събота, 22 февруари 2014 г.

ОПАСНИТЕ "ЛЕКАРСТВА"


Свидетели сме на невиждан парадокс – световната медицина всеки ден бележи нови и нови постижения в лечението на маса заболявания, а в същото време хората стават по-болни. Инфаркти, рак и диабет вече повалят все по-млади жители на планетата. 
И пълна заблуда е оправданието, че това се случва само заради постоянния стрес, напрегнатия живот, обездвижването, лошото хранене. Истинската причина, която човечеството продължава престъпно да премълчава, са химическите съединения, наричани медикаменти. Това, че лекувайки с тях пациентите, всъщност ги убиваме. Когато си купим в аптеката дори най-обикновените хапчета и разлистим листовката им, ще се ужасим какво може да ни се случи, ако ги изпием. Но махаме с ръка и ги пием – нали джипито ни ги е предписало?
Това е вярно. Личният лекар е отговорен за здравето на доверения си пациент и бърза да го стабилизира с хапчета и ампули – на всеки медикамент му трябват средно 15-20 минути, за да подейства. Само че нека същият този пациент никога не забравя, че:
Хапчетата срещу високо кръвно /те са много видове!/, особено в комбинация, свалят потентността при мъжете.
Резерпинът, също срещу кръвно, предизвиква силна депресия сред възрастните.
Ринитидин и циметидин срещу язва са изключително вредни за човешкия оргънизъм.
Парацетамолът и неговите производни имат много лош ефект върху черния дроб и увреждат бъбреците.
Антибиотиците са най-опасни от всички медикаменти. Да, те възпрепятстват растежа на бактерии и гъбички в тялото ни, но убиват и полезните видове, отслабват и имунната система. При продължителна употреба бактериите стават устойчиви на тях и антибиотиците вече не действат дори при смъртоносни инфекции. Независимо колко е голяма дозата им.
Аналгинът е забранен за продажба в повечето европейски държави, заради сериозни странични ефекти. Най-страшният и коварен е намаляване производството на бели кръвни телца – именно те защищават организма ни от врагове – вируси, бактерии и гъбички. Така честото облекчение на болката с аналгин в последствие може да ни струва прескъпо – поява на инфекции, а в най - тежките случаи заболяване от агранулоцитоза – тежък срив на цялата имунна система.
Аспирин – потиска производството на тестостерон при мъжете, установиха френски учени. Той смущава ендокринната система. Независимо, че някои лекари го предписват за продължителна употреба като предпазно средство срещу сърдечно-съдови заболявания, аспиринът силно разрежда кръвта, пречи на съсирването й, вреден е за стомаха.
Той не бива да се приема от пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания, защото активните му вещества се отлагат и натрупват в бъбреците и черния дроб. Проучванията показват, че при болни, пили аспирин в продължение на 7 дни , честотата на увреждания на стомаха е 22%. Дори малки дози от препарата предизвикват раздразнение на стомашната лигавица, киселини, болки и тежест. Специалистите предупреждават, че при язвена болест аспиринът може да причини кръвоизлив. Според учени от Университета в Северна Каролина злоупотребата с препарата може да доведе дори до кръвоизливи в мозъка. 
Фенобарбиталът и нембулатът масовосе предписват при тревожност и безсъние. Те са изключително вредни за организма.На 7 септември 2011 г. руски самолет «Як-42″ падна, набирайки височина при излитането си от пистата. Загинаха 44 души. В официалната експертиза по случая е написано, че вторият пилот е пил фенобарбитал преди старта на самолета.
. Радиоактивен йод - 131, с който лекуват болните от рак на щитовидната жлеза, превръща пациентите в „ходещи бомби”. Част от лечението им включва изпиването на радиоактивна течност, съдържаща йод-131, която отива до тяхната щитовидна жлеза и я изгаря отвътре с радиация. След като тези пациенти обаче напуснат болниците, продължават да облъчват семействата си, бременни жени и приятели. Радиационните нива около тях са толкова високи, че понякога задействат антитерористични аларми за радиация.

. Валидол – илюзия е, че може да предпази от инфаркт, има изключително нисък съдоразширяващ ефект.Валидолът, който много хора от третата възраст смятат едва ли не за панацея, на практика се оказва опасен препарат, пише zdorovieinfo.ru. Той замъглява реалната картина на болестните усещания и се пропуска ценно време за ефективно лечение.

.Димедрол, супрастин – забравете за тях! Това са особено опасни транквиланти. Старите хора, които ги пият, заспиват прави. Падат и чупят краката си.
Диазепамът и елениумът са противопоказни най-вече за организма на възрастните хора. Действието им продължава повече от 94 часа. 
Макар че тялото ни има вроден имунен механизъм, който му позволява да се бори с вредните микроорганизми в околната среда, никой не отрича, че някои лекарства, взимани в разумни дози, са необходими. Защото в много случаи имунната ни система не е достатъчна за запазване на здравето ни и се налага намесата на външна помощ. По-точно – без нея не може. Въпросът е дали в надпреварата да надхитри природата с химикали човечеството не допуска фатални грешки?
„Както военната индустрия има интерес от световни конфликти , за да си продава оръжията, така и световната фармацевтична индустрия има интерес да произвежда неефикасни медикаменти. Които едно лекуват, а друго увреждат, лекарства, които изискват приемане цял живот и поставят пациента в постоянна зависимост...”, казва д-р Атанас Гълъбов, автор на книга по тези проблеми.
Той дори дава примери за десетки лекарства, спрени от производство и внос. Не за друго, а защото наистина са вършили добра работа. Такива са симпраминът, пресичащ всякакви хреми, кодтерпинът – най-добрият лек срещу кашлица, алкозинът – за минути спира бъбречни и жлъчни кризи и други.
Някои по-модерни медици смятат, че ерата на химическите съединения, наречени лекарства, постепенно отминава. На дневен ред излиза безкрайното мнообразие от плодове, зеленчуци, морски дарове и различни лековити растения. Открито е например едно водорасло, което в подходящо количество може да стимулира костния мозък в плоските кости на човека да започне да произвежда стволови клетки.
Мислещите хора по света все повече осъзнават, че позитивната нагласа, фитнесът, пълноценната почивка и някои хранителни добавки могат да ни гарантират здраве и дълголетие. Има една мисъл на Хипократ: „Храната трябва да бъде вашето лекарство, а вашето лекарство - вашата храна”. Казано иначе – трябва просто да осигурим на всяка клетка в нашия организъм това, от което се нуждае. Да извадим от нея натрупаните през годините отрови, лекарства, радиоактивни частици, ензими. И да я заредим отново с енергия. Като заздравим клетъчната мембрана, за да не пропуска вируси. Освободим ли и червата си от гнилостни микроорганизми, като тяхното място заемат полезните киселомлечни бактерии, няма да се налага да пием дори аспирин.

Източник -  http://pik.bg/ 

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ


5 коментара:

  1. Ужасно вярна и полезна информация, която ми се ще да бъде за реклама в едър план на вратите на всяка една аптека и на всеки един кабинет, през които се влиза и се търси облекчение за неразположенията и болежките! Масово се поглъщат отрови и никой не се замисля какво прави със себе си и своето тяло! Майката Природа щедро е дала истинска и чиста енергия, но и нея сме изгубили... Без отлагане е крайно време за осъзнаване на човечеството и за възобновяване на връзките му с нея!

    ОтговорИзтриване
  2. Русия вече имплантират тайно наночипове .Потресаващ разказ на очевидец http://emilnovev.blog.bg/drugi/2014/02/21/rusiia-veche-e-implantirat-taino-nanochipove-potresavasht-ra.1240858

    ОтговорИзтриване
  3. "Освободим ли и червата си от гнилостни микроорганизми, като тяхното място заемат полезните киселомлечни бактерии, няма да се налага да пием дори аспирин."

    Това безпролемно го решават:
    1) ИСТИНСКОТО БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО (В момента почти всички марки ги заквасват с бактерии от чужди лаборатории)

    2) Напитката на старите българи - Кумис,(кефир от кобилешко мляко).Краве ,овче и козе също са добри ако са домашни (Обработените по UHTехнология са течности бледи подобия на ПРЯСНО мляко)

    3)Квасен (жив) ХЛЯБ. Правете си го сами,СТРУВА СИ ТРУДА !!!!!

    Бъдете ЗДРАВИ. Помогнете си сами,не очаквайте помощ от Министерството на неЗдравеопазването,или от тази мистириозна личност наречена Джи Пи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Относно изчистването на организма:
      Глухарчето-върши чудеса
      Чай от Коприва

      Споделям от личен опит.
      ИНФО в НЕТА бол! :)))) Но ако не се справите съм готов да помагам БЕЗПЛАТНО :)
      Ники също може да помогне,предполагам :)

      Изтриване
    2. Нека се посмеем заедно,това са извадки от еТИЧНИЯ Кодекс на МЗ,ако искате изчетете го целия и ми кажете колко българи са "усетили" съществуването на този КОДЕКС.:

      " Глава втора
      ПОВЕДЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ

      Чл. 3. (1) Служителят в Министерство на здравеопазването изпълнява задълженията си безпристрастно и непредубедено, като създава условия за равнопоставеност на разглежданите случаи и лица и прави всичко възможно, за да бъде обслужването достъпно за всеки.
      (2) Служителят е длъжен да опазва данните и личната информация на гражданите, станали му известни при или по повод на изпълнението на служебните му задължения.
      "
      "(5) Безпристрастност – служителят извършва дейността си обективно и добросъвестно, като се стреми вярно, точно и безпристрастно да събира, анализира и оценява всички факти и обстоятелства свързани с работата му, без да допуска влияние на собствени или чужди интереси.
      (6) Компетентност – служителят извършва дейността си като използва и прилага знанията и опита, които притежава, и непрекъснато повишава нивото на професионалната си квалификация и работа в интерес на гражданите.
      (7) Политическа неутралност – служителят не допуска в своята работа да бъде повлияван от свои или чужди политически пристрастия.
      (8) Отговорност – служителят следва поведение, което не накърнява престижа на държавната служба и Министерство на здравеопазването, не само при изпълнение на служебните си задължения, но и в своя обществен и личен живот.
      (9) Зачитане на личността – при изпълнение на служебните си задължения служителят се отнася любезно, възпитано и с уважение към всеки, като зачита правата и достойнството на личността и не допуска каквито и да са прояви на дискриминация.
      (10) Отчетност – служителят осъществява своята дейност по начин и даващ възможност да се видят ясно неговите действия и резултатите от извършената работа.
      "

      Изтриване