петък, 22 януари 2016 г.

ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАШИНГТОН ПУТИН ВОДИ ЧОВЕЧЕСТВОТО КЪМ МИР


Действията на Русия са насочени към постигане на мир и взаимоизгодно световно сътрудничество в рамките на международното право, докато Вашингтон води човечеството към война и единственото, за което се безпокои, е постигането на собствена хегемония, смята американския политолог Пол Крейг Робъртс.
И чест му прави, като американец и като професионалист за такава трезва и обективна оценка.
Време е умните и образовани хора да говорят по същество и да казват истини.
Защото светът е преситен от добре скалъпени лъжи и недотам добър театър.

Американския политолог Пол Крейг Робъртс смята, че президента на Русия Владимир Путин силно се отличава от «лъжците» седящи в правителствата на страните на Запада и в западните медии.
Според политолога, Путин води човечеството към мир, докато неоконсерваторите контролиращи  Вашингтон водят световната общественост към война ( докато си играят на политици), и «световното сътрудничество» в разбиранията на САЩ означава подчинение на Белия дом.
« Русия се стреми към запазване на мира и международно сътрудничество в условята на върховенство на правотото.
Намеренията на Вашингтон обаче са насочени към световна хегемония» написа в блога си Робъртс.

Политологът отбелязва, че президентът на Русия не веднъж акцентира вниманието на това, че правителството на страната трябва да е в съгласие с народа.
Според Робъртс, в САЩ гражданите имат «нулево» влияние върху политиката на Вашингтон.
Тоест, Вашингтон води политиката си без да смята за нужно да има одобрение от народа си.
Освен всичко това, експертът допълва че Вашингтон заплашва правителствата на страни като Венецуела, Еквадор, Боливия и Аржентина, само защото те си позволяват да защитят интересите на своите граждани, а не тези на Белия дом.
« Правителството на САЩ унищожи гражданските свободи с помоща на масово следене, което противоречи на конституцията, с необосновани задържания, лишаване от свобода за неопределен срок, убийства на американски граждани без правови процедури. Всичко се свежда до това, че всяко инакомислие по отношение на политиката на САЩ просто се смята за престъпление»
Едно е сигурно, независимо от игрите на САЩ, Обама не е обичан и любим президент, колкото и да се усмивка.
Дори и с нелепата си нобелова награда за мир. Не става така. Не може да убедиш хората, че армията на Нато провежда военни миротворни операции, и да пускаш бомби в други страни, които не спазвали правата на човека. А и що за формулировка «военно миротворни», не звучи някак..
И колкото и да се опитват да убедят света, че Русия е голямата лоша страна, все повече хора уважават Путин.
Ако човечеството разбира все по-ясно изборът между война и мир…
Каквото и да говорят  ( политиците) по делата им ще ги познаете


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

1 коментар:

  1. За съжаление онова рогатото дотолкова изкривява съзнанието, че не може да се гледа абстрактно и обективно на същността по никакъв начин. От там и възприемане на неистината за истина. Добре ще е да не сме толкова уверени и устремени само в една единствена насока (която дори не е наша!!!)и ще видим много повече за корените, няма да бъдем изненадани и като гръмнати, когато нещата започнат наистина да се случват! Безпристрастно отстрани и на чисто отгоре се вижда идеално центъра!

    ОтговорИзтриване