петък, 28 февруари 2014 г.

ДРУГИ ВСЕЛЕНИ

Учените винаги са предполагали, че е възможно да съществуват и други вселени освен нашата, но сега изглежда вече имат и доказателство за това.
От години циркулира теорията, с която учените винаги са предполагали, че е възможно да съществуват и други вселени освен нашата, но сега изглежда вече имат и доказателство за това.
От години циркулира теорията, че Вселената ни може да се опише като "мехурче". То вероятно не е едно-единствено, има и други вселени - мехурчета с друг набор от физични закони.
Знаете за така нареченото реликтово излъчване. Това е електромагнитно лъчение идващо от всички посоки на космоса и което се приема, че се е появило при Големия взрив с който започва самото съществуване на Вселената. Група учени водени от Стивън Фийни (Stephen Feeney) твърдят, че са открили нехарактерни области в полето на реликтовото лъчение, които теоретично може да са получени при сблъсък на нашето мехурче-вселена с други мехурчета. Има поне четири такива области, което говори за поне четири сблъсъка с други вселени.
Все още има много научна работа да се свърши докато се потвърди със сигурност това смело предположение, но ако наистина се окаже вярно, това ще е невероятно. Какви физични закони действат в другите вселени, има ли живот в тях, как си взаимодействат вселените при сблъсъците помежду си...


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар