петък, 7 февруари 2014 г.

ДА ПОМОГНЕМ НА ЦИГАНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ...



... да заминат за Западна Европа!!!
Нашите мургави съграждани са жертви на жесток расизъм в България! Нека им помогнем да се интегрират в обществото на радетелите за интеграция и справедливост, а именно - западноевропейските страни. Новината е достатъчно красноречива, колко трябва да помагаме на циганите и как да ги интегрираме. Господа англичаните, които наскоро много критично се изказаха спрямо България и процеса на интеграция у нас, нека приберат всички тези онеправдани души и да ни покажат как се прави това. Очакваме техния светъл пример!
Циганите не трябва да стават жертва на расизъм и ксенофобско отношение в Европа. Техните човешки права трябва да се спазват в ЕС. Западноевропейците трябва да разберат, че ромите имат своя културна самобитност и обичаи, а именно - традиционните си занаяти, които упражняват от столетия. За това можем и ние да им помогнем. Трябва да се направи Хелзинкски комитет за защита правата на циганите в Западна Европа. Той трябва да им помага да упражняват човешките си права и самобитните си занаяти из Западна Европа, без да бъдат притеснявани от ксенофобски закони. Трябва да им разяснява местното законодателство и да им осигурява адвокати, които да им помагат да остават там и да не бъдат връщани в България. Нека и ние българите да направим каквото можем, за да отървем Европа от расизма. Да не забравяме, колко много дължим на Европа - Берлинския договор, Ньой, Ялта, демокрацията... Има и една печална за ЕС новина - с наплива на нашите цигани там, западноевропейците ще започнат да избират ксенофобски партии, които ще се противопоставят на политиката на евро бюрократите. Това неизбежно ще предизвика още по-големи сътресения в и без това постоянно клатещия се ЕС. Но Общ дом без проблеми няма...

(1-Не забравяйте историята ни! - циганин е палач на Левски!
2-Нека започнат да се образоват за да могат да си намират работа
3-Нека и за тях важат всички права и задължения, нека си плащат сметките като всички останали, нека разберат, че и те трябва да работат, за да се интегрират в обществото!  Не може само да се жалват за геноцид срещу тях, а да не правят нищо, за собствената си интеграция.)


Николай Николов

1 коментар:

  1. Ники, това с интеграцията са го измислили философи, идиоти/под нечия диктовка/ които са далеч от истината, за заблуда на обикновения човек. Няма в човешката история до сега, народност или етнос да се е интегрирал в друг такъв. Отделни единици принудени от обстоятелствата/при имиграция/, се интегрират след 3-то поколение/най-податливите/. От личен опит знам, че циганите са най-трудно податливите.

    ОтговорИзтриване