четвъртък, 21 март 2013 г.

# ИМПЕРИЯ НА БАЗИТЕ – РИМЕЙК #


САЩ разполагат с военни бази на всички континенти. В годините след разпадането на Съветския съюз, Америка се нарече "самотната свръхсила", по-късно "неохотния шериф", след това "задължителната нация" и накрая след 11 септември "Новия Рим".
Мрежата им представлява фронта на една нова империя:
"империя на базите",
която не обхваща само Антарктида. САЩ имат над половин милион военни, шпиони, технически персонал, информатори и цивилни контрактьори в различни държави. С практиките на тайни затвори, мъчения и безочливо погазване на човешките права
.!!!!!!!!!

Големите бази на Америка разположени на чужда територия са поне 700?! ЗАЩО ТАКА БРЕ МИРОТВОРЦИ - ЦИЦИ ЦИЦИ....?!
Пентагонът е собственик?!,  или наемател ( БРЕ БРЕ, МАМА ИМ ДА ЕБА!) на 702 бази в 130 държави. Освен тях американските военни имат 6 000 бази в Съединените щати и други контролирани от тях територии. Те разполагат и с огромен брой малки секретни подслушвателни бази в различни точки на света.

В разположените в чужбина бази Пентагонът има 253 288 души униформен персонал, плюс още толкова цивилен. Пентагонът е работодател на близо 45 000 наети на място чужди граждани.


Тези данни  обаче са непълни. Те не включват много от новите големи военни бази като "Бондстийл" в Косово, бази в Афганистан, Ирак, Израел, Кувейт, Киргизстан, Катар, Узбекистан и т.н................................
Под прикритие на борба с тероризма Америка чертае една "арка на нестабилността",  която се простира от Андите в Южна Америка до Северна Африка и Близкия Изток, и достига до Филипините и Индонезия. Зоната, очертана от арката  е почти идентична с Третия свят и покрива ключовите петролни резерви на планетата???????!!!!!


Това е нова форма на колонизация чрез военни бази създадена от новата световна империя Америка (историята е даказала, че вечна империя няма и май САЩ се разпада!).  Източно-европейските бази, включително тези в България, са част от "колонизацията". Колин Пауъл ги нарече "ново семейство бази". “Новото семейство" не случайно се изгражда в най-обеднелите точки на Европа и света. Една от причините Пентагонът да търси преместване от "богати демокрации" като Германия в страни смазани от бедност като Румъния и България, или пък от военни диктатури в други части на света, е да се възползува от техните "по-меки закони за околната среда". Известно е, че Пентагонът налага на всяка от държавите, в които разполага свои войски, така наречените "Договори за статута на военните сили", които освобождават Съединените щати от задължения за изчистване или от плащания за щети нанесени на околната среда. Такива щети и специалният статут са се превърнали в огромен проблем за американците в Окинава например. Истинската причина за създаването на нов кръг от американски военни бази е да се разшири империята.

Чалмърс Джонсън


Корумпираните и морално банкрутирали управници в България, Румъния, Полша и други източноевропейски страни бързат да ни продадат на новия Big Brother - да ни превърнат в колониален аванпост на американската Империя от бази и тайни затвори.


Още по-омерзително е поведението на българската официална медия и официална интелигенция, които не произведоха нито един разследващ материал по въпроса, никаква позиция и морално осъждане на безочливите "практики" на Империята, никакъв намек за съпротива на тази неоколонизация.

За разлика от продажните политици, официалната медия и платената интелигенция, мнозинството от хората в България отхвърлят идеята за превръщането на страната в плацдарм на САЩ, фронтова линия за терористични удари и далечен буфер на Империята.


Николай Николов

6 коментара:

  1. Е те това е истината,и всичко е под звездата на ЦИОН.Защото не мисля че угнетения и необразован американец има апетити към коя да е точка на земното кълбо,пък била тя изобилна на петрол, някакъв си "шистов газ"или друго ценно изкопаемо.Поне докато му е пълна купичката с пържени естрогенни пилешки крилца,чипс или ГМО попкорн.А и едва ли знае че Земята е вече кръгла.
    Та колко от Щатите са на американците,или пък какви права имат коренните жители на Америка-индианците?
    Честито и на нас бази с американци драги ми "балканци-индианци".
    "Каква я мислихме ,а каква стана"

    ОтговорИзтриване
  2. А този холивудски "хизбуламач" излезе дни след "постановката" в Сарафово.България е представена като котило на терористите.Филма е боклук,няма стойност,а си е чиста и нагла лъжа.Но явно бойковистите доста са го гледали и накрая се произнесоха:-"Хуйзбола са авторите на атентата в Бургас",ама сценария са откраднали от тетрадките на мосИДИШ.

    ОтговорИзтриване
  3. А ей го и буламача

    http://cinemabg.net/action/559-sofia-assassin-bullet-rrsres-2012.html

    ОтговорИзтриване
  4. За това БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, трябва да благодари на Соломон Паси, Леа Коен, Петър Стоянов и Надежда Неински (Михайлова). Все хорица от друг етнос. С различна култура, възпитание, обичаи и религия( тук всъщност тя не играе роля, защото те имат друг култ-мадам БКП). Просто се чудя как Доган ефенди не се е включил в тази тумба, та и на него да бъдем благодарни, явно е бил ангажиран с други дела, да строи сараи.

    ОтговорИзтриване
  5. "Америка да се ангажира с постоянно военно присъствие в България. За това са настояли преставителите на нашето военно министерство на среща с експерти от Пентагона.
    Военният министър Аню Ангелов и началникът на кабинета му Йордан Божилов бяха част от делегацията начело с премиера Бойко Борисов, която беше в САЩ преди десетина дни по покана на американския президент Барак Обама."

    Интересно ,кой ги е упълномощил да искат тази военна "помощ",или коя "кипа" им внуши да поканят рейнжъри-зомбита м България?!!!
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1678506

    ОтговорИзтриване
  6. НЯМА НАЧИН У ТЯХ Е СИЛАТА А И ИМАТ МНОГО ЕНИЧАРИ ПЛАЩАТ ИМ ИЛИ ПО -ТОЧНО НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ДА НИ УНИЩОЖАТ КАТО НАЦИЯ

    ОтговорИзтриване