понеделник, 16 февруари 2015 г.

КРАЯТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД

Искам да пусна ви  отново една статия, която написах на 26 ноември 2009,  четвъртък и я пуснах втори път на   9 СЕПТЕМВРИ 2011 Г. ПЕТЪК със заглавието:

"КРАЯТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД - РИМЕЙК".

 Думите със светлосин цвят са препратка към други статии допълващи темата! Приятно четене!

Новият глобален ред на финансовата олигархия и международния ционизъм се прокарва агресивно по света от САЩ, Израел и Европейския съюз.
Ще имат ли ресурс тези сили да установят глобално господство? Много белези сочат, че ресурсите им вече привършват и Глобалният ред е на път да се разпадне, преди да се е установил напълно. Независимите икономики по света вече се измъкват от неговия диктат. Тяхната сила все повече нараства над фалираща Америка. В 21 век Новият световен ред забуксува необратимо. С неговия край ще падне страницата на една епоха и ще се отвори нова... 

САЩ са пред катастрофата от 20-те години.
Основни моменти:

- Доларът вече се поддържа изкуствено. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент.
- Огромен ръст на американския общ дълг - годишния прираст надхвърли 3 трилиона долара.
- При тази инфлация брутния продукт трябва да започне да пада, но статистиците го укриват. Това показва, че правителството вече е разбрало, че не е в състояние да спре срива.
- То се насочва към резки външнополитически действия, за да задържи нещата.Но и външната политика вече не може да спре срива на американската икономика.
- САЩ са на прага на нова рецесия, която ще е по-унищожителна от 30-те години. За да се справят, САЩ трябва да ограничат потреблението, но това ще повлече отрицателен ръст на икономиката и ще разруши социалната структура. Трябва на всяка цена да задържат ръста на потреблението.
- САЩ произвеждат около 20 на сто от световния брутен продукт, но потребяват около 40 на сто. Разликата се осигурява с печатане на долари и нови задължения.
Това е краят не само на американската, а и на световната финансова система.
- САЩ сега както в началото на 20 в., отново се опитват да се насочат към преразпределение на световните ресурси със силови методи. Войната в Ирак е само едно доказателство.
- Пука се и балона на мита за високата производителност и супер динамизма на американската икономика. Едва сега хората започват да разбират, че всичко е свързано с потреблението, а то е на кредит и за чужда сметка.
САЩ е в центъра на глобализираната световна икономика и действа като прахосмукачка, която изсмуква капитали от света - с годишен темп от 800 млрд. долара! Този капитал финансира потреблението на стоки, идващи от внос.
- Огромния търговски дефицит показва, че цялата икономическа система на САЩ не се гради върху реален промишлен потенциал.
Американската промишленост е много слаба или направо я няма.
Войната в Ирак и ураганите и торнадата показаха границите на виртуалната американска икономика. Това е криза на цялата система, изграждана в САЩ от десетилетия. Нейният срив беше забавен от краха и разграбването на СССР.
- Може да има изход, ако американците снижат жизненото равнище с 20 на сто. Но и това е невъзможно, защото САЩ вече не са в състояние да реагират на промишлената конкуренция - особено на Китай.
- Падането на Соцлагера показа, че губи този, който сам се отказва от победата. Предатели като Горбачов още през 70-те години се отказаха от нея, когато Соцлагера предлагаше много по-рационална икономическа система. Ако тя се беше развила, като в Китай, тогава щеше да е икономическо чудо. Отказахме се, изгубихме и престанахме да съществуваме.
- Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, тези, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт.
- Вече не може да се спаси нещо като САЩ, чийто общ дълг е 38 трилиона долара, т.е. четири годишни брутни национални продукта. Доларовите хартийки са много повече от реалното производство.
Днес цялата глобална система е една фикция,която още не е изгърмяла, само защото хората още не са разбрали реалното икономическо състояние.
- Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. На тази "борба" ще може да се отдаде спадащото жизнено равнище на американците. Но рано или късно ще се стигне до социални бунтове и дори може би гражданска война там.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар