понеделник, 10 февруари 2014 г.

ДОЛИНАТА НА ЖИВОТА - Разни мисли на разни хора…



Двама души се изкачват по хималайски склон. За страничния наблюдател двамата катерачи са еднакви. И двамата крачат, поставяйки единия си крак пред  другия. Двамата вдишват и издишват с еднаква честота. И двамата спират, когато се уморят. И двамата пак поемат нагоре, щом си починат. Но единият е тръгнал на поклонение към изворите на Ганг и убежището на Шива. Той се изкачва по свещената планина. Другият е алпинистът, за когото пишат вестниците. Единият е безкористният катерач, другият е самолюбивият катерач. Самолюбивият катерач е като неакордиран инструмент. Много е вероятно да не забележи слънчевия лъч, падащ косо в ждрелото. Той гледа напред, мъчи се да види какво има зад онзи зъбер горе на превала. Той е тук и не е тук. Когато говори, говори за нещо друго, приказките му се отнасят за някъде другаде. Тук не му харесва, иска да е по-нагоре по пътеката, но стигне ли там, точно толкова не му харесва, защото ТАМ е станало ТУК. Онова, което търси, е навсякъде около него, но той го пропуска. С една дума, той е КВАДРАТЕН. Катерачите, за които обикновено чувате, са квадратни. Неквадратни може и да има, но вие не сте ги и чували, те не държат светът да знае за тях.
Катеренето е усилно, но не го ли предприемеш, оставаш за цял живот обитател на мисловната долина. Докато горе имаш възможност за промисъл, защото обхващаш с разбиращ поглед разстилащата се в краката ти низина. В нея гъмжи от сблъсъци, защото тя е ДОЛИНАТА НА ЖИВОТА, а животът е ОПОЗИЦИЯ. Да, и във Вселената има опозиция — животът е опозиция на природните закони. КОЛКОТО ПО-ВИСША ФОРМА ИМА ЖИВОТЪТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПОТЪПКВА ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, ВЛАСТВАЩИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА. Гравитацията е всемирен закон. Низшите организми я преодоляват при вътрешно клетъчното подреждане, червеят я преодолява повече, защото се движи, птиците — защото летят, човекът — защото стига до Луната. Животът се заражда, защото сили, действащи на податомно равнище, успяват да заобиколят силите, действащи на надатомно равнище.
Вторият закон на термодинамиката гласи, че всички енергийни системи са като навити пружини; докато пружината се развива, часовникът работи, но после не се самонавива. А животът се самонавива, преобразува нискоенергийните дадености от рода на морската вода, слънчевата светлина и въздуха във високоенергийни съединения, саморазмножава се във все по-сложни самонавиващи се часовници.
Защо група от прости, стабилни съединения на въглерода, водорода, кислорода и азота се самоорганизират милиарди години, докато образуват един професор по химия? Каква е причината? Ако оставим професора по химия на една скала под слънцето достатъчно дълго, природните сили ще го разградят на прости съединения на въглерода, кислорода, водорода и азота плюс калций, фосфор и малки количества други минерали. Реакцията е еднопосочна. С какъвто и професор по химия да си послужим, каквито и процеси да използваме, не можем да преобразуваме тези съединения обратно в професор по химия. Професорите по химия са нестабилни образувания от предимно нестабилни съединения, които под въздействието на слънчевите лъчи се разлагат необратимо на по-прости органични и неорганични съединения.
Въпросът е: Защо мъртвата материя се е самоорганизирала в обратна посока?! Защото…

Разни мисли в Интернет......

Николай Николов

3 коментара:

  1. " [Описание]

    След като държавата не само ,че не я закриля ами я опропастява все повече, време е ОБЩЕСТВОТО да се намеси.КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - Член 21,алинея 1:,,ЗЕМЯТА Е ОСНОВНО НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО, което се ползва от особената ЗАКРИЛА на държавата И ОБЩЕСТВОТО"
    Събитието е тотално БЕЗПАРТИЙНО, събитието е на българския народ.КАТО ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
    ще се борим докрай ЗА прекратяване на опитите за продажба на отечествена земя на чужденци! ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ПОРУГАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ИСТОРИЯ И СУВЕРЕНИТЕТ!

    ЩЕ КАЖЕМ САМО ЕДНО:
    ЗЕМЯ ПРОПИТА С КРЪВ НЕ СЕ ПРОДАВА!

    ПРИКАНВАМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ КАУЗАТА!
    "

    " СЪД ЗА ГЕНОЦИД

    Малко българи осъзнават, че над българския народ през прехода бе извършен геноцид от новосъздадената политическа класа. С унищожението на икономиката и държавността си, България изгуби над 3, 5 милиона население- умрели и емигрирали и бяха нарушени човешките му права по българската конституция и международното право.
    Това е един от най-големите геноциди в българската история и най-големия в най-новата история на Европа.
    Без човешки ресурси е невъзможно съществуването на нацията и държавата.
    ДРД "Идея за България" възнамерява да започне съдебен процес СЪД ЗА ГЕНОЦИД срещу политици от прехода, преки участници в геноцида с държавническите си решения.
    За процеса Движението възнамерява да открие ОТКРИТА ОБЩЕСТВЕНА МАСА, на която да покани гражданското общество на България, демократичната европейска общественост, международен адвокатски колектив и открива SMS кампания"

    ОтговорИзтриване
  2. ЗАЩО ПИЧОВЕ И ПИЧКИ КАТО СТЕ ТОЛКОВА ПЕЧЕНИ СИ ПРАВИТЕ РЕКЛАМА НА БЛОГА МИ?! ЩЕ ВИ КАЖА: ЗАЩОТО СЕ ЧЕТЕ! ПОНЕ МИ ЩРАКАЙТЕ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ ОТ ГУГЪЛ ЗА ДА ИМА КАКВО ДА ЯМ, ЗАЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС ИМАМ 5, ДА ПРАВИЛНО ПРОЧЕТОХТЕ - САМО 5 СТОТИНКИ В ДЖОБА СИ! ЩРАКАЙТЕ, АКО НЕ СТЕ СИ ГИ ЗАБРАНИЛИ В БРАУЗЪРА! ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕТЕ С ИМЕНАТА СИ, А СЕ КРИЕТЕ КАТО АНОНИМНИ МИШКИ?! ЩОМ ИМАТЕ НЯКАКВА ДОКТРИНА ТО НЯМА ПРИЧИНА! АМИ И В САЙТА СИ СТЕ ТАКИВА – „ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА”! ВИЕ ЛИ ЩЕ ПРАВИТЕ НЯКАКВА ПРОМЯНА?! КАЗАРМА ПОНЕ ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ, ИЛИ ПОНЕ С ЛОПАТА И МОТИКА КОПАЛИ ЛИ СТЕ?! ЗАЩОТО АЗ - ДА! ЕТО, ЩЕ ВИ ДАМ И САЙТА ЗА ДА ВИ ВИДЯТ КОЛКО ВИ Е АКЪЛА! ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ТЪПИ, ЧЕ НЯМАТЕ И ПРЕЦЕНКА, ЧЕ ВИ ЛОКАЛИЗИРАМ С ТОЧНОСТ ОТ 2 ДО 5 МЕТРА.?! ЩОМ ЩЕ ПРАВИТЕ НЕЩО, ТО ПОРАБОТЕТЕ, ТРЕНИРАЙТЕ И СЕ ОБРАЗОВАЙТЕ! ЕТО ВИ И САЙТА, ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ :
    http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ники,здравей,не се крият хората и не си правят реклама,аз пуснах двата откъса,затова и съм сложил кавички!
      Поразгледах сайта им и харесах начина им на работа,стига да не се окаже "кьор фишек".Време е НАРОДА да се организира и наистина да измете боклуците които се крият зад различни партии и партийки.
      Време е да БОЙКОТИРАМЕ инструментите им за ограбване и контрол върху здравето ни -примерно бойкот на KAUFLAND за седмица,после бойкот на друго и тн.
      А към ТЕБ имам въпрос: КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ЕРП-тата АКО В УРЕЧЕН ЧАС ВСИЧКИ клиенти на дадено ЕРП СПРЕМ КОНСУМАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО?????
      МОЛЯ Теб или някой друг запознат с "материята" да даде отговор!

      БУРЛАК

      Изтриване