четвъртък, 26 декември 2013 г.

ВАТИКАНСКИ ТРИЛЪРИ - повторението е майка на знанието....




НЕКА ЗА МОМЕНТ СЕ ИЗОЛИРАМЕ ОТ РЕАЛНОСТТА СЕГА, ПРОТЕСТИТЕ И ПРОСТОТИЯТА И ДА ПРОЧЕТЕМ НЕЩО ДРУГО! ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ЩЕ СПРЕМ, ЗАЩОТО БЕЗ БОРБА НЯМА ПОБЕДА!!!

Замисляли ли сте се коя е онази институция – за разлика от ЦРУ, КГБ и МИ-6, видима, явна, на показ и вероятно по-мощна от всичките подобни служби, взети заедно… Която управлява без да отговаря на неудобните въпроси за управлението и съществуването си. Ние славяните в източния край на континента, може и да не се чувстваме зависими от мощта й. Но какво знаем и не знаем за Ватикана? Да загърбим Средновековието, Инквизицията, Конкистата, кладите…, да останем дори само в рамките на днешното време в днешния свят.
Дворци, богатства, произведения на изкуството, подозираме ли измеренията на владенията на Римокатолическата Църква? Ами тихата и реална власт? Политиката, влиянието и, външните и отношения; банката, скритата цена на явий?/… Ами натрупаните имоти, колекции, вещи – повечето “невидими”, не обявявани, не показвани – глупаво би било да се вярва, че са плод само на даренията на богатите католици.
Има ли тайни във Ватикана? Например, дали заграбени от фашистите ценности и произведения на изкуството в края на Втората световна война не са сменили притежателя си – и заради какво. Писателите не се притесняват от такива въпроси. Можем да ги ползваме като наши агенти в тъмните дела на Църквата. Те някак са се добрали до това-онова. Пък и не се ограничават в любопитството си. Те пишат за тайни общества, за секти, за експерименти, за намеса – те не се свенят да подлагат на съмнение външната представа за богоугодните цели и дейност на Светата Църква. Вероятно в повечето теми и съждения грешат. Или най-малкото хиперболизират в името на шеметните си сюжети. Но няма дим без огън. И никак не е невъзможно да се докосват чрез героите си до онази страна на Ватикана, която продължава да съществува само в най-пазените кардиналски и папски покои; тъмна и недоказуема. Тези книги си остават единствения начин да надникнем там. И са най-приятната разходка из небогоугодните свети места и дейности.

…програмирали сме наново действителността. Езикът е вирус, религията е операционна система, а молитвите – никому ненужна информация. Едно кликване и си зачеркнат със случайно избрани единици и нули.

Нийл Геймън, Американски богове /Бард, 2004/

С нарастваща активност в новия век библеисти, историци и търсачи на комерсиални сензации получиха стимул да споделят с любопитните свои открития и предположения в областта на теологията, най-общо казано. Свещеният Граал, Евангелията, действителната история отпреди 2000 години /и по-назад/, митовете и реалните образи на Мария Магдалина, Месията и последователите му се размесиха с други действащи лица от легенди и хроники: царе, патриарси, папи, рицари и няколко тайни общества. В съвременен аспект, потайното лице на Римокатолическата църква, взе да придобива къде по-явни, къде още по-зловещи контури. За неизкушените от Канона се разтвориха нови стаи в сградата на популярната наука, които се оказаха пълни с „нездраво” ровене дори в най-свещените книги.


Ще се опитам да се въздържа от “богохулни” коментари, във всеки случай ми е ясно, че с тема като тази се присъединявам поне към Лин Пикнет и част от колегите й в “заявката” за отлъчване от Църквата. Два реални повода за това на популярната авторка са книгите й :


“Мария Магдалина. Тайната богиня на християнството” /ориг. 2003, “Кръгозор”, 2006/ и 


“Луцифер. Забранената пътека към познанието” /ориг. 2005, “Кръгозор”, 2006/.  
 


 СЪТВОРЕНИЕТО И СЕМЕЙСТВО ЯХВЕ

Колкото и странно и светотатствено да се струва на вярващите, дори Библията не твърди, че Бог, Небесният Отец е създал света – или поне не е бил сам и без помощ. Хилядолетия след създаването на “Генезис” юдейските и християнските свещеници се опитват да скрият, че еврейската дума, преведена като Бог в единствено число, всъщност е в множествено – “elohim” също както “херувими” означава повече от един херувим. Така “елохим” /нататък вероятно умишлено съкращаван до “Ел”, т.е. Бог/ съчетава понятията за мъжко и женско начало, за богове и богини. Познатият ни Яхве не е бил сам в началото на началата, защото дори тази алфа и омега на мъжкото превъзходство е имал съпруга. И не само това. В някои версии тя родила Луцифер, в други пък той бил нейн любовник. Въобще, съпругите явно били проблем на Бога: според еврейските легенди първата съпруга на Адам не била известната Ева, а родената като ханаанска “божествена жена” /”balaat”/ Лилит. И това не бил брак, сключен в рая, защото тя отказала да се подчинява на Яхве, понеже знаела неговото тайно неуловимо име. Впоследствие, недоволната от “инфантилния” си /дори в леглото/ мъж, тя се отдала на “разюздан секс” с демоните като отмъщение за низвергването й. /Л.Пикнет/. Лилит е изхвърлена от Библията, но се появява отново през Средновековието като майка на Дявола.


През 1984 г. американският учен Уилям Г.Денвър пише: “Последните археологически открития донесоха текстове, които за първи път ясно идентифицират Ашера като съпруга на Яхве, или поне за такава са я признавали в някои кръгове на Древен Израел. Там Яхве е неразделна част от култа към Ашера, а някои признават богинята направо за негова съпруга.” Разкопки в Рас Шамра извадиха на бял свят плочки от 14 в.пр.н.е., на които се твърди, че “съпругата на Ел”, “Продължителката на Божия род” или Ашера, не била по-различна от повечето богини-майки, вкл. и от шумерската Астарта и финикийската Танит. Барбара Г.Уокър /в “Женска енциклопедия на митовете и тайните”, Ню Йорк, 1983/ отбелязва още: “За известно време Ашера приела семитския бог като свой съпруг. Тя била Небесната крава, а той – Бикът. След светия им брак тя родила Небесните близнаци – Шахер и Щалем, Утринната звезда и Вечерницата”. Утринната звезда е самият Луцифер, следователно той буквално е син на Бога. Важно е да се допълни и, че след като израилтянските племена пристигнали в Ханаан, тя властвала заедно с Яхве като върховно божество близо 600 години, наравно с други по-низши езически богове. Олтар на Ашера имало дори в Соломоновия храм, преди патриархалните почитатели на Яхве да я запратят окончателно в лоното на езичеството.



СТИГА ЗА ДНЕС……..

Емил Братанов

Николай Николов

10 коментара:

  1. http://www.imadrugpat.org/silentweapon/SilentWeapons.html

    Ха ха на "Свежо" ли ,на кой- не знам,не му харесаса писанките ми... ,утре ще опитам да ги пусна пак.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа значи можелоо!Пак ще опитам.-
      -Полицаите на които им е останала съвест-- нека застанат до братятя и сестрите си в борбата за оцеляване и просперитет на нацията.С прости думи:Да скъсат "синджира" и захапят дирника на "Стопанина" си.А провокаторчетата лично и чистосърдечно проклинам до девето коляно,жална им жидова майка.БолгАриите са светлия Божи Народ!!!

      А сега дали ще има тEROR с публикуването на коментара?!!!

      Изтриване
    2. Ники,дай светлина по въпроса.Знам че е дълго за четене,а може и да си имал публикации по темата.Моите скромни анализи са че точно по този план и модел ни "работят".Все още можем да им отвърнем адекватно,защото смме Българи а не гърци или пък американци (нищо обидно не влагам към последните две "култури").

      Изтриване
  2. http://www.bnews.bg/article-70038

    „За мен остава срамът, че хората ще казват - тоя е баща на оня, дето окраде държавата”.

    На всички като този неблагодарен син трябва да им попречим да напускат страната до произнасане на присъда от НАРОДЕН СЪД,барабар с "Буда","Цеко"и останалите от агитката.
    Борисов "изгони" Дянков за да го спаси.. от народния неокастрен чеп.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно. В този ред на мисли, излиза че в БГ властта се предава по наследство. Тези чичковци и лелки (агентурки и доносници) ни управляват вече 23 години. И ако татко и батко 45 години са крали, на какво ли биха научили дечицата си мили. Тези хора не са научени да дават, а само да взимат. Къде се научиха как се управлява държава по демократичен модел, в школите на АОНСУ или в университетите дето ги завършиха (си купиха дипломки с парите на мадам БКП)... е и други школи, където усвояваха основно формата донос. Но пък ги бива все пак в организирането на наркотрафика, проституция, оръжие, човешки органи... явно и това влиза в условията по договорите дето ги подписват с ЕС. Вечното оправдание условията, предписанията, клаузите в договорите с ЕС. Явно и ЕС се ръководи от психопати. Какви са тези условия, спазването на които ще доведе до затриването на един народ? Кой подписа договорите? Отговорни няма, осъдени няма... а в същото време държавата се ръководи по полицейски модел (това го могат много добре). Около 1000 "човечета" с антуража си (модела този е човек на еди кой си), трябва да поемат отговорност за думите, решенията и постъпките си.

      Изтриване
    2. А Биби него мислете, той е милионер. А и да не е, братята от Малтийският орден ще го подкрепят. Аз лично няма да гласувам за тези изроди, защото не желая да участвам в експерименти, а и ролята на лаболаторна мишка не ми харесва.

      Изтриване
  3. ТАКА СИ Е! ТЕЗИ ХОРА ПРЕДЕ 1990 ГОДИНА ИЗПРАТИХА СВИНЧЕТАТА И ДЪЩЕРИТЕ СИ ДА УЧАТ В "ПРЕСТИЖНИТЕ" ЗАПАДНИ УНИВЕРСИТЕТИ, ДА СЕ НАУЧАТ КАК СЕ ИГРАЕ НА БОРСИТЕ, КАК СЕ СПРЕТВАТ ИКОНОМИЧЕСКИ УЛОВКИ, КАК СЕ КРАДЕ НАПЪЛНО ЗАКОННО ЧРЕЗ БАНКИТЕ И Т. Н.! ТЕЗИ ХОРА И СЪСИПАХА ИДЕЯТА НА СОЦИАЛИЗМА, А ТЕХНИТЕ ДЕЦА - /МИЛЕН ВЕЛЧЕВ, РАЧКО ПРЪДЛЕТО, ЛЮБКА КАЧАКОВА, МЕГЛЕНА КУНЕВА И...../,ИДЕЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА! НАШАТА РОДИНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕНА "ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ" НО ТОВА ГИ ЗАДЪЛЖАВАШЕ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИ, КИТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ЗАЛОЖЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА! АКО СЕ НАРЕЧЕ "НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ", ТО ВЛАСАТА ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА КОЙТО ИМА ПРАВО ДА СВАЛЯ ОТ ВЛАСТ НЕУСПЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И ЗА ДА НЕ СЕ РАЗПРОДАВАТ РЕСУРСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
    И ДВЕТЕ ИДЕИ СА ДОБРИ, НО ТРЯБВА ДА ИМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО - НЕЩО КАТО ВТОРА КАМАРА В ПАРЛАМЕНТА, ЗА ДА ОТМЕНЯ ПРОСТОТИИТЕ, СИГНАЛИЗИРА ЗА НЕУРЕДИЦИТЕ И СПИРА ИЗМАМНИТЕ ВРАТИЧКИ В ЗАКОНИТЕ.
    РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ И ДВЕТЕ ИДЕИ СА ОКОНЧАТЕЛНО ФОРМУЛИРАНИ ОТ ХОРА С ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД. И ДВЕТЕ ИДЕИ СА ДОБРИ, НО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЯХВАТ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА, ЛЪЖЦИ, КОИТО ГИ СВАЛЯМЕ ПРЕЗ 25 - 45 ГОДИНИ!
    ЛИЧНО ЗА МЕН ПО-ГОЛЯМ ГРАДЕЖ ИМАЖЕ ПРИ ОПЛЮВАНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, КОЙТО ИЗВЕДЕ СТРАНАТА НИ ОТ НУЛАТА И БЯХМЕ НА ЕДНО ОТ ЧЕЛНИТЕ МЕСТА В СВЕТА В ДЕСЕТКИ ОБЛАСТИ. ХОРАТА ЖИВЕЕХА НОРМАЛНО, НЯМАШЕ ЗАВИСТ, БЯХМЕ ПРИЯТЕЛИ, НЯМАШЕ ТАКИВА НЕПОСИЛНИ СМЕТКИ, ИМАШЕ РАБОТА ЗА ВСИЧКИ И НЯМАШЕ ГЛАДНИ! ИЗКЛЮЧВАМ ПЪРВИТЕ 5 - 6 ГОДИНИ, ДОКОТО СЕ ХВАНЕ ПОСОКАТА. ИКОНОМИКАТА БЕШЕ ПЛАНОВА, А НЕ ПАЗАРНА, ПРИ КОЯТО ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ МАГАЗИНИ НИ НАБУТАХА ФАЛШИВИ ХРАНИ, БЯХА СЪСИПАНИ ВСИЧКИ ЗАВОДИ И УНИЩОЖЕНО И ОГРАБЕНО БЕЗПЛАТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ПЕНСИИТЕ! ЗА СВЕДЕНИЕ АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ЧЛЕНУВАЛ В БКП! ЗНАМ, ЧЕ МНОГО ОТ ЗАБОГАТЕЛИТЕ СЕГА КРАДЦИ, КАТО ПРОЧЕТАТ ТОВА ЩЕ РЕВНАТ КАТО МАГАРЕТА, НО ПОМНЕТЕ - НИТО ПАРИТЕ, НИТО ЗДРАВЕТО НИТО ЖИВОТА СА ВЕЧНИ. ПОГЛЕДНЕТЕ В НЯКОЯ ЦЪРКВА ИЛИ В ИНТЕРНЕТ "КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА"! БЕЛКИМ ПРОУМЕЕТЕ ЗАКОНИТЕ НА ЖИВОТА! ВСИЧКО ДОБРО ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекалено много се доверихме Ники, в това може би ни е грешката. Но няма непоправими грешки :-). Аз не ги мразя, даже се опитвам да ги разбера. Стигнах до извода че, същността на тези хорица е разрушителна - терминатори. Единственното нещо, което могат е да поставят крайъгълни камъни и да чакат да получат просветление (в празна тиква просветление) :). Всяка една система, било политическа, икономическа, социална... е експеримент на много нива. Избират се експериментаторите, обектите и условията, при които ще се провежда експеримента. Само че, пропуснаха един важен елемент за успеха на дадена система. ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР.

      Изтриване
  4. Нещо май се е оплело по сървърите?
    Статията е за Яхве, но не виждам нищо общо с тази тема в коментарите?

    ОтговорИзтриване