четвъртък, 1 октомври 2015 г.

АКО КОМПЮТЪРА ВИ ПОКАЗВА МАЙМУНИЦА


Ако компютъра ви е на български и въпреки, че е кирилизиран, то в Notepad и при доста програми, и  на някои други места, които не са в "Не - Уникоде", то всичко ще ви излиза на маймуница.  На програми, /не всички/ или други простотии.. Да, това е с цел –да ни понижи до 0……. самочувствието… Но ние не сме ТОЛКОВА тъпи като целят да сме.
Ето как да се  справите с това:
Ето: -  Натискате „Старт”, после „Контрол панел” и отиваме на „Регион и език ”. Кликваме върху него  и се отваря диалогов прозорец на който отгоре пише: – „Регион и език”. Избираме „Администриране”, после „Промяна на езиковата променлива на системата” и от падащата лента избираме . Български (България).  Компютърът ни ще поиска „Рестарт. Потвърдете го и всичко ще е в час. Това важи за всички езици!!! Английският, въпреки, че искат да го наложат си е беден език. Вижте броя на буквите му! Всичко добро от мен?

НИКОЛАИ НИКОЛОВ




1 коментар:

  1. Истина е - българският език е много богат и свещен! От нас зависи как ще оценим богатството на словото и как ще го използваме в бъдещето. Вярно е това, че английския се вре навсякъде, че и дори ми е неприятен... Благодаря, че повдигна въпроса, както за подкрепата, помощта и информацията! Всичко добро и от мен на всички с пожелания за успех!

    ОтговорИзтриване