петък, 19 юни 2015 г.

РЕЖИСЬОРИТЕ НА ДНЕШНИЯ СПЕКТАКЪЛ - първа част


Тези мисли не са сътворени от мен но мисля, че ако хората ги проумеят, ако Вие ги разберете, ще станем по-добро общество и по-добри и нормални хора!

Ако тези редове не стигнат сега до тебе – после може да е късно… Сега те приспиват нарочно с тъпи сериали, или купони (с измислен повод), но само след няколко години ще те изцеждат като лимон съвсем „законно“ и ще оставят да функционират само първичните ти животински инстинкти за хранене, самозащита, и размножаване, а всеки, годен да мисли – ще бъде враг на беззаконието на системата. Затова бавно, но безвъзвратно и с различни средства тя те приспива, унищожава способността ти да мислиш, и прави от тебе ЕДИНСТВЕНО консуматор – потребител, пригоден – обучен да тича след поредното прехвалено от някоя реклама, и така да носи на системата пари. КАК става това и ЗАЩО – това ТЕ ЗАСЯГА и тебе? Ето част от процеса:
А) Подложен си на непрекъсната атака от всякакви реклами, които все-повече опитват да ти казват точно какво да правиш (и това ще доведе до затъпяване и отвикване да преценяваш със собствения си мозък). Обаче ТЕ са спонсорите и ТИ нямаш думата…. Те дават парите и поръчват музиката…..
Б) Всеки ден те заливат с тъпи сериали и шоута за полукретени, на които не е възможно да се смееш естествено и затова са придружени от предварително записан смях, или водещите им изискват аплодисменти насила. Целта е с течение на времето да започнеш да считаш, че ТОВА е новата култура на съвременния човек и да свикнеш с нея до степен да я търсиш, (за сметка на истинските художествени стойности и нематериални ценности!), което дава на системата възможност да ти налага своите ценности и да те форматира по свой вкус….. И вече е рядкост да гледаш и по БТВ, и по НОВА, и по КАНАЛ 1 някой нормален, непрeстъпен филм, който да не те учи КАК ТОЧНО да ограбиш, да измамишда излъжеш, да убиеш, или да изхвърлиш някого от „бизнеса“…

Това не е случайно! – ти трябва да приемаш ежедневно поредната си порция бруталност, жестокост и предателство, за да привикнеш към това И ТО ДА ПРЕСТАНЕ ДА ТИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, за да бъде унищожено всичко човешко в тебе, и да станеш безчувствен звяр като създателите му. Тогава НЯМА да можеш да вярваш на никого, А ЩЕ СЕ ПАЗИШ от всеки, ще вегетираш ден за ден без цели, планове, идеали. Всичко това се опакова и ти се поднася в красива опаковка с надпис: „ДЕМОКРАЦИЯ“ („демон“ – „крация“) или „МОДА“, НО в действителност Е САМО БЕЗИЗХОДИЦАТази безизходица е нужна на системата, за да бъдеш приучен да тичаш не само след рекламите, но и да може да те тласне във всяка посока – от свръхпотреблениедо гласуване, което ще даде възможност САМ да избереш да дойдат на власт алчни, подли бизнесроботи, способни на всякакво престъпление за да прокарат и наложат политиката си на „пари и власт на всяка цена“, които ще издигнат в култ и ще направят стандарт САМО вредното и фалшивото, което ще е изгодно ЗА ТЯХ, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще бъде насочено ПРОТИВ тебе. То ще те удари и пряко и косвено, и ще бъде затвърдено със закони. Защо ти казваме всичко това? За да се замислиш и да се събудиш… Важно е да познаваш средствата на системата и нейните цели. Основно, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕФИКАСНО, ОПАСНО, и резултатно оръжие – е НЕВИННОСТТА. Съвсем невинно, направо неусетно ще ти се помогне да станеш алчен с помощта на игри като „Руска рулетка“, или „Вот на доверие“. Телевизионни предавания в стил като „Стани богат“. Ще превземат сърцето и душата на детето ти неусетно и ще насочват вниманието и вълненията му към Хари Потър и към магии и кръв, вместо към създаване на човечност, примери за приятелство, прояви на достойнство и доблест, благородство, и други човешки нужни (и вече редки!!) качества.
В) Ще те програмират да си търсиш сам филмите, които популяризират и възхваляват злото,(като ЕДИНСТВЕНА СИЛА, която не може да бъде спряна от нищо),поднасяйки ти САМО филми с такова съдържание и от малък, и от голям екран(кино и ТВ). Когато успеят – за тебе вече филм НЯМА да е интересен, ако не съдържа убийство или животински секс, а това е рейтинг!!! Защото щом търсиш такъв филм това ще значи: „Ето,хората търсят само такива филми (и само от тях може да се печели!!), а не търсят някакви си комични или романтични истории, следователно малко по малко ще бъдат ПРЕМАХНАТИ от видеотеките и екраните ВСИЧКИ ФИЛМИ, КОИТО НЕ СА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ (защо да ги държат, нали никой не ги търси….), и така ще бъдат подменени критериите ти за изкуство и ще бъдеш насочван към холивудската творческа бездарност, криеща се зад „оскари“ и имена на прочути актьори, но с все по-проличаваща безпомощност, безидейност, пошлост и глупост. Телевизионните канали купуват този боклук евтино ТАМ, а го смесват с достатъчно реклами ТУКА и така печелят, НО ТИ ГУБИШ!!! Ти си губещият! Защото твоята цел в живота не е просто да оцеляваш и да се бориш за жалък къс от баницата, а да направиш „вътрешно-еволюционно развитие“ във Великото Училище на Живота.

Това са подменили в съзнанието Режисьорите на днешния Спектакъл.

Следва продължение...........


Николай Николов

5 коментара:

  1. Великото училище на живота вече започна. Който не чете, не мисли и не се променя, няма да има за него късче от най-апетитната и огромна баница, в това ви уверявам! Бъдете разумни, напълно осъзнати, зрели и мъдри истински хора, от сърце ви го пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Изтрийте после коментара ми- Профилът ви във фейса е хакнат- праща порно клипове и отново покана за приятелство! Сменете паролата!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. ПРЕДНИЯТ ФЕЙСБУК ПРОФИЛ СИ ГО СКАПАХ САМ! ПОДАДОХ ГРЕШНИ ДАННИ В ОФИСА НА ФБ. СЛОЖИЛ СЪМ ЕДНА БУКВА ПОВЕЧЕ А ТЕ БЯХА 23 И ЕСТЕСТВЕНО МИ ГО БЛОКИРАХА! ЕДИН ИМЕЙЛ МОЖЕ ДА ИМА САМО ЕДИН ФБ. ФБ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ХАКНЕ!!! (ВИЖДАМ, ЧЕ СЕ ВЪРТЯТ ТАКИВА ПИСАНИЯ ИЗ ИНТЕРНЕТ). СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ИМЕЙЛА! МОЖЕ ДА СЕ ВЛЕЗЕ В ФЕЙСБУК И СМЕНИ ПАРОЛАТА МУ, НО САМО ОТ ВАС ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ АКО ВИ ЗНАЕ ПАРОЛАТА И НА ФБ, И НА ПОЩАТА, ЗАЩОТО КОДА С КОЙТО ПРОДЪЛЖАВАТЕ СМЯНАТА НА ПАРОЛАТА СИ ГО ПОЛУЧАВАТЕ ИЛИ НА ПОЩАТА ИЛИ НА ЛИЧНИЯ ТЕЛЕФОН, АКО СТЕ ГО ПОСОЧИЛИ ВЪВ ФЕЙСБУКА СИ. ТАКА, ЧЕ СПОКОЙНО... СЛОЖИХ НАРОЧНО СЪЩАТА СНИМКА, ЗА ДА МЕ РАЗПОЗНАЕТЕ, ЗАЩОТО ВИ КАНЯ, ГЛЕДАЙКИ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ОТ ПРЕДИШНИЯ ПРОФИЛ. И ТУК ИМА ОГРАНИЧЕНИЕ. СЛЕД ОПРЕДЕЛЕНА БРОЙКА ПОКАНИ, ЗАПОЧВАТ НА ВСЯКА ПОКАНА ДА ВИ ИСКАТ ЕДИН КОД, КОЙТО Е ТАКА НАПИСАН, ЧЕ Е ГОЛЯМА МЪКА ДА ГО РАЗПОЗНАЕТЕ. ТОЙ Е ОТ БУКВИ: - ГОЛЕМИ И МАЛКИ, И ЧИСЛА…. НЕ МИ СЕ ПИШЕ ДО ФБ ЗА ДА СЕ ИЗЛАГАМ... ВСИЧКО ДОБРО ОТ МЕН! НОВИЯТ Е НАПИСАН НА ЗАГЛАВНАТА СТРАНИЦА НА БЛОТА МИ.

    ОтговорИзтриване
  4. НЕ КЛИКВАЙТЕ ВЪРХУ ЕДНА ПОРНО СНИМКА НА СТАРИЯ МИ ФБ!! НЯКОЙ ИДИОТ Я Е КАЧИЛ, ТАМ. СЪВСЕМ СКОРО. ТОВА Е ПРОГРАМА КОЯТО ЩЕ СЕ ИЗПРАТИ ДО ВСИЧКИТЕ ВИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ВАШЕ ИМЕ. ИМАТЕ ГО ВЕЧЕ ТОЗИ ОПИТ. НЕ МОГА ДА ГО ИЗТРИЯ ЗАЩОТО НЯМАМ ДОСТЪП ДО НЕГО!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване