петък, 28 февруари 2014 г.

ОТКОГА ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА? - римейк

"Тъмните векове" са били тъмни само за Западна Европа. Всъщност за западняците "тъмни" са всички векове допреди 200-300 г.
Простата истина е била известна от дълбока древност из цял свят, знаели са я астролози и учени, пише го в Библията (книга Йов 26:7 - "... Прострял е Той север над празнотата, окачил е земята на нищо."), от край време древните календари на различни народи са прецизни и точни (за най - точен ЮНЕСКО признава древнобългарския).
Галилей и папа Урбан VІІІ доказали максимата, че когато спориш с идиот, всъщност спорят двама идиоти. Самият Галилей твърдял, че слънцето е неподвижно.Само в папския двор и неговите провинции - Западна, /ТОЕСТ ЗАПАДНАЛА/ Европа са направили голямото "откритие" преди няколко века. Затова, според западноевропейците, това било открито за пръв път от Галилей и Коперник и доказано от Магелан. Всъщност навсякъде, с изключение на това особено място - Западна Европа - хората са виждали, че когато един кораб се задава в пристанището, първо се вижда мачтата му - нещо, което няма как да стане, ако земята е равна.
В своя "Шестоднев", Йоан Екзарх аргументирано доказва, че земята е кръгла - нещо, което по негово време е било общоприето от векове. Творбата най вероятно е поръчана от цар Симеон преди 917 г., което ще рече, че по това време в България се е знаело за формата на земята.Още от древност се е знаело, че Земята има сферична форма. Нещо повече! Още 3 век пр. Хр. александрийският учен Ератостен успява да определи размерите на Земята (радиус, параметър на основно сечение и т.н.) по много любопитен метод.
Идеята, че земята била в центъра на вселената папския двор заема от Аристотеловата система, но наред с неговата има други древни астрономически системи, които не твърдят подобни глупости.
Любопитно е, че така стоят нещата с повечето "открития" на западноевропейците (като откриването на Америка, която открай време е известна на викинги и азиатци). Те са специалисти по откриването на неща, които са известни навсякъде другаде по света. Наистина тези неща никой друг преди тях не ги е откривал, по причина, че никъде другаде не се е налагало. И днес, когато прочетем изречение, писано от някой сноб по инерция, като: "Хората през средните векове не знаели...", е уместно да си уточним: кои хора?

Днес Земята отново е плоска, а в нейния център се намира Западна Европа!?   Всеки, които иска да се увери, трябва да чете авторите сноби и да разбере, че не е имало сапун, докато западняците не са започнали да се къпят, канализацията е била забравена, откакто я ползвали шумерите, докато Темза не се задръстила, културата се е появила през Ренесанса, а нациите са се появили, когато са ги измислили Наполеон и Бисмарк. Преди това такива неща е нямало и доказателството е, че западняците са ги открили.........

"СВЯТ ШИРОК - ДИВАНЕТА ВСЯКАКВИ!"

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

2 коментара:

  1. Интересна и много вярна гледна точка. Ако западняците днес са богати, то това се дължи най-вече на последните 300 години, през които те като марокански скакалци по време на колониализма са опоскали природните ресурси, собствеността и културните достижения на други, далеч по развити в културно отношение народи. Но това не е заслуга на западняците. Всъщност западният ренесанс започва със създаването на ордена на тамплиерите - а той изповядва източната доктрина на арабското племе юдеи или евреи. Западняците по време на римската империя са били толкова диви и наивни и непросветени, че са били подходящо тесто от което тази източна доктрина е създала и реализирала превъзходна бойна машина чрез която е завладяла света. Та само помислете - всички те се кланят на еврейски (арабски) бог. Всички западняци се стремят и гордеят да бъдат тамплиери, масони, розенкройцери или илюминати - тоест пак източни(арабски) доктрини. Без съмнение западняците са виновни - но същевременно са и наивни жертви.

    ОтговорИзтриване
  2. На 100% съгласие за диванетата! Те и себе си още на са намерили, не знаят кои са и какви са, но иначе всичко за цялата вселена знаят...

    ОтговорИзтриване