сряда, 25 ноември 2015 г.

ПУТИН ПОТВЪРДИ СПАСЯВАНЕТО НА ПИЛОТА


ВТОРИЯТ ПИЛОТ НА СВАЛЕНИЯ ОТ ТУРЦИЯ РУСКИ БОЕН САМОЛЕТ Е БИЛ ЗАДЪРЖАН ОТ СИРИЙСКАТА АРМИЯ, СЪОБЩИ РУСКИЯТ ПОСЛАНИК ВЪВ ФРАНЦИЯ АЛЕКСАНДЪР ОРЛОВ, ПРЕДАДОХА СВЕТОВНИТЕ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ.
„ЕДИНИЯТ ПИЛОТ Е БИЛ РАНЕН, ДОКАТО Е СКАЧАЛ С ПАРАШУТА СИ И ПОСЛЕ Е БИЛ УБИТ ПО ДИВАШКИ НАЧИН ОТ ДЖИХАДИСТИТЕ В РАЙОНА. ДРУГИЯТ ПИЛОТ Е УСПЯЛ ДА ИЗБЯГА И СПОРЕД ПОСЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ, С КОЯТО РАЗПОЛАГАМЕ,
ТОЙ Е БИЛ ЗАДЪРЖАН ОТ СИРИЙСКАТА АРМИЯ И ЩЕ БЪДЕ ОТВЕДЕН В РУСКАТА АВИОБАЗА“,
КАЗА ОРЛОВ ПРЕД РАДИО „EUROPE 1“.
В ОНЛАЙН ПРОСТРАНСТВОТО СЕ ПОЯВИХА НЯКОЛКО ВИДЕА, ПРЕТЕНДИРАЩИ, ЧЕ ПОКАЗВАТ МЪРТВИЯ РУСКИ ПИЛОТ, ЗАОБИКОЛЕН ОТ БУНТОВНИЦИ ОТ РАЗЛИЧНИ ФРАКЦИИ.
ВЪВ ВТОРНИК ИЗТРЕБИТЕЛ Ф-16 НА ТУРСКИТЕ ВВС СВАЛИ РУСКИ СУ-24, КОЙТО СПОРЕД АНКАРА Е НАРУШИЛ ТУРСКОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО В РАЙОНА НА ГРАНИЦАТА СЪС СИРИЯ.
НАТО И САЩ ПОДКРЕПИХА ТУРЦИЯ, А ПРЕЗИДЕНТИТЕ ОБАМА И ЕРДОГАН ПОСТИГНАХА СЪГЛАСИЕ ПО ВЪПРОСА, ЧЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПОСТИГНЕ ДЕЕСКАЛАЦИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕТО ОТ ТОЗИ ИНЦИДЕНТ.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РУСИЯ ВЛАДИМИР ПУТИН БЕШЕ КАТЕГОРИЧЕН, ЧЕ ТОЗИ ИНЦИДЕНТ ЩЕ ИМА „СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДСТВИЯ”. РУСИЯ НАСТОЯВА, ЧЕ САМОЛЕТЪТ Е СВАЛЕН ОТ РАКЕТА ВЪЗДУХ-ВЪЗДУХ ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТ НАД СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ. ОЩЕ ВЧЕРА ОТ РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА ПУБЛИКУВАХА СХЕМА С ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА СИРИЯ И ТОВА НА ТУРЦИЯ ПО ВРЕМЕТО, КОГАТО РУСКИЯ СУ-24 БЕШЕ СВАЛЕН ОТ ТУРСКИТЕ ВВС.


СХЕМАТА НА РУСКОТО И СИРИЙСКОТО ВЪЗДУШНИ ПРОСТРАНСТВА ПРИ ПОЛЕТА НА СВАЛЕНИЯ СУ-24.
НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар