понеделник, 10 февруари 2014 г.

КАКВО Е КОМУНИЗЪМ И ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ? - РИМЕЙК


Не правя пропаганда на никой строй! Тъй като сега не се цени философията, а светът е заробен от парите, банките и лакомията то ви предлагам клип с идеите /и реализирани такива/, като се започне от древна Гърция, Платон, Хегел, Кант, Маркс, Енгелс, Ленин и т.н. Клиповете са два, за да се обхванат последните идеи: - социализъм, капитализъм, демокрация и комунизъм. За анархията ще пусна разказ по-късно! Приятно четене! Тъй като е писано много бързо, то използвайте ако желаете пауза! Всичко добро Ви желая!


Следващият клип поради наложено ограничение от WMG 
, трябва слeд kкато натиснете триъгълничето за възпроизвеждане   натиснете подчертания текст Гледайте го в You Tube.




Николай Николов

6 коментара:

  1. Правиш сравнение между две съвършено различни категории още повече, че са взаимно изключващи се антиподи.
    Комунизма е доктрина, а Демокрацията система на управление.
    Би следвало да се сравняват доктрини помежду им и отделно от тях системите на управление.

    ОтговорИзтриване
  2. Леко мога да поспоря, защото демокрация е само дума и не съществува. Просто съществува капитализъм и сега е в последния си стадий и какво ще последва след това, не зная-дано не е война, но непременно ще има нищета!

    ОтговорИзтриване
  3. Комунизмът бил доктрина,а демокрацията била система за управление?Такива грешки се правят повече от 150 години,и то напълно съзнателно.Защото т.н.система за управление
    е построена на принудителното налагане на частна собственост-върху природата или части от нея.Комунизмът не е доктрина а изумителен принцип,открит във физиката от Клаузиус,и който днес се изучава в 9 клас.Но кой да мисли?

    ОтговорИзтриване
  4. И аз споделям вашите мисли. Просто иначе се разпадаме и умираме безлични!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз мисля, че комунизмът е доктрина. Предполагам, че аномимният по горе им предвид тоталитаризма, който в България е наричан комунизъм.

    ОтговорИзтриване
  6. В България никога не е имало комунизъм, съгласно критериите заложени в него. Аз уважавам разсъжденията на boristodorov56, но демокрацията, комунизма и социализма са само идеи, които могат да бъдат реализирани при добро отношение на всички хора. Тъй като това е невъзможно, то някоя от тези идеи може да се реализира само със сила, тоест със строги закони с пиночетски профил и всички мошеници, крадци изнасилвачи и убийци трябва да отидат в т. н Белене и Слънчев Бряг. Казвам го да е по-ясно и разбираемо за нас. Няма добра доктрина и идея която да се осъществи само с намерения добри, защото плъховете гадни само това и чакат! Въпреки, че социализма е наложен от еврейските псевдо господари, ако ги унищожим тези гадни твари и приложим нужното насилие върху техните слуги, то това ще се осъществи. Идва вече това време - Въпрос е до година две, и някой смелчага с това ще се заеме! Трябва и според мен ще стане! Вижте какво безвремие и простотия настана! Иначе хората са обречени на страдание, и на унищожение! Такава е истината за съжаление!

    ОтговорИзтриване