вторник, 16 декември 2014 г.

ДУХОВНО ПРОСТРАНСТВО

Това са пътешествия в  дълбините на съзнанието. Какво представлява човека? Истината е, че не знаете какво сте. Знаете, че сте нещо, но дали действително знаете точно какво?! Смятате ли, че знаете какво представлявате? Аз мисля, че не! А Вие? Давайте да се погледнем от друга гледна точка, от която не сме свикнали, защото така са ни втълпили!



Николай Николов

4 коментара:

  1. Отново сещнах огромна омраза, когато искам да споделя, нешо което съм виждал и то не на сън, а от първа, да я нарека научна страна. Това ми се случва за трети път. Първият път бяха така наречените хейтъри, вторият - непознати хора, а сега и непознати и малко познати. Радвам се, че не им казах всичко, защото знам какво ме очаква след това. Пусках заобиикалях, пускх спам, изчаквах и добавях. Явно няма смисъл! Всичко добро от мен!.....Вече знам защо са съсипали Никола Тесла! Не, че имам нешо общо с този ГЕНИЙ но.... се усетих......поне така мисля...

    ОтговорИзтриване
  2. Има хора, неспособни да се докоснат до духовното, да почустват мъдростта, усещането за вечност, за цялостност и покой. Такива хора са просто неизвървели пътя на познанието, неготови и напълно отричащи с краен негативизъм всичко, до което не могат да се докоснат. Колкото повече съществуваш само в "земен план" толкова повече злоба таиш, завист, страх. Не се страхувайте, дами и господа, успокойте гласовете на ограничения егоизъм и мислете и чувствайте, най-вече чувствайте. Има ги, Ники, и хора с невероятни способности, но пак злоба ги тресе, многопластовост, хем му дал бог, хем използва за лоши цели дарбата си....какво да кажеш, всичко има на този свят. Когато достигнеш едно определено ниво на съзнанието вече няма значение кой и какво казал.. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Вярно е това за нивото на съзнанието! Истина е, че нищо не знаем за себе си! Ваш личен и напълно собствен избор е дали да вярвате или не, но да знаете в реалността сред толкова много негативизъм и закостеняло мислене и тези, които могат да направят нещичко се спъват! Макар и осъзнат и просветен, сами разбирате, че една птичка пролет не прави и е от изключително важно значение да се изолираш от мнозинството и да дръпнеш напред заради цялото! Ето ти го колективното ''човешко" съзнание! Искаш, не искаш - това е положението... Трябва да си решил и готов да платиш цената! Прекалено висока е, но и усещам, че борбата ще си заслужава!!! След една година непременно трябва да има осезаема промяна... И това е заразно, както всичко, с което ни заливат... :):):)

    ОтговорИзтриване