четвъртък, 23 април 2015 г.

ЗЛАТНАТА СПИРАЛА И ФИБОНАЧИ

ПОНЕДЕЛНИК, 9 АПРИЛ 2012 .

Зелените думи са линкове към други статии!
С модела във вид на спирала вече в продължение на много векове се срещат историците и археолозите в археологичните находки. Много спорове се водят над това, какво представлява спиралата. Съществува мнение, че спиралата представлява Слънцето, галактиката, а също така както всичко живо така и неорганично.
Всички спиралните модели са сведени до последователността на Фибоначи:
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55 ...
= СУМАТА на предходните две числа е равна на последващото:
(т.е. 1+ 2 + 3 ... 5 + 8 + 13 ... 21 + 34 = 55; 55 + ... и др.)
Това са знаели нашите предци, и са го използвали в ежедневието си. А КЪДЕ СМЕ НИЕ СЕГА И ОСЪЗНАВАМЕ ЛИ СМИСЪЛА?!   МИСЛЯ, 80% НЕ СА И ЧУВАЛИ,  10%  СА ЧУВАЛИ,  8% ЗНАЯТ А ЕДВА 2% Я ПРИЛАГАТ!
ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ НА ФИЛМА!
Кликнете с лява мишка върху "настройки" (зъбчатото колело долу в дясно на клипа /третия знак от ляво на дясно/, после върху средното бяло поле на което пише Субтитри: Изключено. Кликнете върху "Изключено". После върху надписа по средата: "Руски (автоматично генерирано)". Отново върху зъбчатото колело и ще ви се отвори поле над тях. Изберете появилия се вече надпис "Руски (автоматично генерирано)", после "Превод на субтитри" и на отвореното поле поставете мишката и кликнете върху малкото триътълниче в дясно и въртете колелцето на мишката докато стигнете до Български. Наредени са по азбучен ред, затова преди да скролирате с колелото ще видите Азърбайджански. Абе луда работа... май не ни броят за хора.....Успех!




Николай Николов

2 коментара:

  1. Препоръчвам документалния филм ''Вътрешни и външни светове'' на тези, които все още не са го гледали. Прословутата спирала присъства активно, обяснена е по лек, приятен и по-близък до същността начин. На четири части една след друга е. Уверявам ви, че ще останете изумени от откритията! Всъщност, тези от филма са само за информация, истинските знания и с практика тепърва предстоят!!! Приятно гледане!
    https://www.youtube.com/watch?v=3lc60X_O4dQ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. п.п. Специално спиралата е представена най-подробно във втората част. Нека не забравяме какво значи спирала, че и ние я притежаваме и най-вече - какво следва от това! Стига ви толкоз намеци, че не е позволено и ще ме бият :):);)

      Изтриване