сряда, 29 юли 2015 г.

ЗАПЛЕТЕНАТА КАРТИНА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА


Едва ли някой автор би могъл да разтълкува напълно заплетената картина на тази планета! От какво се вълнуват субектите с власт и пари и какви са представите им?!
Дейността на Илюминатите ни отвежда най-малко до Шумерската империя: но това би ни върнало твърде назад и ще ни отдалечи от целта. Затова нека започнем с масоните. Достатъчно е да погледнем към последните три века, тъй като въпреки че в хода на историята имената и институциите се променят, властта и намерението зад тях не са се променили.
Като обобщение още тук можем да кажем, че има много повече тайни ложи и ордени — и ги има много по — отдавна отколкото знаем! Повече от всякога днес има властници с „малко по-различна“ представа за света.
Тъй като нашият материален свят може да съществува само в полярности, трябва да изходим от факта, че като цяло балансът се поддържа от приблизително еднаквия по сила потенциал на позитивните конструктивните сили. За жалост повечето хора не ги осъзнават и не познават ефекта от целенасочената им употреба, което е една от причините да се оставят да ги манипулират.
Целта ни е към тази относително негативна тематика да посочим и позитивните пътища, с помощта на които бихме могли да се освободим и да „развием” ново разбиране за космическите сили (от гръцки — космос = ред), глобалните връзки, междучовешките отношения и индивидуалното разширяване на съзнанието съгласно настъпващата нова епоха.
Не се обезкуражавайте, в случай че не успеете веднага да вникнете в цялото количество информация. Дори ако имате трудности с разбирането на някои места или се почувствате объркани в мрежата от взаимовръзки — моля, не прескачайте абзаци, защото всичко образува една цялостна картина. Намерете време да прочетете тези места втори път.
Много ложи объркват нещата
МАСОНСТВОТО е една от най-старите организации, която съществува до днес. Папирусовите свитъци, намерени при разкопки през 1888 г. в Либийската пустиня, описват тайните срещи на съсловието на свободните зидари още през 2000 г. пр.Хр. Те вече са участвали в строежа на храма на Соломон и функцията им приблизително напомня днешните профсъюзи, но обслужва мистична традиция. За цел на масоните се посочва вътрешната духовна промяна на хората чрез страх от Бога. Те го наричат „Великия архитект на всички светове”, тъй като принадлежат на различни религии.
Други сведения откриваме в египетската Книга на мъртвите и при бог Тот, който някога е бил техен Велик майстор. Великият майстор е обичайното наименование на висшите водачи. Духовното знание на масоните е заменено от символи, алегории и ритуали, които служат и за комуникация. (Таен език чрез символи — например ръкостискане, пирамиди, пентаграм, употреба на числата 3, 7, 13 и 33 в гербове, емблеми, а в днешно време и във фирмени знаци и имена.)
Най-важният символ при много организации, включително при масоните, е късата кожена престилка. В началото тя е съвсем обикновена и без украса, но около 2000 г. пр.Хр. ЖРЕЦИТЕ НА МЕЛХИСЕДЕК я заменят с престилка от бяла агнешка кожа и до днес се използва в този вид. В древен Египет боговете, които според преданията летели с „божествени ладии” (НЛО), са рисували по стените на храмовете с къса престилка. По — късно жреците също носят престилка като знак за предаността си към тях и за авторитета си на техни наместници пред народа. Още през 3400 г.пр.Хр. членовете на БРАТСТВОТО НА ЗМИЯТА носят престилка, за да засвидетелстват покорството си пред боговете, дошли от небето с „летящи колела”. Дали първоначалната употреба на престилката е известна на ниските степени на отделните ложи, не се знае./ Мелхиседек цар на Салем (Шалем, бъдещия Ерусалим), съвременник на Авраам. Свещенослужител на предмонотеистичния култ към Елъон („Всемогъщия Бог“), който някои приравняват на старозаветния Яхве. На мозайка от 530–530 г. в италианската църква Сан Витал са изобразени Авел и Медхиседек да принасят жертви на бог, от който се вижда само дясната ръка в мудра, смятана днес за символ на сатаната/.
През 1307 г. ТАМПЛИЕРИТЕ заедно с РИЦАРИТЕ НА ЙОАН (йоанитите) и отчасти с ГЕРМАНСКИЯ РИЦАРСКИ ОРДЕН (последните два възникват като невоенни ордени) са водещите организации зад кръстоносните походи срещу мюсюлманите. Въпреки че не са в добри отношения помежду си, те се бият заедно в защита на християнството.
Не е случайно, че около ТАМПЛИЕРИТЕ цари неяснота относно окултната и историческата им роля! Тя се създава умишлено — и то най-вече през последните 150 години. Тайната на Тамплиерите изобщо нямаше да я има, ако не беше превърната в тайна от кръгове и сили, които от своята гледна точка имаха и все още имат интерес да държат истината на тъмно.
Става така, че Тамплиерите попадат в забележителна съдбовна задруга заедно с господаря си Исус Христос. Точно както учението му е превърнато в неговата противоположност — когато т.нар. „Стар завет”, срещу чиито закони се бори, е добавен към християнството — така се преобръща и духът на Тамплиерския орден. Ядрото на фалшификация и в двата случая е едно и също. По — късно, както се знае възникват различни „Нео — псевдо-тамплиерски — ордени”. В тях вероятно има хора с добра воля, но и шарлатани и слуги на онзи дух, срещу когото някогашните Тамплиери са се борили. Смесването на имената и духа на Тамплиерите с масонските компоненти е направо гротескно. Въпреки това, е така (виж тамплиерската степен в Йоркския ритуал на масоните.)
В зората на Тамплиерския орден начело застават двама дълбоко вярващи мъже — Юг дьо Пайен и Жофроа дьо Сен — Омер, един французин и един нормандец. Образуват малък приятелски кръг, обладан от характерната за Средновековието вяра, която съвременният човек изобщо не може да си представи. На Коледа на 1117 г. в Ерусалим те решават да създадат малка група за защита на поклонниците. Тяхната единствена цел по онова време е да служат на господаря Исус Христос и на вярата. Деветимата са доста самотни — нямат нито протекция, нито много средства.
В началото на следващата година групата се представя пред крал Балдуин I и патриарха, които насърчават тяхното намерение. Скоро след това рицарите, чиято квартира дотогава е „Германската къща” — използвано от германците сиропиталище — издигат собствена квартира върху територията на някогашния храм. Въпреки че носят името РИЦАРИ ТАМПЛИЕРИ, те смятат себе си за БРАТЯ НА ИСТИНСКИЯ ХРАМ НА ХРИСТОС, с което имали предвид ВЪТРЕШНИЯ ХРАМ НА ДУШАТА.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар