи финансовите институции, които са остарели и често неефективни в справянето с кризите, предаде "Фокус".
 Хората, непознаващи Библията и истинската същност на Римо-католическата църква не биха открили нищо нередно в подобно „хуманно” и прочувствено обгрижване – Във всесесветското послание се говори се за „етика” в икономиката, дават се предложения за ”справедливост и мир”, насърчения за данъчни мерки и т.н. – никаква сянка от подмолни помисли. Нещо повече, дори „Ройтерс коментира, че документът на Ватикана трябва да звучи като музика за ушите на демонстрантите от движението„Окупирай Уол стрийт” и подобните акции по света, протестиращи срещу забавянето на икономиката.
Но дали е така...
Нека да ви върна малко назад във времето ...
През последните години на XX век започва офанзива за издигане на неделята като ден за почивка. Най-напред Йоан Павел II изтъкна нейното значение. Последваха действия от настоящия папа. През 2009 година в италианския град Бари се проведе национален Евхаристичен конгрес  на тема “Не можем да живеем без неделята”. Тогава Бенедикт XVI заяви:  „Светът в който живеем, често белязан от необуздан консумизъм, от религиозно безразличие, от затворен за духовното секуларизъм, може да изглежда не по-малко сух от пустинята, която премина еврейския народ”… „имаме нужда от този Хляб, за да преодолеем трудностите и умората от това пътуване”(http://storico.radiovaticana.org/bul/storico/2009-04/278606.html ). След това  добави нещо много съществено: “Посещаването на неделната литургия е основния статистически критерии за „практикуващите” католици. „Понякога – не еднократно се обръща към младежите Бенедикт ХVІ – може да ни изглежда неудобно да вместим литургията в неделния ден. Но ако положите усилия, ще забележите че именно тя дава истинския смисъл на свободното време”. Тогава думите му се отнасяха само и единствено за католиците, като в тях трудно можеше да се забележи някакво желание за налагане неделята на световен мащаб. Такова намерение можеха да открият само адвентистите, и то част от тях, поради факта, че познават пророчествата. За останалите всичко беше “в реда на нещата” – католиците са свикнали с неделята и папата им казва, че е добре да я пазят, нищо особено и необикновено, нали? Но...това беше преди повече от две години. Оттогава изтече достатъчно  време, което донесе много събития. – кои бяха те, какво трасираха и вложиха в понятиетоватиканска „етика”, прочетете и си припомнете тук:
На пръв поглед, на обществената сцена, Католическата църква все повече се застъпва за свобода на изповеданията и показва - поне външно - характер, съвсем различен от познатия през мрачното Средновековието. Между църквата, която е пращала несъгласните с ученията й на клада и настоящия й миротворчески лик, трудно може да се забележи някаква прилика. Понтифексът се моли за всички пострадали, раздава помощи, праща емисари, разпространява Библии, застъпва се за всички религии и се определя като последователен пацифист. Преговаря с евреите за палестинците и с арабите за Израел. Призовава целият свят да се обедини, за да просперира, а после заявява, че това е опасно за свободата на народите, показвайки бащинска загриженост за всеки човек. Малко хора разбират какво се случва, освен запознатите с библейските пророчества,. Малцина знаят например, че Библиите,  с които Католическата църква има намерение да наводни света, са толкова фалшифицирани, че спокойно могат да претендират за нов автор – Католическата църква. Така например в тях може да се прочетат на мястото на четвъртата заповед само думите “Помни седмия ден, за да го освещаваш”. Това е достатъчно манипулативно, тъй като мнозинството християни знаят, че седмият ден е неделя. По същия начин и зад останалите „добри” дела се крият коварни помисли, незабележими и трудно различими от тези, които не познават Божието слово...
Всъщност действията на Ватикана пред последните две десетилетия, недвусмислено говорят, че “Вълкът козината си мени, но нрава – никога!”.
Който отрече католическа истина...
Може би не знаете, но не много отдавна Бенедикт XVI увеличи правомощията на Конгрегацията за доктрината на вярата – това име нищо не ви говори, нали? Всъщност зад това ново авторитетно и лъскаво наименование стои жестоката средновековна Инквизиция! Защо трябва да се увеличават правата на тази организация? Защото явно се подготвя нещо прикрито за бъдещето и тази организация трябва да е готова за съответни предстоящи ситуации. Преди края на миналото столетие предишният папа беше вече направил подготовката за вече осъществената промянаВатикана заяви, че всеки, който не е съгласен с католическите учения, е терорист. Канон 1436 пояснява "как трябва да се постъпва с несъгласните с католическата вяра”. Всички знаем от историята как Средновековната Католическа църква постъпваше с еретиците: 
„...трябва да бъде наказан като еретик.”
 Коментар не е нужен, споделеното от мен е дотук, размислите оставям на вас!

П.п. И все пак дължа едно уточнение: Моля, не ме разбирайте погрешно – не бих искал никого да плаша преждевременно с подобни новини. Само желая да погледнете случващото се и спешените политически събития от библейска гледна точка, за да разберете истината за идващият край на времето определено за грешното човечество. Нужно е да мобилизираме всичките си сили, цялото си съзнание, търпение и преди всичко вяра в Исус Христос, за посрещане на предстоящите трудности и изпитания като достойни божии синове и дъщери. Каквото и да се случи, имаме ли в себе си живи обещанията на Божия син, знайте, врагът само ще скърца с челюсти около нас! 
" Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, каторикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне. 
Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света. 
 А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христа [Исуса], ще ви усъвършенствува, утвърди, укрепи [и направи непоколебими], след като пострадате малко.
Нему да бъде господството до вечни векове. Амин."
1 Петрово 5 - 8:11

АТОР -  estirbg

ПРЕПИСАЛ:  НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар