неделя, 30 май 2010 г.

Земята ще изгори на 22-ри септември 2012


Световните медии шокираха света със съобщение, че НАСА заедно с Американската академия на науките (NAS) е публикувала доклад, озаглавен "Заплахи от космическото пространство: социални и икономически последици".


Според доклада на агенцията, слънчеви бури ще залеят нашата планета и ще унищожат една трета от населението и през септември 2012.
Съвсем скоро стана известно, че слънчевата активност всъщност наистина се увеличава.
Канадски учени доказаха, че Слънцето засилва ядрения си синтез - ускоряването на синтеза от леки ядра в по-тежки ядра, се извършва при по-висока температура и е придружено от освобождаване на огромни количества енергия.
Настоящото увеличение на слънчевата активност е свързано с предстоящото начало на нов цикъл на звездата. Така слънчевата активност заплашва човечеството с унищожение, казват от Академията на науките на САЩ. Нека накратко изложим този доклад.


Според разчета на учените от НАСА, на 22-ри септември 2012 ше има много силна слънчева буря от която ще протекат геомагнитни бури с безпрецедентна сила, предизвикани от така наречените коронарни избухвания и и зхвърляния в пространството на отромно количество от слънчемата маса .. "Последици от бурята са сравними с ядрена война или падането на гигантски астероид на Земята", заяви проф. Даниел Бейкър, експерт по космически явления от университета в Колорадо и председател на комитета NAS, отговорен за изготвянето на доклада.


Плазменият заряд, който Слънцето ще излее върху Земята, ще парализира всички електрически мрежи и всичко, което се захранва от електричество. В рамките на няколко секунди светлината ще изчезне от планетата.
Преди бедствието сигнала за тревога ще постъпи в Хюстън, в центъра за космическите изследвания от спътника наблюдаващ Слънцето. На разположение на човечеството ще бъдат само няколко минути, казват учените, но всички усилия ще бъдат безплодни.


Първоначално хората могат да видят сияние подобно на полярните сияния, но много пъти по-силни. След това от строя, ще излязат всички източници на енергия и трансформатори. Според експерти, само в САЩ, 90 секунди, след началото ще излязат от строя 300 ключови трансформатори и без електричество ще се останат повече от 130 милиона души.


Никой няма да загине вмомента, и влиянието от слънчевата атака няма да се прояви веднага. Но веднага ще спре постъпването на питейна вода, ще спрат газстанциите, ще спре работата на нефто и газопроводите и на бензиностанциите. Самостоятелните системи за електрическа енергия в болниците ще работят в продължение на три дни, след което ще спрат. Всички хора в метрото ще останат "погребани" под земята. Ще се изключат системите за охлаждане и и съхранение на продукти.
В резултат на това, учените са изчислили че, в рамките на една година след бурята на планетата, милиони хора ще умрат от ефектите на парализата на икономиката.
Между другото, подобна магнитна буря е имало през 1859 година. Но тогава промишленоста е в самото си начало на развитие и светът не е претърпял големи загуби.
Експертите от НАСА твърдят, че този път ключова роля ще изиграе загубата на трансформаторите: те не могат да се поправят, но може да бъде заменени, но заводите които ги произвиждат, ще бъдат парализиранаи. Следователно, процесът на възстановяване на поминъка ще бъде много бавен.


Що се отнася до вероятността, че такава магнитна буря ще се излее над Земята, учените казват: Въпросът не е дали това ще се случи или не, а само кога ще се случи. НАСА предвижда слънчеви бури през септември 2012 г., Когато дейността на Слънцето ще достигне своя максимум. Но точната дата (22 септември или друг ден) трудно може да се предвиди.


Николай Николов

25 коментара:

  1. Може ли линк към източника на статията

    ОтговорИзтриване
  2. миналата година въртяха документален филм по NG със същото съдържание, само че визуализирано

    ОтговорИзтриване
  3. това нема да стане баш така как го пише

    ОтговорИзтриване
  4. Откр:16 ‎8 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън.
    9 А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава. Датата: 36 А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.

    ОтговорИзтриване
  5. vsemoga6t e na6ia spasitel i ti ve4e nemoje da ne trae mnogo sme gre6ni ne tarsim pomaga

    ОтговорИзтриване
  6. Ako avtorite na vsichki podobni izkazvania, bazirani na izmislici .. ili na neprovereni iztochnici .. gi osujdaha na tejuk obshtestveno polezen trud za pone 10 godini .. jivotut na zemiata shte stane prekrasen :) Ne vi li pisna ot konspiracii .. Edno vreme kogato e niamalo internet - podobni kluki sa si razpraviali na sediankite po selata .. :) Drujte se malko po-zrialo .. i si jivejte jivota .. A na 22ri septemvri shte piem po edna bira za vas :)

    ОтговорИзтриване
  7. На тази информация не трябва да се гледа несериозно, както Вие правите. Живеем в последното време от историята на нашата планета. В Словото на Бога е написано какво идва и ние трябва да сме готови с нашия характер преди да е станало твърде късно. Не се изказвайте така, защото тези "глупости" са описани в Откровението на Библията. Друг е въпросът дали го приемате или не.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чели сме много от библията, но да не забравяме че е писана от хора. Дано тези които пишат сегашните измислици не прикрепят и тях към библията.....

      Изтриване
    2. А ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ В БИБЛИЯТА ВСЯКА БУКВА ОТГОВАРЯ НА ОПРЕДЕЛЕНО ЧИСЛО И СБОРА ОТ ЧИСЛАТА ПО РЕД И ПО ВЕРТИКАЛА Е ЕДИН И СЪЩ. ТАКА, ЧЕ АКО Е ПРЕПРАВЕНА, ТО ВЕДНАГА МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ! ЧЕ ОТ МАЙМУНА ЛИ ДА Е ПИСАНА?! ЗАТОВА Е ИМАЛО ХОРА ПРОСВЕТЕНИ ОТДАЛИ СЕ НА НЯКАКВА СИЛА И СА ПИСАЛИ ТОВА КОЕТО ИМ Е ИДВАЛО КАТО НЯКАКВО ПОЗНАНИЕ, НЕЗНАЙНО ОТ КЪДЕ????!

      Изтриване
  8. Ученые: дата Апокалипсиса перенесена на осень http://www.eurosmi.ru/673uchenye_data_apokalipsisa_perenesena_na_osen.html

    ОтговорИзтриване
  9. Ето ви подробно научно обяснение по темата http://planeta.moy.su/blog/neobychnye_zvuki_priznak_gravitacionnoj_deformacii_zemli/2012-08-20-14125

    ОтговорИзтриване
  10. Это будет чертовски световое шоу!
    А то явление, которое произойдет 22 сентября – оно фактически удваивает энергию вырабатываемую Солнцем. «Это будет чертовски световое шоу», - считает Брюс Тсурутани . Он считает, что если уж в 1859 году пострадал даже телеграфа, то сегодня удар будет нанесен по всем электронным системам связи. «Фактически, после 22 сентября 2012 года неизменной останется только жизнь в африканских племенах – просто у них пару дней будет болеть голова, остальному миру придется кардинальной изменить свои привычки, ведь они могут лишится всего», - говорит Тсурутани. източник: http://www.weekjournal.ru/science/2553.htm

    ОтговорИзтриване
  11. Абе ей, гадатели, като сте толкова сигурни за простотиите които пишете ги обосновете, а не да драскате глупости каквито сме чели и слушали хиляди пъти за унищожението на земята както беше и през 2000-та година.

    Не че не е възможно да стане, пък и ще стане някога, но няма да е сега.

    На 23-ти септември 2012 година ще посетя блога за да се позабавлявам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ВЕРОЯТНО, ЗНАМ ЛИ?! НО СЛЪНЧЕВАТА АКТИВНОСТ В МОМЕНТА Е НАЙ - ВИСОКА ОТКАКТО СЕ СЛЕДИ, И ВЕДНЪЖ СЕ Е СЛУЧВАЛО ПОДОБНА, НО ПО-СЛАБА, С ТАЗИ РАЗЛИКА, ЧЕ ТОГАВА НЕ СА ПОЛЗВАЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, ТРАНСФОРМАТОРИ И ФИНА ЕЛЕКТРОНИКА, КОЯТО СЕ СКАПВА ПРИ ВСЕКИ ПО-СЕРИОЗЕН ТОКОВ УДАР, КОГАТО ДОЙДАТ НЕ 240 А 380 ВОЛТА /ФАЗА-ФАЗА/. МЕЖДУ ДРУГОТО ТЯ НАРОЧНО Е НАПРАВЕНА ТАКА! ВИЖ В БЛОГА МИ "КУПИ ХВЪРЛИ КУПИ" ВСИЧКО ДОБРО!

      Изтриване
  12. ае гасагеля като си толкоз отворен я кажи каде има мина с злато да си взема и да се покефя малко или пък я най добре ми кажи числата тот тотото че малко време остава да взема някой милионче и да си поживея още 20 дена поне ;дд аххаха ..

    ОтговорИзтриване
  13. Не съм отворен толкова, просто направих превод от научно списание. Аз няма как в момента да меря слънчевата активност, освен писмата които получавам от НАСА, понеже от доста години съм се регистрирал там. Относно златото - виж знам! Почити всяка планинска река в България носи малки златни песъчинки и можеш по метода от Клондайк да попресееш пясъка! Отправни точки - всякъде където има мина за цветни метали! Примери - Челопеч, Средногорие, Бургаски медни мини и така нататък....На Витоша също има! Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Относно числата от тотото, ако можех да ги зная то щях аз да пусна тото, а не да работя като слуга на богати тъпанари, по - скоро не слуга а РОБ!!! ЖЕЛАЯ ТИ ВСИЧКО ДОБРО! ЖИВ И ЗДРАВ ПРИЯТЕЛЮ!

      Изтриване
  14. Ако се замислите от няколко години Апокалипсиса се случва всеки ден.Природни бедствия,икономически сривове,безчет кризи,липса на морал и ценностна система,липса на Вяра,образование 0,бедност ,мизерия,фалирали държави,ескалирала престъпност ,изразходвани природни ресурси......................Пуснете си произволна емисия новини и следете развитието на Апокалипсиса.Не съм запознат с дейността на Слънцето,но си мисля ,че в близко бъдеще не ни очаква нищо добро и това е съвсем логично предвид нашето отношение към природата,Бога,себеподобните и въобще към живота.Ако се замислите повечето "фантастични"филми от преди 10-15 години днес са близки до реалността и това не мисля ,че е случайно.Новите филми ме карат да настръхвам и си мисля,че ако това ще е бъдещето сценария на Николай си е за предпочитане.Природно бедствие и филма свършва!Без мъка,болка или страдание.Аз съм Християнин и разбира се уважавам Библията ,но тя има безброй тълкования и различни прочити,така ,че да се твърдят подобни неща със сигурност е малко несериозно.От друга страна подобни публикации са полезни за икономиката защото като за последно всеки ще го удари на живот и ще се налеят свежи пари на пазара. След като обаче си похарчил и последните спестявания и въпросното събитие не се случи мноооого ще ти се иска да се е случило или поне по-скоро да дойде.Аз лично живея от години като за последно и не ми пука защото така или иначе това,което има да се случва ще се случи.

    ОтговорИзтриване
  15. Точно и на място казано! Много здраве и успехи ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе, ще видим утре (22 септ.2012) какво ще стане и тогава ще умуваме, ако имаме възможност да сме още на линия ...

      Изтриване
    2. Стига сте депресирали хората с тея ваще бури.. не ви ли омръзна..за света може и да има проблем..но в България БАН не прогнозират такива неща ..даже го дават спокойно до смутено , че ще е ..ето ВИЖТЕ и се уверете сами :

      http://space.bas.bg/SpaceWeather/forecast.html

      Изтриване
  16. ТО И НАСА ВЗЕХА ДА ГАДАЯТ ЗА ТОЧНАТА ДАТА, НО КОЙ ЛИ МОЖЕ ДА Я КАЖЕ?????

    ОтговорИзтриване