петък, 12 декември 2014 г.

КОГАТО ГОВОРИШ НА БОГ - ТОВА Е МОЛИТВА. КОГАТО БОГ ТИ ГОВОРИ - ТОВА Е ШИЗОФРЕНИЯ


Нека да приемем че има Бог. Той ни е създал и като наш създател е определил законите, по които трябва да живеем. ОК!  - 10 божи заповеди!
Идва после едно тъпо *censored* и казва: "Аз съм син Божий и вие ще ме слушате!"
И почва да раздава и той едни заповеди - но такива, които на моменти направо са в разрез с тези на баща му. Бог казва „Живот за живота, око за око, зъб за зъб, нога за нога, изгорение за изгорение, удар за удар, рана за рана". Нашия вика: "Ако те ударят, чакай да го направят и втори път и не смей и гък да кажеш... И защо ли - Защото ти ще отидеш в Рая, а ония ще горят в Ада". А сега ми кажете, че християнството не е измислено за тези, които просто е трябвало да търпят боя. И това което най ни дразни - Бог казва след големия потоп, че никога няма заради човека да унищожи цялата земя. А Христос идва и ни разправя за някакъв апокалипсис? Хайде бре! - Бог да не спази собственото си обещание - тоя трябва да е баси мизерника - нас на морал да учи, пък него?!... Кой ще съди Бог? -  нали е създател на всичко?!
И накрая - най-голямото доказателство, за липсата на божий син е  наличието на толкова много религии. Ако Бог е един, ако той е наш създател, и ако е пратил при нас сина си - от де се взе този Мохамед? От къде идва мюсюлманството? Нима Аллах и Йехова не са едно и също лице?! - Защо тогава заповедите им са различни? Как ще ми докажете че Бог е Йехова а не Аллах?  Ами от къде идват Шива, Буда и всички други божества и полубожества? Хайде след като сте толкова близки с Бог, светнете ме по тези въпроси?!

"Блажени са беднете духом - тяхно е Царството небесно!"


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

14 коментара:

  1. Не коментирам библията .ако търсиш противоречия там, погледни книгите на Лео Таксил "Забавна библия" и "забавно евангелие" там той осмива юдаизма и християнството ,но след това се отрича и се насочва срещу масоните ,сатанистите и тамплиерите.
    Философиите и религиите дават посоката и методологията за развитие на обществото. Виж разликите в развитието на различните общества ,които са под влияние на различни идеологии . Евреите са такива ,защото на това ги учи техния Ехова и талмуда "Вие сте богоизбрани, всички останали не са хора, а гои-животни и вие сте длъжни да ги мамите, крадете и убивате"
    Комунизма, национал-социализма .В Германия по времето на Ницше и Хитлер се пропагандират зроастризма на Вавилон и култа към древногерманския бог Вотан /Один/
    Защо Кисинджър и др. казват ,че след комунизма най-големият враг на западната цивилизация е източното православие ,а Путин строи храмове и залага на него за спасението на Русия
    "По плодовете им ще ги познаете"

    ОтговорИзтриване
  2. Има една теория в историяграфията, че всички изписани исторически текстове са стил романизъм, тъй като са писани от хора, а човекът не може да не вложи субективизъм, даже при най-искрено желание да отрази реални факти. Друг е моментът, че е малко трудно за историографите да могат да имат информация за цялостната фактология и много често вместо да се излагат реални факти става един миш-маш от факти, предположения, личнна стойностна система, интереси, слабости. Така, че казват, нямаме реална идея за ТОЧНАТА историческа фактология, историографията е един вид съчинение. Да приемем, че Ийсус е съществувал, всъщност го вярвам, че е съществувал, но какво точно е казал, на кого, той как го е приел и изтълкувал, че и написал.....ей това е библията, има моменти, в които се казват истини, но свободното съчинение е в сила! Не знам дали само, който я е писал, но и който я е пренаписвал и т.н. е вложил друг смисъл, защитаващ определени интереси. Това е религията- опиумът на народите, както каза и Маркс, не вярата, за религията говори!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз не съм набожен , но трябва да има някаква идеология. Тези 10 "божи заповеди", уж са елементарни , а са толкова трудни за спазване, както и Христовите. Не вярвам някой , като са му ударили един шамар , освен ако не е мазохист, да е обърнал и другата буза или , ако са му взели горната дреха, да е дал и долната, но все пак имат възпиращият ефект на прошката. Иначе , ако почнем "зъб за зъб - око за око", както пише в стария завет, трябва да търсим "кръвнина" и да се изпотрепем, но и според Христос прошките имат край.
    Евангелие от Матей гл18 ст 21-22 "тогава Петър се приближи до Негои рече: Господи, колко пъти трябва да прощавам на брата си кога съгрешава против мене? До седем пъти ли?
    Исус му отговори: Не ти казвам до седем, а до седемдесет пъти по седем"
    Означава 490 пъти. Ако си спомниш колко пъти някой твой близък е съгрешавал против тебе ще видиш, че тази цифра не е чак толкова голяма.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, кво сега, да седнем да броим ли? Да си водим изчерпателна статистика кой колко пъти ни е прекарал и докато не стигнем заветното число 490 да не предприемаме нищо? Алоо, това си е чиста проба МАЗОХИЗЪМ братле! И не ми пробутвай библейски брътвежи, дори само по една едиствена причина: така наречената "свещена Библия" е писана от живи хора и е редактирана от евреите хиляда пъти! Браво!

      Изтриване
    2. Естествено, че никой не е броил, както и никой не си е давал бузата пак да го ошамарят . Става въпрос , че даже и според Христос не се прощава безкрайно.

      Изтриване
  4. А Буда казва : " Злото е желязна верига а доброто е златна верига , но и двете са вериги - затова хвани едната за да разхлабиш другата, след това хвърли и двете " и още "Желанието поражда действие, а всяко действие води до страдание" и затова препоръчва само да кръстосваме краката и да се възнасяме и ако случайно огладнееш да вземеш паничката и да идеш при онези непросветлени серсеми да им окажеш честта да те нахранят . Тези гуровци са най-големите тарикати.

    ОтговорИзтриване
  5. До анонимен
    Може да се направи една справка дали циганските прегрешения не са надхвърлили числото 490 и съвсем по християнски християните да се вдигнат и да спрат да им прощават, а така също и за нашите политици.

    ОтговорИзтриване
  6. МНОГО СЕ ОТПЛЕСВАТЕ ОТ СЪЩНОСТА НА НЕШАТАТА, ЗА КОЕТО ВИ СЕ ИЗВИНЯВАМ..

    ОтговорИзтриване
  7. Можеби съм твърде млад и незрял, но до това което съм стигнал е, че бог както го описват религиите не съществива, както и религиите. Бог аз го наричам вселенску разум или съвършена матрица. За Иисус, Мохамед, Буда за мен това са реално съществуващи лице, стари, просветени души които са били на Земята да помагат на хората, но техните завети и живот са силно изменени, за да се държат хората в незнание. Както и, имам една теорийка незнам каквомислите по въпроса, това че добро и лошо не
    съществува, все пак едва ли вселената прави разлика, просто ти се връща това което правиш.Може сега някой да попита, е тогава тези които крият от нас много истини и ръководят живота ни защо нищо лошо не им се връща, е според мен тези хора ввсе пак знаят всички закони на вселената и се съобразяват с тях, правейки така, че да не им се връща.

    ОтговорИзтриване
  8. Николай, Зигмунд Фройд в "Психология на масите" и другаде разглежда феномена "създаване на справедливия бог, пред когото всички са равни. сега идеята за вселенски разум и информационни полета пак е същата -някой ни наблюдава безпристрастно и , ако не слушаме, ще ни се случат много лоши работи

    ОтговорИзтриване
  9. Колегата анонимен по-горе загатна в последните си редове на поста, че "светнатите" познават доста добре Вселенските закони или Матрицата на вселенския живот. Това им дава правото (или по-точно-възможността), да заобикалят Божието възмездие за прегрешенията, които вършат спрямо човешката маса или природата. А, може би, е правилно да играят такава роля на ''трънлива детска площадка'', за да можем ние, останалите недозрели кауни да се учим, как да израстваме и да добиваме повече мъдрост като хора. Започвам да се замислям, дали пък не трябва да им благодарим за тази им роля от векове на Земята.....Не ми стига акъла дотолкова, но при всички случаи знаят много повече от нас, обикновените хорица...

    ОтговорИзтриване
  10. Колега мисля, че има някъква истина в думите ти, че може би имат някъква положителна роля за нас. Бях чел нялъде как уж някъкав просветен беше казал, трябва да ни благодарите за това което пфавим, ное го правим за вас, тези които така да се каже имат мозък в главата ще разберат и ще се събудят, това е тяхната задача, а тези които нямат или по точно не го използват ще робуват.

    ОтговорИзтриване