сряда, 7 октомври 2015 г.

НАЙ-ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ ВЕКОВЕ


В близкия изток се случва най-голямата манипулация в последните векове!  Излиза, че така наречената „Ислямска държава” е най-голямата супер сила в света?!  Защо суперсили като  САЩ,  в коалиция от около 30-40 държави, в това число и тези от ЕС и  НАТО, разполагайки с най-модерната бойна техника въпреки, че действат заедно, включително и силите на Иран, Ирак и Сирия не могат да се справят с тях? Ислямска държава разполага с оръжието което съюзниците на САЩ   им изпратиха  преди две – три години  /преди да обявят тази „Ислямска държава”/  като им изплатиха най-модерните съществуващи за момента оръжия, /без самолети и танкове/ те бяха изпратени през Турция уж да помогнат на   „ДЕМОкрацията” и на уж „демократите” на al-Nusra Front и на Алкайда в Сирия за да установят „Демокрацията”, и видяхме, че всички тези оръжия попаднаха в ръцете на Нусра и Ислямската държава. Тези хора не са непобедими, не са суперсила, както някои се опитва да внуши или тези които имат интерес да внушат, и медиите спрат да бъдат манипулирани . Опасността от Ислямска държава може да бъде спряна много лесно, ако американците решат да спрат страничните им калкулации в Ирак и да се насочат всички усилия, и усилията на техните съюзници срещу ИД. Това може да стане лесно ако Турция затвори границите си за да спре потока на терористи продължава да минава от Турция в Сирия и после в Ирак, а от Турция също директно в Ирак. Турция не затваря границите. Но защо е така? Защото американците нямат воля и не бързат да ликвидират ИД в Ирак, защото шантажират проиранското правителство в Ирак чрез ИД. САЩ първоначално създадоха и помогна на ИД в Ирак да се разраства те не го направиха случайно. Много добре знаеха, че Саудитска Арабия финансира ИД, че Катар финансира и до ден днешен Алкайда под различни форми в Сирия, но целта им е да натискат и шантажират Иран,  и да ги използват срещу Иран и иракското правителство, което си позволи да има добри отношения с руснаците, въпреки, че това не е в полза на отношенията им с САЩ, по простата причина, че се оказаха принудени да вземат оръжие от Русия вместо от тях от което САЩ губи.., въпреки, че американците преди това обещаваха хиляди пъти да въоръжават иракската армия и да им изпратят самолети, но и до ден днешен не са изпратили тези договорени самолети  и оръжие и иракчаните се принудиха да ги вземат от Русия, но това е тяхно право. Даже и кюрдите се оплакаха, че САЩ им пречи да освободят от ИД останалата част от окупирани части. Не им дават защото кюрдите ще унищожат сами ИД и САЩ започва да нанася удари срещу кюрдите?! Даже иракското правителство няколко пъти  се оплака, че американците избирателно бомбардират обектите а не където е нужно.

Стана доста дълго, ще продължа в следващата публикация, но да ви попитам нещо – да имаше днес някакви конкретни новини за ИД по нашите медии????
 Помислете върху това.То така и така ще се научи….


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

1 коментар:

  1. Турция ,САЩ и Саудитска Арабия създадоха и спонсорират ИД ,но края им се вижда ,САЩ са в тотална паника , защото руснаците избиват в момента тяхни хора пратени там да обучават ИД.Турция също са в паника ,петрола ,който изкупуваха на смешни цени и той секна.Чудят се какви неща да измислят от паника,то не беше "умерена опозиция" ,цивилни жертви...според мен скоро САЩ ще на правят някоя мега глупост ,като удавник .Ако руснаците пък пратят онея чеченци там ,тогава и мисля ,че няма никой да ги помни тези от ИД

    ОтговорИзтриване