събота, 17 октомври 2015 г.

ЦРУ ЗА ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНИТЕ БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВИ


Ако САЩ продължават политиката си на безрезервна подкрепа на албанците и ако Европейският съюз продължава да се прави, че не забелязва проекта за Велика Албания, това би могло да доведе до образуването на Православен съюз между България, Сърбия, Гърция и Македония, както и до Трета Балканска война. Това пише в доклад на ЦРУ, цитиран от mkd-news.com. и сайтът Блиц.
Анализът е посветен на региона на Югоизточна Европа и съдържа директно предупреждение за администрацията във Вашингтон за водената досега протекционистична политика към Албания. Изводите на експертите са, че това може да тласне православните държави на Балканите в прегръдките на Русия. Препоръката е също категорична - да се търси балансиране на американската политика в региона.

Според анализаторите на ЦРУ не е много вероятно държавите тук да стоят със скръстени ръце и спокойно да гледат как албанците заемат нови територии. Те подчертават също така, че колкото и да има нерешени въпроси между отделните православни държави, общите им интереси са много по-силни и ще ги обединят срещу албанците.

НИОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар