понеделник, 14 юни 2010 г.

Централна ЖП гара - реплика на цялата ни държава!


Вчера бях на концерта на Елтън Джон на стадион „Локомотив” в София.


Концерта беше прекрасен, човека се раздаде, пя повече отколкото очаквахме, излезе навреме въпреки ужасната горещина  и не мога да разбера злобните коментари под новините за концерта в разните електронни медии.


Но за друго ми е мисълта. Наложи се да си оставя колата в родния ми Ямбол, където имах среща със съвипускници по обективни причини. Скоро не бях ходил на Централна ЖП гара. Останах втрещен от ужасното състояние в която я видях! Разрушена от всякъде, ужасно мръсна, миришеща на лайна / извинявам се за израза /, пълна с разни мангали и други изпаднали от нормалното общество хора. Тях не ги обвинявам, но къде са десетките организации които уж се грижат за тях?! Защитаваме кучетата а хора живеят като кучета! Какъв го държат там „доблестните полицаи” на бат Бойко? Как е възможно при такива свръх - нехигиенични условия да работят разни магазинчета? Помня гарата от преди години и изглеждаше малко по - добре от сегашната централна автогара.


Какво да кажа за „Витошка” – всяка пета плочка е капан. Добре, че не валеше. Стоя и си мисля – ами Централна ЖП гара в София е една реплика на цялата ни държава. Каква е тази столица в която има само боклуци и е пълна с мангали и разни окачалки. С радост се прибрах в Бургас, който по чистота и подредба на транспорт и инфраструктура е на светлинни години пред хубавата ни някога Столица! Да ни е честита!


Николай Николов

1 коментар: