понеделник, 2 ноември 2015 г.

БОЙКО ПОБЕДИЛ! А ЗАЩО МЪЛЧИ ЗА КРАЖБАТА НА ТОК ОТ ЕРД-та? НАЛИ ЗА ТОВА ПАДНА ОТ ВЛАСТ ВЕДНЪЖ. ТРЕТИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА.....

ЕДИН МЕСЕЦ БЯХ ИЗ ЕВРОПА. ОСТАВИХ ДА СВЕТИ САМО ЕДНА 5 ВАТОВА LED ЛАМПА,  И  МИ ОТЧЕТОХА СЪЩИЯ РАЗХОД КАКТО ПРЕДНИЯ ПЕРИОД - 130 ЛЕВА. ТОВА СА IVN - БУРГАС! ЗА КАКВО ГОВОРИМ? ВСИЧКИ СМЕ ПОДЛОЖЕНИ НА ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА И КРАЖБА. ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА САМИТЕ ИЗБОРИ. А ВИНОВНИ НЯМА. ЦАЦАРОВ Е НАЙ-НЕВИННИЯТ ОХРАНЕН ИДИОТ. СЛЕДВАТ ОСТАНАЛИТЕ... АМИН!?
ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ПИСАХ - ТУК!  ЧЕТЕТЕ, БЕЛКИМ ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ ЕНЕРГО-РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА, ДА ПУСНЕМ ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ БЛОК НА АЕЦ И ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСТАВЯМЕ ДА ЗАМАЗВАТ ПРОТЕСТИТЕ И ИСКАНИЯТА НА НАС - НАРОДА И ПАК СЪЩИТЕ ПЕДЕРАСИ И К/У/РВИ ДА СЕ НАДПРЕВАРВАТ ЗА ПАРЛАМЕНТА, ДА СЕ ДЪРЖАТ НАГЛО И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ И ДА НИ СЪСИПВАТ  КАКТО КАЗА ИВО СИРОМАХОВ : "ПРОКЛЕТИ ДА СА!!!"

NP71.E  Или как се манипулира сметката за потребена електроенергия.

Когато проверих поредната си сметка за използваната през предходния месец електроенергия, останах меко казано озадачен. После се ядосах, после ми мина, после пак се ядосах и после отново се успокоих и така няколко пъти… 

След това, както и много други българи от Североизточна България, които са били поставени в същото положение от енерго-разпределителното дружество Енерго-Про АД, аз проверих в интернет дали пък случайно не съм единствен. Както вече споменах, не бях само аз. Веднага се присъединих към всички новосъздадени фейсбук групи за заклеймяване, осъждане и изгонване от демократичната ни родина в посокаЧехия на станалото вече известно акционерно дружество Енерго-Про. 

Зададох си и следния важен въпрос “Как успяха тези хора да променят показанията на електромера ми, за да получа вместо обичайните за зимния период 150-200лв, сметка от 320лв?” Реших, че това едва ли е станало на принципа “един по един”, т.е. трябва да има начин това да се направи едновременно за всички редови абонати. 

Следвайки тази логика аз проверих марката и модела на електромерът, който се грижи за отчитането на моето и на семейството ми потребление – Addax NP71.E. Доставчик за България на тази техника е Адд-България ООД (всъщност аз не съм сигурен, че точно те са доставили електромерите на ЕРП-то, но предполагам, че може да се провери, макар да не виждам смисъл). 

На официалната уеб-страница на това дружество има предоставена пълна информация за модела на моя електромер. Оказа се, че това е една изключително сложна техника с безброй екстри и възможности. 

Ето линк към оригиналния файл! САМО ТУК Е, НО СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ МОМЕНТАЛНО ЩЕ ГО ИЗТРИЯТ! ХАЙДЕ НА БАС!:

http://www.add-bg.com/images/NP71E.x_ds_bg.pdf . 

Най-любопитни ми се видяха следните подробности:
КОМУНИКАЦИЯ ПО ЗАХРАНВАЩАТА МРЕЖА (PLC)
 •  Вграден SoM2a модул
 •  SFSK/OFDM модулация
 •  CENELEC, A честота
 •  EMC стандарти за съответствие
 •  Автоматично откриване
 •  Препредаване (до 7 нива)
ЕЛЕКТРОМЕР ПАРАМЕТРИЗАЦИЯ
 •  Дистанционно (чрез PLC) или локално (чрез оптичен порт)
 •  Право на достъп
 •  Регистриране на събития
АКТУАЛИЗАЦИЯ НА СОФТУЕРА
 •  Дистанционно или локално обновяване на софтуера
Какво би трябвало да означава това на преведено на български ли? 
Означава, че е възможно параметрите на всяко избрано устройство или на всички едновременно да бъдат променяни по всяко време на денонощието и то само с едно натискане на бутон на клавиатурата на компютъра. 


Сега вече мисля, че е ясно за всеки от вас, че е възможно да се направи настройка такава, че когато някой от нас потреби 1kW, електромерът да отчете 2kW или 3kW или колкото си поиска някой, който е проектирал или е обучен да ползва системата, като трябва да е ясно, че това може да стане и заради софтуерна грешка или по невнимание.

Да, тези екстри са вградени, за да създадат удобство и да допринесат точност при отчитане – удобство и точност и за двете страни, но когато попаднат в ръцете на хора, които не се грижат за повереното им имущество с грижата на добър стопанин, и като се вземе предвид, че това имущество е не само жици и трансформатори, а и светлината и топлината в нашите домове и защото техните домове са в Чехия, а не в България, то тези хора са способни на страшни неща.
Ще кажете “Ама може да не са манипулирали електромерите…” и ще сте прави да го кажете, защото няма как да сме напълно сигурни, но факт е, че манипулация е възможна и факт е, че последните ни сметки са огромни, така че… 
 
И още нещо – ако Енерго-Про / и останалите лъжци/ реши, че нещо в потреблението на кой да е от нас не е наред, т.е. сме “крали” ток (както е популярния термин), то те ще изискат от държавата да третира този някой от нас като престъпник и повярвайте ми този “престъпник” ще бъде осъден със светкавична бързина.
Считам за свое задължение да поискам от държавните ни жени и мъже следните неща:
1.      Да бъдат  забранени за ползване от енерго-разпределителните дружества и съответно подменени устройствата, които могат да бъдат манипулирани дистанционно;

2. ВВсички сметки за потребена електроенергия от момента на поставяне на манипулируеми електромери да бъдат преразгледани и преизчислени съобразно цените, които са важели към онзи момент, а сумите да ни бъдат възстановени;

3.     При положение, че всеки от нас може да бъде обвинен за кражба на електроенергия и осъден, то същата мярка да се прилага и към енерго-разпределителните дружества, т.е. при съмнение за манипулиране на сметки те да бъдат третирани като евентуални извършители на престъпление, да бъдат разследвани и съдени.

Подкрепете ме! Надявам се всички разумни хора да последват моите искания.
Емил Манолов – обикновен абонат и редовен платец.

http://www.ecomm.bg/blog/elektromeri/


ПОДКРЕПИЛ: НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

1 коментар:

 1. Грабят ни отвсякъде, защото управниците ни го позволяват!!!

  ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.