неделя, 7 юни 2015 г.

® КАК СЕ ПРАВИ "КОКТЕЙЛ МОЛОТОВ" ®


Състои се от няколко компонента.
Оригиналната руска рецепта от Втората световна война е:
Смесват се равни части бензин и терпентин в стъклена бутилка. Бутилката, трябва да е пълна от 1/2 до 2/3 от обема си, защото сам по себе си бензина не гори, а горят неговите пари! Една четвърт от съдържанието на готовата смес е добре да се замени с моторно масло, защото сам по себе си бензина бързо се стича и съответно изгаря бързо. При липса на терпентин, то той се заменя изцяло с моторно масло, може и отработено.
Бутилката трябва да бъде от тънко стъкло и не е необходимо да бъде чиста. Избърсването на бутилката след наливането на горивото в нея не е необходимо. Освен това е желателно да се използват бутилки с  кръгла форма на ъглите, защото тези с  дебели стъкла и с прави ъгли нямат тази крехкост, но това не е фатално - просто по  - трудно се чупят при удара в целта. Бутилката се запушва много плътно с края на парчето от плат /по добре да е тънък като от чаршаф, за да се запуши по - плътно шишето, като навън трябва останат около 15 сантиметра от него! Плата се напоява с бензин, но по добре е с газ за осветление, който се нарича реално керосин. Трябва да знаете, че парчето от плат се запалва с кибрит или запалка непосредственно преди хвърлянето и!!! Бутилката се държи за дъното, а не за гърлото от което излиза запаленото парче плат! Ако в сместа добавите желязо на прах /говоря ви за фино стрито – като брашно/, температурата на горене надминава 1600 градуса по целзий и пробива метал. Ето така са пробивали и танковете на фашистка Германия! Не забравяйте, че желязото гори лесно, когато е на прах, и ако го запалите ще изгори! Използва се във фойерверките. И да Ви предупредя: – внимавайте Вие да не станете жертва на „КОКТЕЙЛА МОЛОТОВ”.  Искам да Ви кажа, че съм дал рецептата на 90 процента……. и внимавайте какво правите!  Първо мислете, а преди да помислите бройте на ум до десет!!!        Следващия път ще Ви разкажа какво представлява страховитият и безпощаден Напалм.
Тази статия е само за информация и трябва да се знае, че при най - малка грешка този който прави това може сериозно да пострада, както лично така и от закона!


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

1 коментар:

  1. С няколко забележки:
    1. Рецептата не е руска, а финландска;
    2. Не е от ВСВ, а от финската кампания (1939-40);
    3. Терпентинът се запалва при 34 °С, а върху текстил - и при по-ниска температура. Така, че използването му по време на зимна кампания е приложимо, но не и на нашите географски ширини през лятото, освен ако не искате да играете жива факла;
    4. Маслото служи за "лепило" на бензина - да може да полепне по обстрелвания обект. Може да се замени с почти всяко гъсто вещество, вкл.течен сапун.

    ОтговорИзтриване