сряда, 15 юли 2015 г.

УЯЗВИМОСТ НА ADOBE FLASH, ВЯРНО ИЛИ НЕ - НЕ ЗНАМ!


Adobe Flash е програма, която е инсталирана на повече от милиард компютри но притежава голяма уязвимост, която може да позволи на някой да се възползва и вземе всичката желана информация от компютъра ви.
Тази огромна слабост е открита след голяма кибер атака на Hacking Teamшпионска група, която подкрепя правителството на Великобритания и която я е използвала, за да влиза в чужди компютри.
В момента няма решение на този проблем, въпреки че Adobe заяви, че работят по въпроса така, че най-добрият начин за да се уверите, че вашият компютър е обезопасен е да изтриете тази програма. /мисля, че е силно преувеличено, защото има програми с които може да създадете папка с парола и име и да я поставите на друг дял на диска, които също може да защитите, а най - добре е да имате поне фалш памет на която да си пазите данните, тоест: – кредитни, дебитни карти и така нататък. По принцип не пишете тези данни в компютър които има връзка с Интернет/ „Успешно може да позволи на хакер да превземе изцяло нечии система, казват най- големите специалисти в изявление на компанията Adobe. Някои експерти тествали тази уязвимост и показват, че е възможно тя да се използва, за да се проникване в нечий компютър и да се стартират програми. Също така, хакерите могат да пристъпят към всички ваши данни и пароли и да злоупотребяват.
Този сериозен недостатък се намира във вътрешността на код, който нападателите могат да използват, за да четат данни от компютъра ви. Този проблем е присъствал и в Windows, Mac и Linux компютри.
От интернет……..

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар