понеделник, 16 декември 2013 г.

НЕФРИТЕНИЯТ ЗАЕК" КАЦНА НА ЛУНАТА


Първият луноход на Китай е вече на Луната. За това съобщиха вчера CNN. 

"Нефритеният заек" (Yutu на китайски) представлява шестколесен лунен роувър, оборудван с четири камери и две механични "ръце", които имат способност да копаят на до 30 метра дълбочина. Задвижваното от слънчева енергия возило има за цел да изследва повърхността на Луната в следващите три месеца и повече. Името на лунохода беше избрано по-рано тази година след онлайн гласуване и е кръстен на белия заек на богинята Чанг Е, която според китайските легенди живее на Луната.

Тежащият 140 килограма "Нефритен заек" разполага с оптичен телескоп, който ще му позволи да прави астрономически наблюдения, а също така мощна ултравиолетова камера, която има за задача да следи влиянието на слънчевата активност върху различните пластове на лунната повърхност - тропосферата, йоносферата и стратосферата, които съставят лунната атмосфера, предава технологичното министерство на Китай. Луноходът също така е снабден с радиоизотопни "радиатори", които ще му позволят да работи и през лунната нощ, когато температурата пада под 180 градуса по Целзий. 

Поднебесната империя навлиза с бързи темпове в изследването на Космоса. С кацането си на Луната, страната е вече третата, която изпраща летателен обект там - след САЩ и СССР.

Софи Браун напомня, че Китай напредва бързо със своята звездна програма. През 2003г. страната изпрати човек в Космоса, миналата година са били осъществени цели 18 космически полети, а до десет години страната има план за пускането на собствена орбитална станция в близост до Земята. Настоящото кацане на "заека" е втория етап от лунната мисия Chang'e-3, която включва полет, кацане и връщане. 

Корабът Chang'e-3 беше пуснат от ракета, излетяла от провинция Съчуан на 2-ри декември и достигна на 100 километра от повърхността след пет дни.

ВИЖТЕ ТОВА ТУК:



Николай Николов

4 коментара:

  1. "САЩ, Израел и Турция на опашка за българска земя на безценица"

    "С влизането ни в Европейския съюз пладнешкия обир ще бъде сериозно улеснен. Това предусещат американско-израелските лобита у нас и за това започват да притискат България да отмени възбраната за продажба на българска земя на чуждестранни лица и компании. В писмото, по-долу, американската стопанска камара у нас си позволява да коментира конституцията ни и да ни наставлява как да я променим. Забележете – писмото е изпратено с копия до: американския посланик Джеймс Пардю, Авраам Шарон – посланика на Израел у нас и Хайдар Берк – посланик на Турция. Това говори, че САЩ, Израел и Турция задкулисно са съгласували действията си относно изкупуването на българските земи! Писмото е от 2004г., преди приемането ни в ЕС:
    През 2010г. пък Росен Плевнелиев в качеството си на министър на регионалното развитие предложи да продаваме 300дка. българска земя на “невероятната” (за кой?) цена от, внимание, цял един долар. Да, словом: Един долар за триста декара българска земя. Той “прозря”, че дори би трябвало да даряваме земята на чуждестранните инвеститори. Сега този човек е президент на България. Той директно казва: “Заповядайте и си взимайте”. Разпродаването на България отдавна е факт, но разпродаването на земята ни вече прелива чашата. Мирослав Найденов предложи на Израел 3млн. декара българска земя, която да бъде управлявана “вместо нас”, наричайки това “съвместен фонд”."

    http://www.silnabulgaria.com/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB-%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80/










    "Мислите ли, че след като се либерализира пазара на земя у нас, онези, които изкупят плодородните земи и териториите с подземни богатства ще се церемонят с нашия народ?
    Аз не мисля, даже съм сигурен, че ще искат да постъпят с нас така, както американците, са постъпили с индианците в САЩ и британците с аборигените в Австралия, сиреч ще правят всичко възможно да ни изтрият от лицето на Земята.
    Никога не бива да забравяме, че след земевладелците пристигат колонизаторите, а с тях и проблемите, които биха произтекли от едно такова преселение, защото новите заселници ама хич няма да ни считат за хора. Също така, нека си направим сметката, че разпродажбата на земята ще доведе до заплаха за съществуването ни като народ."

    http://www.silnabulgaria.com/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ники,това за нефритената джаджа-добре,но от друга страна ние българите скоро няма да имаме достъп до дърво да си правим каруци и бъчви.
      И не ми е ясно - СПИМ ЛИ ИЛИ СМЕ ТОТАЛНО ИЗТЪПЕЛИ,ТА НЕ ВИЖДАМЕ "ОЧЕВИДНОТО",И не правим нищо за решаването на ПРОБЛЕМА БЪЛГАРСКИ-ДА ПРОБЛЕМА Е ЕДИН,описан в поста ти за Ротшилд (но плахо и повърхностно според мен).
      "Помогни си сам,за да ти помогне и Господ"-Господ няма ,така че действайте българи!!!

      И вече ми е обидно-още никой не ме е нападнал,нито ме е нарекъл ЛУД!Хайде осъдете болния ми мОЗЪК бе ХОРАА,драснете нещо ,стига сте мълчали като "....." :)

      Изтриване
    2. Занимават ни с луната, за да не си оправим проблемите на земята, те тука е врътката, всичко друго, но не й оправия, да си останем всички в наложената прокопсия, разделени, озверени и зомбирани до козирката, плямпащи по цял ден с цел манипулация, но никога действия за спасение от цялото дяволско обкръжение.
      Те това е цялата галимация в едно изречение,, даже има и рима.
      Истината я направиха капан и капана истина, където и да стъпиш все в капан си с двата крака.

      Изтриване
    3. ВЯРНО Е! Просто пускам последните достижения, но и искам да Ви кажа,, че има и по- големи! Всичко е въпрос на време. Бях се засилил като тъпанар да ви ги пусна, но добри хора ме възпряха. Не се притеснявайте - всичко което не сте е чули и видели ще ни се покаже!е!!!!! времето им вече изтича. Не знам дали моето убийство заслужава да Ви пусна това което след месеци ще научите!!! Реших - не!? Всичко добро от мен! Уморих се да се заизлизам и да де боря с дрогирани изроди! Приятна вечер на всички вас......

      Изтриване