четвъртък, 5 февруари 2015 г.

ХОРАТА НЕ СА ОТ ЗЕМЯТА


Американски еколог твърди, че хората не са родом от планетата Земя, а са били заселени от извънземни преди десетки хиляди години. Д-р Елис Силвър посочва в новата си книга редица физиологични факти като доказателства за своята теория, че хората не са се развили паралелно с останалия живот на Земята. Доказателствата се разпростират от болките в гърба, които се дължат на това, че сме еволюирали в свят с по-слаба гравитация, до твърде лесното изгаряне на слънце и трудностите при раждане. Елис казва, че планетата като цяло задоволява нуждите на хората, но най-вероятно тя не отговаря напълно на потребностите на вида ни, както са се надявали извънземните, оставили ни тук.
В книгата си „Хората не са от Земята: Научна еволюция на доказателствата“ екологът пише, че човешката раса има дефекти, които показват, че тя не е „от този свят“. „Човешкият вид е най-развитият вид на Земята, и въпреки това той е изненадващо непригоден и зле екипиран за околната среда на планетата: силното слънце не му понася, много често не харесва естествено растящите храни, страда от страшно много хронични болести и така нататък“, каза Ели за Yahoo.
По думите му, хората често страдат от болки в гърба, защото са еволюирали на свят с по-слаба гравитация. Той също изразява недоумение, защо главите на бебета са толкова големи и затрудняват жените при раждането. Нито един друг вид на планетата няма този проблем, подчертава екологът. Елис също е на мнение, че хората не са били замислени да седят толкова много на слънце, колкото им се налага на Земята. Те не могат да седят на слънце като гущерите, например.
Д-р Елис също твърди, че хората винаги са болни, което може да се дължи на това, че нашите биологични часовници са еволюирали в съответствие с 25-часово денонощие, което е доказано от учени. Елис отбелязва още, че много хора чувстват, че те не принадлежат на планетата и не се чувстват у дома си на Земята. „Това ме навежда на мисълта, че човешкият вид може да се е развил на друга планета и да сме доведени тук като вече високо развит вид. Една от причините може да е тази…, че Земята може би е планета-затвор и ние, понеже сме агресивен вид, ще седим на нея, докато не се научим да се държим нормално“, каза екологът.
© blitz.bg


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

5 коментара:

  1. Гореизложеното е вярно. Тезата, че човекът не е създаден, за да ходи на два крака я потвърждаваха и умните професори, които в медицинския университет ми преподаваха физиология, биохимия, ортопедия ...... От изправения стоеж идват болестите на опорно-дигателната система, вътрешните болести и т.н.
    А относно хората, които не се чувстват принадлежащи на земята - вижте серията от поредицата Ancient Aliens. Тя се казва "The Star Children" и е включена в края на 6-ти сезон.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Следва ли от това че човек някога е ходел на четири крака? Дарвинизмът май се оправдава, макар и еволюцията на човек да е протекла на друга планета. Защото и до сега не са намерени на земята достатъчно артефакти, които неуспоримо да доказват, ясният преход на маймуната в човек.

      Изтриване
  2. Отговори
    1. И аз не съм съвсем съгласен с Дарвинизма. Но съм привърженик на еволюционизма, а не на креационизма. Всичко еволюира, но в скрит вид. При определени условия се отключва механизмът на еволюцията, но е неизвестен за нас.

      Изтриване