събота, 31 октомври 2015 г.

ЮЖНА БЕСАРАБИЯ ОБЯВИ ОТТЕГЛЯНЕТО СИ ОТ УКРАЙНА


Украйна продължава да се разпада на части благодарение на САЩ  и „ДЕМОкрацията”. Първо я напуснаха Крим, после Донбас, а сега възнамеряваг да се разделят с Киев и жителите на Южна Бесарабия.  Киев, които заявиха намерението си да създадат отделена Буджакскуа  република, /Коментр от мен: Непристойното е, че в Румъния видях на мостове и на пътни знаци, на стени и къде ли не, да пишат: „Бесарабия е Румъния!" От къде на къде бре съседи прости  наши? Пускал съм ви, и ще ви пусна снимки. Това беше от месец май – тази година….Иначе румънците имат високо самочувствие, но ми оказваха помощ на всяка молба, за което им благодаря!
Гагаузите, нежелаещи да останат в състава на Молдова и бесарабите, са настроени да излязат от състава на Украйна и се обявиха, за обединението и създаването на своя отделна и самостоятелна Буджаска Република със столица  Белгород-Днестър. В четвъртък, 20 октомври е направено официално изявление от името на "Всенародного Вече" и легитмно избрания  комендант на Бесарабия ":
"Ние, социално активните жители на Южна Бесарабия и Гагаузия, обединени от общата цел за възстановяване на историческата справедливост и повишаването на сигурността и на жизненото равнище на гражданите, заявяваме желанието си да създадем отново  бесарабската републиката „Буджак”. " Ние виждаме в изпълнението на този акт реализация на историческата  и социална справедливост, както и единствената надеждна гаранция за нашата сигурност.
Осъзнаваме, че ни чака тежка борба. Прогнилите режими на Украйна и Молдова ще ни попречат на изпълнението на нашата народна мечта, но това няма да ни спре. Ние сме готови за всякаква  битка и борба. Дори и днес, на наша страна, действат народни формирования, а и избраният на всенародният конгрес, и вече легитимен комендант на Бесарабия! Ние  ще  дадем отпор на всяко посегателство на всякакъв процес против мирното възраждане на  Буджака.  "Ще следим за развитието на ситуацията.  Интересното е, че  Порошенко, а  сега и Белгород-Днесров обявиха зона  ATO и изпратиха своите Иловайском и Дебальцевом киборгои”?
Интересно е как реагира на движениего на Гагаузия Кишинев.
Препратка----
Южна Бесарабия (Буджак) е историческият район между реките Дунав и Днестър, в югозападната част на областта около Одеса. Тя граничи с Молдова на запад, - с Румъния, на изток от северния Черноморския регион. Езиково и културно, е един от най-отличителните региони на съвременна Украйна. Буджак е най-мултинационалния район на страната. На нейна територия, може да чуете украински, български, гагаузки и молдовски езици. Това е езика на комуникация – а руснакът, е пози който тук не знае почти нищо.
Административният център на Южна Бесарабия е град Белгород-Днестър.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар