вторник, 21 юли 2015 г.

НЕЩО КАТО ТАЙНСТВЕНИ ДУПКИ…МОЖЕ БИ…....


На юг от перунската столица Лима, в района на Наска, се намира долината Писко. Зад малкото селце Хумай, което няма да ви впечатли с нищо специално, се намира една от мистериите на света - дълга няколко километра лента от тъмни ями. Те са хиляди, около 2 метра широки и 1,5 м дълбоки, пише сп. "Love story". Според специалисти, изследвали района, броят им е близо 7000. Някои образуват права линия, други са подредени в шахматен ред, едни са по-дълбоки, има и по-плитки. Учените твърдят, че за да се направят подобни дупки ръчно, са необходими десетилетия. Местните жители не знаят как са създадени. Те всъщност дори не подозирали за съществуването им, докато не била направена снимка на местността от самолет. Едва тогава било забелязано, че дупките изглеждат странно подредени. Структурата се вижда идеално и от Космоса, което пък свързва някои от териториите за произхода й именно с извънземни пришълци.


Използването на някакъв мощен уред би могло да обясни точността и дълбочината им. Според някои изследователи отверстията приличат на тези, които търсачите на скъпоценни камъни и метали оставят в земите на Западен Тексас. Казват, че биха могли да бъдат направени с лазер. За съжаление около мястото не са открити артефакти, които да дадат допълнителна информация. Според археолози може да са служили като част от древно укрепление. Някои историци пък са убедени, че става въпрос за погребален комплекс. Древните са държали, мъртъвците да се намират на високо.


Някои историци обясняват появата на дупките с желанието на хората да съхранят зърнената си реколта. Но и тази теория срещнала отпор. Критиците й задават въпроса защо силозите не са били изкопани в земята, където почвата е глинеста, близо до населеното място, а в скалите, където камъкът е твърд и трудно се пробива. На няколко километра на изток от структурата спътниковите снимки показват, че има остатъци от древна цивилизация. Не било установено кой народ е живял по тези места, въпреки че руините напомнят много тези в Мачу Пикчу. Отверстията, дълги няколко километри имат своя начална и крайна точка.  Тя рязко свършват до планински участък, в който земята е с неестествено тъмен цвят. Това се вижда много добре от сателитните снимки.


Така се появила третата версия за произхода на странната структура. Някои привърженици на паранормалното твърдят, че земята изглежда така, сякаш е била термично обработвана или на нея са били извършвани взривове. Те твърдят, че дупките най-вероятно са следствие от работата на двигател на извънземен кораб. Изследователи обаче забелязали, че всеки осем дупки винаги изграждат права линия. На компютърен език това би означавало, че са осем бита, всеки от които съответства на елемент от неизвестна нам схема или съставлява един байт. Броят на байтовете бис е получил 176. Т.е. Става въпрос за двоичен код, език за общуване. Език, на който биха могли да се предават данни, числа, послания. Но на кого? Четвъртата версия е за пиктограма. Твърди се, ч,е останали на земята извънземни астронавти са се опитали да предадат съобщение и да поискат помощ от своите. Те накарали местното население да изкопае дупките по осем на ред, в резултат на което се появила линията. Версиите за произхода на структурата са почти толкова, колкото са дупките по нея, шегуват се местните. А докато е така, те разчитат на туристите, за да припечелят някоя и друга банкнота......
Това е информаця от Интернет .... не съм говриил с колеги, но вие вече сте напреднали и достатъчно умни...  Аз изоставам...  просто ми се скапах да се боря за един по-добър живот за Вас, за мен, за всички........ Ще чакам пбликаций от Вас.....  и ще  ги коментирам ако мога. Всичко добро Ви желая!

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар