сряда, 25 ноември 2015 г.

РУСИЯ, ЕВРОПА, САЩ И ЯПОНИЯ СЪВМЕСТНО ЩЕ ИЗУЧАВАТ МЕРКУРИЙ И МАРС

Института за космически изследвания заяви, че руското оборудване ще бъде поставено на чужди космически кораби от Европа, САЩ и Япония, за да изучат рентгеновото излъчване на вселената. Те отбелязаха, че Руската федерация ще участва в най-важните проекти за изследване на Меркурий, Луната и Марс.

Кан, 25 ноември:  - Русия.

Вече сме готови да превозим до Байконур космическата станция Trace Gas Orbiter (TGO) и спускаемият апарат Schiapаrеlli (Скиапарели), които са първите в историята на  европейско - руската мисия за търсене на живот на Марс. ExoMars 2016, е представена на  25 ноември във Франция, с участието на представители на космическата агенция на Русия /Роскосмос/,  съобщи кореспондента на РИА Новости който и презентира проекта.
Експертите от Европейската компания Thales Alenia Space, представи сглобените в един блок космически кораб TGO и модула. Скиапарели. Изстрелването е планирано от космодрума в БАЙКУНУР за периода от 14 до 25 март, 2016 с руската ракета-носител "Протон". Руските  учени също са участвали в създаването на апаратурата инсталирана на Orbiter  която е предназначена за изучаване на състава на атмосферата и повърхността на планетата Марс от орбита.
Основната цел на мисията през 2016 г. е: да се намерят  доказателства за наличие на метан в атмосферата, което би могло да потвърди на целият свят наличието на живот, (или активност сега,  или в  миналото) на Марс, а също така и да провери ключовите  технологий за втората експедиция ?ExoMars”, планирана за 2018 година.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ



Няма коментари:

Публикуване на коментар