неделя, 21 юни 2015 г.

 РЕЖИСЬОРИТЕ НА ДНЕШНИЯ СПЕКТАКЪЛ - втора част 


ВОДИ СЕ ЖЕСТОКА ВОЙНА ЗА ЦЕННОСТИ ДАЛИ ДА ПОБЕДИ ИСТИНСКОТО, ИЛИ ДА ПОБЕДИ АНТИКУЛТУРАТА, УНИЩОЖАВАЙКИ ЧОВЕКА! ВОДИ СЕ ЖЕСТОКА ВОЙНА ДА СМЕНИШ ВАЖНОТО И ЦЕННОТО ЗА ТЕБЕ – С ИЗГОДНОТО ЗА СИСТЕМАТА! ЧАЛГАТА Е МНОГО ВАЖЕН КОМПОНЕНТ ВЪВ ВОЙНАТА. ЗАПОЧНАЛА НЕВИННО ПОД МАСКАТА НА НОВО МУЗИКАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ, ЧРЕЗ ТАКИВА КАТО АЗИС – ТЯ ЩЕ ПРОКАРА ПЪТЯ НА САДОМАЗОХИЗМА И ЩЕ УНИЩОЖИ ДЕЦАТА ДОКРАЙ. Вече се утвърди модата на халките и по езика и по корема, на фона на разголените пъпове. (На вид много невинна мода), само дето кара жените да свикват да се захранват с чужда енергия, акумулирана по втора и трета чакра, и препречваща изначалното захранване от първа и седма чакра, чрез изкривения модел на живот в градовете, без природосъобразност, чисти въздух и храна. Няма как – последните модни тенденции обслужват изцяло Спектакъла. Сега е ред да се наложи вече и МОДАТА на белезниците, а после и на камшиците и изтезанията (както се досещаш вече – СРЕД ДЕЦАТА!!!!!!). И ТОВА ВЕЧЕ НЯМА ДА СА ДЕЦА, а умаления ОБРАЗ на……
Сега нека все пак да допуснем, че ти си казваш: „Е добре, но мене какво ме засяга всичко това…?… Не ме вълнува какво става с някой си, или със природата, или със Земята, нали аз съм си добре… …Или пък да допуснем, че системата ВЕЧЕ ТЕ Е ПРЕТОПИЛА и те е направила част от себе си – част МИСЛЕЩА за пари, ЖИВЕЕЩА за пари, ИМАЩА пари (следователно трябва да ги загубиш за да почне всичко отначало…). Или не те вълнува все по засилващото се разлагане на младите хора и ТРАФИКА им към колежите, КЪДЕТО ГИ ПРЕРАБОТВАТ И ПРИНУЖДАВАТ да се отрекат от всичко човешко и нормално в себе си и да станат послушни роботи на бизнеса, признаващи само неговите правила?… Ето ти тогава няколко съвсем конкретни И ПРЕДСТОЯЩИ последици за всички нас :
1) Бизнесроботите, босовете и политиците ще се укрепят във своите феодални замъци и никой външен няма да може да стигне до тях. Поради това – ще си позволят всякакъв произвол. Отчаяни хора (като отговор на това) ще видят изход в тероризма и той ще се увеличава. Системата ще отговори със засилено въоръжаване и НАКРАЯ ВОЕНЕН РЕЖИМ! Ще бъдеш затворен в капана на галопиращи цени и растяща престъпност, денем – скъсван от работа по 12 или даже повече часа на ден(!), нощем – свободен да се саморазрушаваш с наркоза или секс без ограничения, и няма да можеш да спреш това или да потърсиш помощ от друг човек. Защо?…?? Защото „другият“ (съсед, приятел, или държавен служител) е също като тебе преработен от непрекъснатия поток реклами и кървави филми, и е притъпил ИЛИ НАПЪЛНО ЗАГУБИЛ човешките си чувства. Веднъж станал такъв – той вече вижда в друг човек само врага, който може да му застраши бизнеса и не помага на никого….А ТОЧНО ТОВА ИСКА СИСТЕМАТА: Първо тя насажда бизнес-отношения, после – страх, и след това от време на време само добавя по някой нов закон, колкото да се създават и изострят конфликтите между хората, и с това – тя вече е спокойна, и знае, че хората ВЕЧЕ НЕ МОГАТ да се организират срещу нея. Вместо това – те ЩЕ СЕ ПАЗЯТ ЕДИН ОТ ДРУГ…..Страхът, парите, лицемерието – са си свършили добре работата. И е подсигурено вегетирането ти в небивало по размери отчуждение и война на всеки срещу всеки-мъж срещу жена, нация срещу нация, държава срещу поданик… и така, докато полудееш, или ТЕ(!) те убият, или ти се самоубиешНО ТОВА НЯМА ДА ТРОГНЕ системата (нито ще я омилостиви(!!), защото ТЯ НЯМА СЪРЦЕ И НИКАКВО ЧОВЕШКО ЧУВСТВО НЕ МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ до нея.Ти си убил – чудесно(!). Ще се увеличат тиражите на вестниците (може и на първата страница да те сложат и да станеш известен…(!), или…. ти си се самоубил – чудесно (това отново значи увеличени тиражи, а ТОВА СА ПАРИ!!!!!!! Дали си жив или не – за системата НЯМА значение, но само това – дали имаш пари – само това е важно за нея, (докато успее да ти ги вземе).
1) Налагат се умишлено принизени и вредни критерии и СЕ ПРАВЯТ стандарт и това ще доведе до изчезване на стойности и качества като уважение, достойнство, милосърдие и т.н. Вместо тях ще се установят и затвърдят култ към лъжа и лицемерие, към сила и арогантност, към само материалното! Така децата вече НЯМА ДА ИМА ОТ КОГО да научат нещо хубаво и полезно, а ще копират и възпроизвеждат само каквото виждат и чуват навсякъде около себе си – т.е.насилие, кръв, садизъм, лъжи, грабежи, лицемерие,предателства!!!!Децата се тласкат умишлено към това чрез медиите, поощряват се детската отмъстителност, подлост, жестокост, а все по-реалистичните РС-игри приближават времето когато децата НЯМА ДА МОГАТ ДА РАЗЛИЧАВАТ ВИРТУАЛНОСТ ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ и така към проблема с организираната престъпност ще се прибави проблема с ДЕТСКАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ, а ти сигурно си виждал в някой и друг филм колко са изобретателни малките и как успешно преодоляват при нужда възрастните…(!) Сега, в наши дни ще видиш във всеки РС-клуб как малките стрелят СЪВСЕМ КАТО НА ЖИВО по дадени от играта противници…. А СЛЕД ГОДИНА…?????? НАИСТИНА ЛИ МИСЛИШ, ЧЕ ЕДНО ДЕТЕ НА 7-8 ГОДИНИ НЯМА ДА ТИ ПРЪСНЕ МОЗЪКА С ОТКРАДНАТ ИЛИ НАМЕРЕН СЛУЧАЙНО ПИСТОЛЕТ, САМО ЗАЩОТО Е ВИДЯЛО, ЧЕ ТАКА ГО ПРАВЯТ ПО ФИЛМИТЕ ИЛИ КЪМ ТОВА СА ГО ПРИУЧИЛИ НЯКОИ РС ИГРИ..??!!!!!…………
Ето ви и друг материал изпратен ми от IKI:
Следва продължение..................

Николай Николов

2 коментара:

 1. За съжаление няма как да не се съглася. Като студент Психология и ПиАр (разб. връзки с обществеността) с времето се убедих, че тези на пръв поглед преувеличени предупреждения отговарят повече от точно на реалността. Именно там е делото на психологията - да разбере как тиктакат хората (трите принципа на тази наука - обясни (чов. поведение), предскажи (пак него), промени (пак него)), за да може после приложната психология/ПиАр-а с манипулационните си техники да влияе в глобален мащаб така, както е угодно. Кои са тези техники - ще назова само няколко основни - Priming, Framing и Agenda Setting - всеки един от вас може да удари един гугъл и да прочете сам за какво иде реч. Всички те работят на Ленин-Гьобелсовия принцип, че една лъжа повторена 100 пъти, бива възприета за истина.

  ОтговорИзтриване
 2. От друга страна, децата са най-уязвими за вредното влияние на днешните Мейнстрийм-медии. Защо?
  Най-напред следва да е ясно - един от основните начини, по които едно дете учи, е чрез наблюдение и имитиране на поведението на околните - дали от стабилната среда (родители, семеен кръг и т.н.) или нестабилната такава (училище, приятели, медии) - това няма значение - децата възприемат като попивателна хартия всякакви поведенчески модели от обкръжението им. Защо?
  Защото те са като бели листя хартия, за които всичко наоколо е ново. Те нямат отправна точка, за да могат да сравняват и преценят, че определен модел на поведение, видян от телевизията примерно е лош и кофти.

  Като потвърждение на думите ми, всеки може да удари един гугъл и да види видеото в youtube за така наречения "Bobo Doll Experiment", в който явно се вижда, как деца гледащи възрастни да упражняват насилие над кукла, наместо да играят с нея, започват да я бият.

  ОтговорИзтриване