неделя, 23 май 2010 г.

ЗЕМНА КОСМИЧЕСКА СОНДА ПЛЕНЕНА ОТ ИЗВЪНЗЕМНИ



Докато специалистите от НАСА се опитват да разшифроват внезапно изменилите се данни от междупланетната сонда Voyager 2, която се намира на границата на слънчевата система, немски учен напълно сериозно предложи най - невероятното, но и най - очевидното за любителите на НЛО обяснение: сондата е пленена от извънземни и сега се опитват чрез нея да се свържат със Земята.

Академик Хартвиг Хаусдорф заявил:” Данните навеждат на мисълта, че някой е препрограмирал или пленил сондата – цялата истина ние за сега ние не знаем” За това пише http://www.from-ua.com/news/590649f7fe42a.html.

Своята версия той базира на това, че „Като цяло станцията функционира нормално – с изключение на това, че предавателят на данни се е побъркал”.
Да напомня, че на този формат на предаване сондата премина самоволно през април тази година. И ако по рано Voyager 2 е предавал информация със скорост – 160 бита в секунда, то сега той праща данни на Земята денонощно.
При това сътрудниците от лабораторията за реактивно движение в Пасадена / Калифорния / все още не са във възможност да ги разшифроват.
Нека да отбележим, за любителите на космическата техника, и просто за хората които се интересуват от това, странните опити на учените да отхвърлят всякакви предположения за извънземен разум.
Работата е в това, че сондите близнаци Voyager 1 и Voyager 2 фактически, бяха изпратени точно с тази цел. Те съдържат послания към извънземните цивилизации, а имено позлатени дискове с основни данни за нашата планета, представляващи звук и изображение.


Човешката реч е представена кратко на 55 езика, има шепот на майка , плач на дете, гласове на птици животни, шум на прибой, вятър и дъжд, гръмотевици, грохот на вулкан. На диска са записани и фрагменти от произведения на Бах, Моцарт, Бетховен, джаз, и народна музика от много страни.


Сондите бяха пуснати от Наса през 1977 година. Първоначалната цел беше изучаването на Юпитер и Сатурн, и те действително за пръв път предадоха качествени снимки на тези планети - гиганти. Предполагаше се, че сондите ще прекратят дейността си през 1981 година. Но след изпълнението на поставените задачи те бяха изпратени в различни части на хелиосферата за изучаване на най – отдалечените части на Слънчевата система.
Voyager1 първи в историята на космическите полети достигна външните части на слънчевата система и се явява най - отдалеченият и най – бързо движещият се и за сега единствен обект създаден от човека, достигнал Уран и Нептун.
Сондите са снабдени с три ядрени генератора, разчетени на безпроблемна работа до 2020 година.


Николай Николов

1 коментар:

  1. уау супер на сме самииииииииииииииииииииииииииии ураааааааааааааааааааааааааааа има живот на сатурн четах го и има доказателства

    ОтговорИзтриване