четвъртък, 19 февруари 2015 г.

ПО МАРС СЕ ТЪРКАЛЯТ ЧЕРЕПИ! - РИМЕЙК

Благодарение на уникалните снимки които НАСА публикува на официалния си сайт, любителите получиха възможност да се заемат с извън земна археология. Те вече откриха някои правоъгълни структури изглеждайки и напомняйки на останки от здания и на цели градове това е на фотографиите направени от орбита около Марс.

Например, известния австралийски фото пътешественик и неуморим търсач на следи от извън земен живот Майкъл Миддлетон наскоро видя явни признаци за това.

Оригиналната снимка, е направена с робота „Спирит” на 1526-я ден от пребиваването му на планетата и се намира на сайта на НАСА на адрес:

http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/2/p/1526/2P261833662EFFAY00P2298L7M1.HTML.



Миддлетон увеличил снимката и видял на преден план …череп. Сходството наистина е поразително. Кръгъл с човешки пропорции. Виждат се отворите за очите, вдлъбнатината на носа…Картината разваля някакакво странно топче намиращо се върху черепа което прилича на лампичка, а долната челюст е скрита в пясъка.
„ Черепа явно се отделя от останалия ландшафт, - подчертава Майкъл – той е ярко бял, блести, като кост на слънце. Както и да погледнем, това не е камък.


А сега вижте обекта разположен леко в дясно . Той също напомня на глава но не с човешка форма и е с цвят на камък. Това не е хуманоид. Това прилича на глава на извънземно Зелено човече”, както обикновено ги изобразяваме на Земята.


Още една снимка направена от „Спирит”, в същия „Кратер на Гусев. Възможно ли е тази чиния преди милиони години да е украсявала местната полица за съдове? Жалко само че вилиците и лъжиците ги няма.
http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/?IDNumber=pia01907 ) - Глава тук даже не е необходима фантазия за да ги видим. Ето търкалят се по Марс, може би откъснати от някаква архитектурно съоръжение и имат сходство със склуптурните изображения на майте – авторите на знаменития календар, сметнат за милиони години. Както за миналото, така и за бъдещето. Или така са изглеждали истинските марсианци?



„Кратера на Гусев” е осеян с чудеса. Именно тук, е била открита 30 – 50 – сантиметрова женска фигура с протегната ръка.

http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA10216

Тази снимка обиколи целия свят.


Наблизо лежи още един череп.

(http://marsrover.nasa.gov/gallery/all/2/p/513/2P171912249EFFAAL4P2425L7M1.HTML )




По скоро три на пръв поглед? Или скулптура , която на половина е зарита в пясъка? Явно скоро трябва да се лети до Марс!

Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар