четвъртък, 28 януари 2010 г.

Декларация образец 7 /Или какъв е живота в Абсурландия /





Пояснение:

Нова декларация, наречена Образец 7, подават от тази година трайно безработните, които не получават обезщетения от Бюрото по труда и не се осигуряват от държавата, домакините и студентите над 26 години, които също се осигуряват сами. От тази година всички те трябва да подадат в НАП декларация Образец 7, която съдържа информация за това кога е възникнало задължението да започнат да се осигуряват за своя сметка. Срокът за подаване е края на месеца, следващ месеца, в който е възникнало задължението.
Лицата, за които това е заварено положение, т.е. към 1-ви януари 2010 година са трайно безработни и вече внасят осигуровките си сами, трябва да подадат декларация Образец 7 най-късно до 1 март тази година.
Задължението не се отнася за лица, регистрирани в НАП като самоосигуряващи се - едноличните търговци, собствениците или съдружниците в търговски дружества, регистрираните като упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, земеделските и тютюнопроизводителите.
Глобата за неподаване на този вид декларация е от 500 до 1 000 лева.


Коментари от форумите в интернет:


тоти - европейско развитие + балкански манталитет е равно на здравната ни каса тоест изчезване на човешкия вид в България

Magi'k - Вие нормални ли сте ??? Няма една стотинка доход, ще си внася осигуровки..... НЕНОРМАЛНИЦИ !!!

В случая бих конкретизирал в едно изречение : „С престъпната си алчност удрят по джоба на обикновения българин ”
Е, що?
Нападжии твърдят, че законодателят е пипнал козметично тук там. На това му казват- леки промени и драстични санкции.
От 260 на 420 - вече се чудя тези къде ходят на козметик?!?


Поли, струва ми се, че ходят при най-близкия месар или транжор, та ги обработва с някакъв голям нож, като ги подстригва и обезкосмява. И като не е директно колене, викат - а, ето ти козметични промени
П.П. За втората операция може да се снабдяват и с битуми от местната асфалтова база


Неприлично е да се назовава парадокс - това е безобразие!
С настоящите "леки козметични промени и драстични санкции" , е наложен непосилен осъдителен титул спрямо българина ... !!! За пореден път законодателя закла българския народ така, както и турчин не го е клал !

В тогавашния закон не е съществувало определение за думата "рекет". Просто си създаваш групировка, обличаш я с правомощия и казваш "Правете каквото искате!". И те го правят, и внасят парички на създателя, защото знаят че не съществува член в НК, по който да бъдат подведени. В последствие, когато нараства числеността на маймуните върху клона, някой го разклаща и ги скарва, за да изпопадат и останат най-доверените, които да прилагат законите.
Е, сега разбра ли кой и защо иска всеки да си плаща, без да се интересува откъде ще намериш пари??

С тази парадоксална измислица за задължителните осигуровки, явно целят докопване до спестяванията и недвижимото имущество на гражданите. Тарикатски подход - под страх от солени глоби, щеш не щеш продаваш добитъка си за удовлетворяване вземанията на бирника. Остава ти само имота, който си принуден да продадеш, за погасяване на следващата вноска и т.н., докато те оставят гол голеничък-както те е майка родила! Близко е времето, когато ще ти поискат данък за брада, мустак ... въздуха който дишаш ... а ако си плешив ще те погнат да плащаш за всеки липсващ от главата ти косъм ! ТЕ Т"ВА му се вика социална политика на държавата ни! ЕВАЛЛА!

Да прав си и това е моста под който живеем всички от 20 години , това е социалната политика - да се вземат и жилищата на хората. Аз за 15 години продадох две наследствени жилища , за да си осигуря фотосинтезата и съм на път да продам и третото последно и единствено жилище на семейството. Какви осигуровки , какви пет лева искат тези от нас ? На това му се вика икономически геноцид ! Ще остане императорът и неговия двор , а останалите ще са само роби , а не граждани!

Питам се защо трябва да плащам данъци и осигуровки, та да издържам родата на филанкишията, който си работи на черно и си свирка? Стигат ми чиновниците и политиците, понеже не можем да ги разкараме тях, нека да бием дузпата поне на филанкишията!

Братко dimist, съдейки по алтруизма в думите ти, искрено се надявам всеки четящ тук, правилно да изтълкува позитивната ти позиция в подкрепа нанасянето на 11-метров наказателен удар по филанкишията. Какво ще постигнем с това? Как да обясниме на дребния данъкоплатец, насилствено останал без поминък, смисъла на поговорката "Кой за каквото чел ... ". Липсата на консолидация и наличния остър дефицит на професионализъм в много области, водят до противоречие в мненията, за което е казал народа :"Нямаш ли си свой човек-не си добре, мой човек .. !". И отново всичко опира до набавянето на насъщния, затормозен от престъпния състав на кризисния период, за което няма логика при изпълнение на въпросната наредба.

Простичко андрешковско решение:
Подава се декларацията с входящ номер и попълване на минимално нужните данни, а в графата за начална дата на възникване на задължението по чл. 40 ал. 5 т. 1 от ЗЗО се вписва "не знам".

Така ЗЗО не е нарушен, глоба не се дължи, а за останалото държавата ще трябва да го доказва. Ако един милион декларации се попълнят така, то колко ли време ще й е нужно?
Въпроси, колеги?

Да сте живи и здрави! - Николай Николов

8 коментара:

  1. Може ли да да проверите дали е законосъобразно да подавам лично декларация 7, с която “да се призная за виновна” да се осигурявам върху 420 лева без да имам доходи от 420 лева – нали минималната заплата е 240 лева – това дори не е 2×240 лева = 480 лева?

    Ами ако искам да се осигуря върху 240 лева?

    ОтговорИзтриване
  2. 1000лв. глоба!!!
    Абе те(хората) нямат пари за хляб,вие искате да ви плтят 1000лв.
    Да се чуди човек да се смее ли,или да плаче.

    ОтговорИзтриване
  3. Абсолютно незаконно е това.
    Нарушавате правата на човека по Конституцията на РБългария и по Правата на човека.
    Такъв абсурд може да съществува само в България

    ОтговорИзтриване
  4. Аз съм безработен от 01.01.2010. Записах се в бюрото по труда Януари месец още. Казват "Декларация образец 7 се подава в срок до края на месеца, следващ месеца, в който е възникнало обстоятелството за внасянето на здравноосигурителните вноски от лицата, които не са осигурени на друго основание."
    Значи въпроса ми е следният: От бюрото ме осигуряват 4 месеца, съответно: Януари, Февруари, Март, Април. Дефакто Май се явява месеца, в който е възникнало обстоятелството за внасянето на здравноосигурителните вноски, а декларацията се подава до края на месеца, следващ месеца в който е възникнало обстоятелството за внасянето на здравноосигурителните вноски. Сиреч трябва да я подам тая прословута декларация до края на Юни ли аз? Ще съм много благодарен ако някой може да ми каже дали е така или не.

    ОтговорИзтриване
  5. Точно така! Но и да има закъснение, няма да имате проблеми. Не мога да схвана смисъла на тази декларация, по скоро искат да водят някаква статиктика, плшат с глоби но още не съм чул за глобен - И аз съм от тези които подадоха тази декларация, за което получих едно картонче с печат...

    ОтговорИзтриване
  6. има,има вече глобени - с по 500 лв. - безработни от Бургас. Така че, за бога братя, събирайте пари за глоби.

    ОтговорИзтриване
  7. dobre ama, ako nikoi ne te predupredi za podavane na tazi deklaraziq,ot kade da znae6 4e trqbva da q podade6??? az naprimer sam bez rabota ot 01 05 20012 no 4ak sega 4uvam za sa6testvuvaneto na podobna deklaraziq,i to savsem slu4aino...pla6tam si redovno zdravnite osigurovki....otivam da pitam za deklaraziqta i te iskat da me globqt 500lv. tova normalno li e ???za6to ne sabirat globi ot tezi koito vaob6te ne si pla6tat osiguirovki , ami vinagi ot striknite danakopladzi???luda rabota...na kade varvi tazi darjava...az pari za xlqb edva namiram te iskat da me globqd...neka me vkarat v zatvira tam pone xlqba e bezplaten....

    ОтговорИзтриване
  8. Нека да го духат! Никой няма в затвора да те вкара. Тегли им една майна и толкоз. Аз преди време отидох за тази декларация и ми подпечатах едно малко парче хартия. В момента пак останах без работа , защото постъпих на една а ме пратиха да гледам 42 прасета и коне в планината и то на 71 километра от Бургас. Няма ток, няма нищо освен студ. Теглих им една майна и се прибрах.. Не са ме съкратили, явно ще ме извикат през лятото отново да съм слуга на забогателите тъпанари. Не се притеснявай! Няма как да ти ги вземат. Те просто изнудват народа. Ако дойде някой, то му тегли един бой и го изгони. А още по-добре не му отваряй.

    ОтговорИзтриване