четвъртък, 3 декември 2009 г.

Напредък в борбата с рака!


Изследователи от Ирландия и Полша доказаха, че куркумин - съединение което се съдържа в популярната индийска подправка къри, което и придава ярък жълт цвят, убива клетките на рака на хранопровода и стомаха. Те открили неочаквано странен механизъм на унищожение на клетките, които е бил свързан с самоубийството на клетките. Освен това, те установили, че веществото убива раковите клетки в продължение на денонощие, а клетките след това започват да се самоунищожават.


Изследването се е провело под ръководството на известния специалист д-р Шарон Маккенна в град Корк, в Онкологичния научен център, в Ирландия. Резултатите от работата са публикувани в „Британското списание за рак”. Тези забележителни резултати показват, че учените могат да разработят на основата на куркумина качествен натурален противораков препарат за лечение на рака на хранопровода и стомаха.
На учените от давана е известно, че природните съединения имат потенциална терапевтическа ценност при лечение на раковите клетки, и те предполагат, че куркумина е едно от тях.


Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар