четвъртък, 9 януари 2014 г.

ТАЛМУДЪТ - ЕДНА „ПРЕКРАСНА“ КНИГА!



Преди да прочетете това, искам да Ви кажа, че нямам намерение да се изправям срещу, която и да е раса, народ или групировка. Целта е просто да изложа вярванията на определен кръг хора. Текстът по-долу мисля, че ще ви разстрои. Темата никак не ми допада, но от друга страна мисля, че е изключително важно да се знае какво се случва на нашата планета Земя.
За да разберете защо Хитлер, Бенджамин Франклин, Джордж Вашингтон, Мартин Лутер и много други са искали да прогонят евреите, трябва да прочетете това, което следва, тъй като то е едно от нещата, които мотивират техните действия.
Връщайки се към „Протоколите“, предусещам, че някои продължават да се съмняват в тяхната достоверност. Нека обаче хвърлим поглед към някои откъси от Талмуда, за да разберем защо варварите хазари внезапно са поискали да станат поклонници на Талмуда и защо евреите са били гонени, където и да са се намирали. Какво се крие зад всичко това?
Тези откъси са взети директно от Талмуда:
— „Само евреите са хора, неевреите не са хора (а гои).“
— „Неевреите са създадени, за да служат на евреите.“
— „Неевреите трябва да бъдат отбягвани дори повече от болни прасета.“
— „Сношението с неевреи е като сношение с животни.“
— „Раждаемостта на неевреите трябва силно да се ограничава.“
— „Както заменяш изгубени крави и магарета, така трябва да заменяш и умрелите неевреи.“
— „Да удариш евреин по челюстта, е все едно да нападнеш Бог.“
— „Бог (Яхве) никога не е сърдит на евреи, той се сърди на неевреи.“
— „Където и да отидат (евреите), те ще бъдат принцове и лордове.“
— „Вие сте родоначалник на всички народи, вие сте избраният между народите, вие сте владетелят между народите. Вие сте обичаният между народите, вие сте най-добрият между народите,
вие сте най-довереният между народите.“
— „Гоите не притежават жени — техните жени не им принадлежат.“
— „Вие (евреите) направихте мен (Яхве) единствения Бог в света. Аз ще ви направя единствения владетел в света. Умният се занимава с парични въпроси, тъй като нищо в Тората не е по-важно от това — те са като бликащ извор.“
— „Евреите винаги трябва да се опитват да заблуждават неевреите“
— „Върши търговия с неевреи, ако те ти плащат пари за това.“
— „Нееврейска собственост е като пуста земя и принадлежи на онзи евреин, който пръв я завземе.“
— „Ако двама евреи измамят неевреин, трябва да си поделят печалбата.“
— „На всеки евреин е позволено да използва лъжи и лъжесвидетелства, за да разори неевреин.“
— „На евреина е позволено да се възползва от грешката на неевреин и да го заблуди.“
Прекрасно, нали? Съмнявате ли се още, че „Протоколите“ са от юдейски произход? Разбирате ли царете, които са прогонвали евреите от държавите си?
В случая не говорим за обикновените израилтяни както има и обикновени християни или мюсюлмани — а за евреите (и изобщо хората) с власт. Те вярват в абсурдите, които току-що прочетохте.
Ако искате да разберете защо преживяваме войни, запланувани със столетия, и защо Илюминатите не се вълнуват от милионите жертви, независимо от каква раса то трябва да знаете, че в очите на вярващия в Талмуда хазаро — еврейски банкер измират не хора, а животни. За уповаващия се в Мозаичните закони (тези, които току-що прочетохте) само юдеите са хора, а всички останали не са и трябва да се третират като такива. Те не заслужават по-добро отношение. Не вярвате? Ами тогава попитайте някой равин. Ще получите следния отговор: „Разбира се! Ние сме избраният народ! Вие сте гои“.
Не искам да кажа, че всеки евреин вярва в Талмуда и в Мозаичните закони, както и не всяко дете, израснало в християнско семейство, вярва в Христос. Настоящата книга засяга някои от хората, които се ръководят от подобни на горните „афоризми“, и описва действията, продиктувани от техните убеждения.
Мислите ли, че цитираните откъси са умотворения на някакви германски нацисти, „лошите“ на тази планета? Много се заблуждавате! Талмудът, последната инстанция на ортодоксалния юдаизъм, е най-ниската точка на моралната и духовната поквара. Където и да са пребивавали, изповядващите философията на Мозаичните закони стават легендарни със своята изкривеност и низко умение да се възползват от всички, с които влизат в контакт. Хората едновременно ги презирали и се страхували от тях. Заради измамите си те са били гонени от всички.
Евреите са били гонени от Англия през 1290 и 1655 г., от Франция — през 1306 и 1682 г., от Унгария — през 1360–1582 г., от Белгия — през 1370–1700 г., от Словакия — през 1380–1744 г., както и от Холандия, Австрия, Испания, Португалия, Италия, Бавария и други европейски страни.
Точно за тях се отнасят думите на Христос. _„Ваш баща е дяволът“
(Йоан 8:44).
„Това е наистина единствената причина, поради която той е убит от същите тези евреи: фарисеите!
Следва продължение…….

35 коментара:

  1. Венеамин Франклин е евреин, драги :)

    ОтговорИзтриване
  2. В основата на Талмуда е залегнал Стария завет, особено първия му раздел - Петокнижието. Тъй че и той е посто поредната глупост, която можем ад прочетем в разни библии, корани и други ˝мъдри˝ книги от древността. Да се преекспонира нещо от преди хибяди години в съвременната епоха е толкова смешно, колкото и написаното някога

    ОтговорИзтриване
  3. Е и?! Не съм сигурен, но и Хитлер е с еврейски произход! Научи се да четеш по - внимателно и както се казва между редовете приятелю! Не всички мюсюлмани са крайни и не всички християни са кръстоносци, ако разбираш какво искам да Ти кажа! Всичко добро!

    ОтговорИзтриване
  4. На много хора вече никак не им е смешно. Вижте какво стана със кредитите, господството на банките, с нашата страна, с арабите и изкуствено създадената държава Израел, и пак Ви казвам: Четете по-внимателно и спокойно! Всичко добро и на Вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Добре е вторият анонимен, отгоре надолу да не се изказва по отношение на Стария завет, тъй като няма и представа от него. Цялата Библия е боговдъхновена, а това че фарисеите не умеят да я дешифрират не означава, че Библията е измислица без смисъл. Духовните неща се разбират от духовни човеци по духовен път, а фарисеите са най-малко духовни! Те пък и най-малко разбират Стария Завет!!! Ако и ние започнем да бълваме словесна плява против Божието Слово, то това нищо друго не означава, освен че тези от синедриона са постигнали своето като са посяли сатанизма в сърцата ни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, велики, ти от боговдъхновените ли си?
      Би ли казал и - кой ти е бога? - ако обясниш, че твоят бог е богът на мошениците (хората с ник Моше), то бих те съжалил, както едно "гой животно" може да съжали "другото животно което изяжда за да задоволи животинските си потребности".
      Ако смяташ себе си за продукт от семето на бог - докажи, че имаш други гени.
      Ако обаче имаш комплекта гени на "гой-животно", си помисли ...
      За мен - ти си с изродено съзнание!

      Изтриване
  6. Цялата бИблия "боговдъхновена" ли?.. Че юдеите са извънкласово племе, краднало и изопачило ДРЕВНОТО Знание още от Индия. Измислиците им за Шумер и Египет, като "най-древна еврейска спирка" е разковничето.
    Иначе съм съгласен юдеин=демонист, религиозно-профанстващ номад странстващ да паразитства. Тука няма понятие "добър юдеин", "лош юдеин". И "сорри майка" за бИблейските ристени.Те хем искат да са независими от юдеизмът, хем за бИблияи и говорят. Ристенинът слави своята бИблия без да я чете. Ако я прочете ще разбере защо за демонизъм следват.

    Извод: Религията и бог да се свързват с 3те Аврамически религии днес е ДУХОВЕН ПРОФАНИЗЪМ. религията има съвсем различни корени!!

    ОтговорИзтриване
  7. Тя връзката между Тора и Библия и Тора и Талмуд не топла, ми гореща! "Топла" е връзката между Тора, Torah(Торан) и Коран, Qur'an. И двете имат смислов характер на "учение". "Учение", но какво?.. Ако човек прочете древните свещени индийски текстове- Бхагавад Гита-16 глава, пример, веднага разбира, че вярата и учението на децата на Аврам са В ГУНАТА НА МРАКА, наречена ТАМАС.
    Думата "гу-ру" на санскр значи буквално "тъмнина-светлина"(преминаване от мрак към светлина. Думата "гуру" е етимологично свързана с "куру", което значи планина, възвишение, т.е. "на върха на мракът(планината) се забелязва светлината отгоре". Това е смисълът на "гу-ру"... "Ру" е светлина или на семистки(Аккадско-Шумерски) "Ур".
    "Торах" и "Куран" са етимологично свързани с Куру(планина) и "гуру"-духовен учител, НО ИЗОПАЧЕНИ!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. БОЖЕ МОЙ! ВЪРХУ МЕНЕ ЛИ ПЛЮЕТЕ? БЛАГОДАРЯ ЗА КОЕТО. ВЗЕХ ДА СЕ ОБЪРКВАМ. ПЪРВО АЗ СЪМ 80 ПРОЦЕНТА АТЕИСТ, И ТО ЗАЩОТО СЪМ ВИДЯЛ НЕЩАТА ОТ ДРУГАТА СТРАНА - ДА Я НАРЕКА "ТАЙНАТА, И НЕПОЗНАТА ФИЗИКА И ФИЗИКОХИМИЯ И ТАЗИ НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧАСТИЦИ. ИСКАМ ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ НЕ ОТРИЧАМ НИКАКВИ МНЕНИЯ ЗАЩОТО СЪМ НА МИЛИАРДИ ГОДИНИ ОТ БОГ, СКАЛАРНОТО ПОЛЕ, ОСНОВНАТА ЕЛЕМЕНТАРНА ЧАСТИЦА, ВРЕМЕВИЯ И ГРАВИТАЦИОННИЯ КОНТИНУУМ, НО ПРОСТО СЪМ ИМАЛ ЧЕСТА И БЛАГОВОЛЕНИЕТО НА СЪДБАТА ДА ВИДЯ НЯКОИ НЕЩА, КОИТО ВИЕ ЩЕ НАУЧИТЕ И ТО ДОСТА ПО - ДОБРЕ СЛЕД МНОГО КРАТКО ВРЕМЕ – В РАМКИТЕ НА ТАЗИ ГОДИНА! ВСИЧКО ДОБРО ВИ ЖЕЛАЯ!

      Изтриване
    2. Edinstveniat,napisal umen komentar e Nikolai...ia ne im se vrazvai-ima edna misal-kogato glupaviat govori-umniat malchi...ostavi gi...

      Изтриване
  8. http://www.book.store.bg/p30838/vlastta-na-tajnite-obshtestva-prez-hh-vek-ili-zashto-chovek-ne-upravliava-sveta-tom-1-ian-van-helsing.html
    Браво добре копирано :)

    ОтговорИзтриване
  9. Е, И?! ДА НЕ БИ ДА ОЧАКВАШ ДА ПРАВЯ НОВИ ОТКРИТИЯ?! КОЕ ТЕ ДРАЗНИ? ЧЕ ДАВАМ ПО-ШИРОКА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОЗНАНИЕ?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Николай, след като се занимаваш с физика как може да си 80% атеист? Сигнала за интернет вижда ли се? Той е невидим във въздуха, но се визуализира на компютъра.

      Изтриване
  10. АНОНИМЕН,БИБЛИЯТА Е ИСТОРИЯТА НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ ,ПОЮДЕЙЧЕНА!!!!!И МОГА ДА ГО ДОКАЖА,В СЛУЧАЙ НА НУЖДА!!!И ЩЕ ПОМОЛЯ ,НОВИТЕ ФАЛШИФИКАТОРИ КАТО ВАС ,ДА НЕ СЕ ПРОБВАТ С ПОДОБНИ ИЗКАЗВАНИЯ....,

    ОтговорИзтриване
  11. ДЕА
    Благодаря за интересната информация!!!
    От 15 години се занимавам с проучване на духовни учения. Наскоро реших да изчета библията от началото до края, за да съм информирана от личен опит. Четох Блаватская относно интерпретацията на еврейската библия и историите, относно историята на човечеството въобще. И сега намирам за добре този факт, защото иначе, ако човек се задълбочи в написаното в библията /особено книгите на Моисей и някои други след него/, трябва да се превърне в изрод. Особено ако си няма някой силен духовен човек, който да го спаси от това.
    От доста време научих за илюминатите и често чета от Интернет статии за тях. Но изобщо не ми беше хрумвало, че те могат да са евреите! Та нали илюминатите били егоисти и не ги било грижа за всички други хора! Тези дни, проучвах географията на местата от Библията, някои неясни неща там. Чудех се също така защо пък Хитлер е избрал именно евреите, за да ги избива!?! И прочетох интересни мнения за евреите - че по принцип хората ги мразели, това си било общоизвестен предразсъдък. И попаднах на мнението, че евреите били илюминатите! Проверих колко са богатите евреи в света, и, да, доста са! В САЩ населението било около 350 мил., а евреите 2% от тях. Но много богати и известни личности са именно евреи! Въпреки всичко си казах, че нямам достатъчно информация за всички други народи, за да съдя. Обаче търсих и друга статистика - оказа се, че само 1%/или 8%/от всички хора по света държат 50% от богатствата! И те са предимно от САЩ, богатата Европа и някои други страни. Определено евреите имат много по-голям процент богати хора и хора на големи постове в световен мащаб. Когато прочетох тези извадки от Талмуда, останах удивена!
    Как да не са най-богатите, как да не са илюминатите, как да не са човекомразци!
    Ами, че те на това ги учат от деца, явно!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Проблема е следният, дори всичко негативно относно талмуда да е вярно (а едва ли е, превод, което по същество винаги е интерпретация, колкото и коректен да е, отделни изречения извън контекста и дали изобщо ги има наистина в талмуда - не съм го чел), талмуда остава интерпретация на Стария Завет. Единствения вариант за разрешение е лично проучване на Стария Завет и обясненията на всичко това в Новия Завет (т.е. Библията общо). Разбира се с много широк спектър от тълкувания по тях (от които не всички са правилни разбира се), тъй като всеки превод повече или по-малко осакатява смисълът. Проследяването на целия разказ, игнорирайки разделянето на глави и стихове, които са техническа добавка, е критично за схващането на основната идея и неутрализиране на влиянието на превода, разликата във времето, мястото и културата на написване. Широките познания и допълнително задълбаване в обстановката, при която е писано всичко това, е повече от полезно.
      Влиянието на вавилонския плен е видимо дори на ниво идеи в съвременния течения основаващи се уж на юдейската религия.

      Всеки четейки дори само книгите на Моисей, може да се забележи нишката - Бог призовава евреи да изпълнят дадена мисия (основната им мисия е да има сравнително запазена обстановка, в която да се роди Исус - обещано още на Адам и Ева в първите страници), те започват, отклоняват се от поставената им задача и се "заплесват" по влиянието на околните (а и от собствено твърдоглавие), Бог оттегля защитата си, следва страдание и пак, и пак, и пак - до днес, все още голяма част от тях, не са научили урока от собствената си история и продължават с Богопротивните си действия. Но не малко са разбрали, че Месия е дошъл и очакват Второто идване, което да сложи край на злото на Земята и съответно във Вселената.

      Изтриване
    2. В голяма част от т. нар. християнство има навлезли какви ли не други идеи и на тази база е критикувано унищожително. Обаче това, което християнството Е всъщност, това което Бог казва и прави, все пак може да бъде открито и разбрано.

      Изтриване
    3. ...Чудех се също така защо пък Хитлер е избрал именно евреите, за да ги избива!?!...
      Анонимен, явно не знаеш добре историята, а тя е следната. В началото на 20-ти век ционизма е взел решение да се създаде еврейска държава. Имало е доста разговори и пазарлъци къде да се създаде. Само че за създаването на една нова държава на особено избрано място е нужен сериозен катаклизъм. Хитлер има в себе си еврейска жилка. Хитлер има известни дарби в увличането и убеждаването на хората. Това е причината Хитлер да е избран от Ротшилд и е поканен в неговия лондонски замък, където изкарва цяла година. След завръщането му в Термания негова братовчедка заявява че той е съвсем друг човек. След това Хитлер навлиза в политиката сериозно. След като е спечелил властта в Германия, лондонския ционизъм обявява война на Германия. Това е причината Хитлер да отдели евреите от германския народ за да не правят най различни съботаже в германската държава, но Хитлер не ги избива, а ги настанява в лагери около разни заводи просто да работят /което е нехарактерно за тях/. При това е имало злополуки, болести, недохранване, недостиг на медикаменти и в резултат на това смъртни случаи. При силно заразни болести е имало и изгаряне на трупове. Според някои автори жертвите евреи през войната са около само 200-300 хиляди. Погледнато от друга страна Хитлер е бил принуден да спаси евреите от загиване по фронтовете през самата ВСВ. В същото време в Палестина други евреи изкупуват земеделска земя в огромни количества, даже и с натиск над палестинците.След войната всичките евреи от лагерите са транспортирани до палестина и през 1947 година обявяват създаването на държавата Израел, с огромна финансова помощ от рокфелер,Ротшилд и други богати евреи-хазари.Чел съм, че САЩ още плаща по 2 или 3 милиарда долара всяка година на Израел като приятелска помощ. В нещата има още много подробности.

      Изтриване
    4. Анонимен, чети направо Библията, без коментара на Блаватска. Как може въобще една жена занимаваща се с окултизъм /което Библията категорично забранява/ да коментира Библията?

      Изтриване
  12. az za sebe si znam 4e hristiqnstvoto i iudaizmyt sa dve ne6ta s ob6t koren,nemoga samo da razbera samo za6to v talmuda se propagandira,4e vsi4ki neevrei sa ku4eta

    ОтговорИзтриване
  13. Втъкнаха ви го, и пак не вярвате хахаха май сте гои наистина

    ОтговорИзтриване
  14. петокнижието е боговдъхновено въпросът е от кой се чете аз съм християнин но виждам че в талмута има истина според мен всичко е в мистиката на расата що се однася до цитата за намаляване на гои то те сами се намаляват нима талмута ги кара да си объркват енергийния обмен става въпрос за жените и от там идва че половината ни нация е вече ялова нима в талмута пише че задължително жена трябва да спи с половин дузина колеги и тн някои неща хората сами си ги правят не търсете послецити от собствената си мърсотия в друга религия която е много смислена разбира се има мистика на расата нима наще жени не лягат под път и на тъп после защо сме ялови защо стана това с децата всичко си има послетствия хубаво е да се разбере петокнижието от всички било християни мюсулмани или юдеи то е общо за всички

    ОтговорИзтриване
  15. Малко допълнение към текста:
    . Е в р ейте не са гонени само в изброените по-горе държави.
    Те са гонени в държави от петте континента. За справка: Елит Николов. Културната идентичност на Европа.. Изд.Хорус

    ОтговорИзтриване
  16. Ако се интересувате от истинската религия на Библията, а не от човешките традиции на Талмуда посетете следният адрес: http://bgbible.sdabg.net/ucheniya/n-1.htm

    ОтговорИзтриване
  17. Чудесно, но нима Исус не е евреин? Нима неговите първи последователи не са били евреи?

    ОтговорИзтриване
  18. Още нещо, християните освен че вярват на евреина Иус и на неговите еврейски ученици, то и християнската библия в по голямата си част представлява юдейското Петокнижие или Стария Завет.

    ОтговорИзтриване
  19. В Библията е казано ясно, че наистина еврете са били богоизбрания народ, а ние нямаме право да призоваваме за смърт, обиди, нараняване и т.н на хора и т.н (в посланието до Римляни в глава 2 в стихове от 7 до 10 пише " вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие; а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата; скръб и неволя на всяка човешка душа, която прави зло, първо на юдеина, после и на гърка, а слава и почест и мир на всеки, който прави добро, първо на юдеина, после и на гърка."). Истината е, че всъщност атеистите биха станали странни- ако не могат да разсъждават логично при тези факти. На много места в Интернет (като http://istinski.blogspot.com/2008/10/blog-post_12.html) и т.н пише, че теорията на Чарлз Дарвин е отдавна опровергана от съвременната наука. Също съм чел, че- в Теория на Големия взрив и т.н -не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената ,как се е появила първата молекула (и това от което молекулата - е била съставена) и/или молекули и т.н във Вселената ( без да има кой да създаде тях)- защото видимо нещо съществуващо не може да се появи от нищо- Вселената не може да се появи сама от нищо, нито материя е създала материя (защото и материята трябва да създаде някой)- Вселената може да бъде създадена само от нещо, което е съществувало винаги (иначе винаги ще се питаме- а кой е създал него, а него и пак ще стигнем до извода, че в началото трябва да има нещо, което е съществувало винаги без някой да го е създал) преди Вселената (без някой да го е създал) и то нещо, което не е материя (защото и материята трябва да създаде някой)- така, че единствения възможен вариант е Вселената да е създадена от Дух, който е съществувал винаги (без някой да го е създал) и винаги ще съществува- както в Библията е описан Бог . А чудото на благодатния огън (видимо няма как да го направи човек) на Великден в храма в Йерусалим (понякога в България са го показвали по националната телевизия, а мисля и в Интернет-има запазени такива записи) и написаното в глава 40 стих 22 (от книга на пророк Исая-в Стария Завет) "Онзи, Който седи над кръга на земята.."-а пророк Исая е живял 8 в.пр.н.е, а 1-та хипотеза, че Земята е кръгла е от 3 в.пр.н.е от Аристотел; и в книга Битие (от Стария Завет) в глава 2 в стих 6-е казано, „но пара се издигаше от земята та напояваше цялото лице на земята.”-тоест, че дъжда се образува от земна пара (много преди, да се появи 1-та хипотеза за това). На места в Интернет на английски език и т.н пише, че все повече научни, исторически и т.н факти, археологически разкопки и т.н - доказват Ноевия потоп, разрушението на Содом и Гомор (и други неща описани в Стария и Новия Завет). Знам за случай на физически болно момиче, което е оздравяло (още на сутринта) след като е спало една нощ в женския манастир "Свети Пантелеймон" в България. -показва (ясно-за всеки средно интелигентен човек), че истината (от всички религии) е в християнството. Знам за хора (езичници и т.н от Азия, атеисти от Европа и т.н) които след всички прочетени тук и т.н неща се убедиха напълно, че истината от всички религии и т.н - е в християнството. Пиша, това уточнение, само на базата на нормалната логика.

    ОтговорИзтриване
  20. Сега пиша от Мексико. Аз и преди бях вярващ християнин. И аз ще допълня нещо по темата. Чувал съм (от сигурни източници), че 100% от днешните (а предполагам и - въобще) учени (освен предполагам ако на някои от тях са платили и т.н) знаят (със 100% сигурност), че мъртвата природа (материя и т.н) не може да създаде жива (животни-а също и хора) на планетата Земя (а също и ако има живот на други планети дори извънземни-видимо е че те не могат да се появят сами, ако няма кой да ги създаде) , дори и като най-прост едноклетъчен организъм, а за толкова години (а дори за милиарди години всичко това пак е невъзможно) виждаме, че едноклетъчните организми не еволюират в двойно клетъчен организми (влечугите не еволюират в бозайници, птици и насекоми; толкова - растения, дървета, треви, храсти,плодове,зеленчуци и т.н - не еволюират към по-висши) и т.н по тази верига), а също и че гравитацията на Земята (и въобще) е природен феномен (за което пише в английската уикипедия на тема "Gravitation"), тоест няма (сигурно и логично как това става от - само себе си) научно обяснение (за гравитацията). Днес на много места в Интернет и т.н - това се признава . В английската уикипедия на тема "World Turtle", "World Elephant", "Shesha" и "World Serpent" (с посочени сигурни места от където са били взети написаните там неща) от които се разбираше, че според индуски , китайски, Native American (аз мисля-индиански в Северна и Южна Америка) митологии (а от някъде прочетох и за зороастризма и корейската и будистката митологии) и т.н- планетата Земя се крепи на костенурки, слонове и т.н. Аз съм чел, че Ancient Jain и будистката космология приема, че Земята е на диск, състояща се от четири континента, групирани около една централна планина (връх Меру) като венчелистчетата на цвете. Един външен океана заобикаля тези континенти. Тази гледна точка на традиционните будистки и Jain космология изобразява космоса като огромен, океански диск (на големината на малка планетарна система), обградени от планини, в които континентите са определени като малки острови. Аз прочетох в "Encyclopaedia Britannica" (онлайн в Интернет) на тема "Hindu and Buddhist mythology" че те имат (според мен така се разбираше) обща митология (предполагам с общи научни и т.н грешки) а подобни неща (за научни и т.н грешки) с посочени сигурни места от където са били взети написаните там неща се разбираха и от английската уикипедия на тема "Japanese mythology" и в WikiIslam -с посочени сигурни хадиси и места в Корана от където е било взето това (но освен това във WikiIslam има статии и неща които са нещо като статии от вестник и т.н-несигурни като източник на данните (видимо несигурни, силно пресилени, измислени и неверни като съдържание)-които сякаш искат да искарат исляма по-зле отколкото е-примерно, че мюсюлмани вършели престъпления (с или без причина) към не мюсюлмани и т.н) -има много такива за исляма-а и въобще ако човек напише в Интернет нещо на тема "научни грешки в Корана/хадисите" на който и да е език-индонезийски, арабски, персийски, хинди, китайски, турски и т.н ще му излезе огромен списък с неща на които би се смяло и малко дете. А също много интересни неща прочетох за противоречията в Корана и хадисите на теми "Contradictions in the Qur"an - WikiIslam" и "Contradictions in the Hadith - WikiIslam" от тема "Contradictions and Errors - WikiIslam" и там някъде най-отдолу имаше подтема даваща право на мюсюлманите да отговорят на противоречията (а в друга статия и на научните и т.н грешки в тях) в тях, но те (а също и в другата статия за научните и т.н грешки в тях), го правеха с малка част от противоречията и то с твърде слаби, несигурни и силно съмнителни аргументи .

    ОтговорИзтриване
  21. Допълвам и-Само ще напиша нещо важно за мъчениците в християнството (а за това пише и в уикипедия на тема мъченичество- и за други религии) - Знам, че освен като мъченията и убийствата с из.вратени, сад.истични, гн.усни, отв.ратителни и т.н подробности-за някои от тези светии (християнски мъченици) е описано (в техните жития) че те е можело да избягат-но те са предпочели да умрат като мъченици (и понякога че те сами-са се помолили да ги убият за-да влязат в небесното царство) или че самите те светии (християнски мъченици) сами са се подлагали на-глад, тежки условия и физически мъчения и т.н и всички неща описани-за тях са като техен подвиг за който те са получавали "мъченически венци". Понякога пише, че житието на някой светец (християнски мъченик) е описано от случаен човек (като се дава само неговото име) наблюдавал подвига на светеца (християнския мъченик) което видимо не е убедително доказателство -а в повечето случаи-не пише кой е автора на житието на някой светец (християнски мъченик). А всичко това не само противоречи на всички книги (със сигурен автор) в Библията но и на здравия разум.Ще разкажа нещо интересно. Чувал съм (преди 30-40 години) от много възрастни хора (не само в България, но и от САЩ и т.н)-много от които днес вече не са живи, че в България (а и по света) никой не е чувал, виждал и т.н да е имало джамии, имами и т.н и въобще хора (и малцинства в държави) да се водят мюсюлмани-освен в Саудитска Арабия-но и там може би са приели исляма до 1/3 от местните жители-не емигранти. И те са ми казвали-че това да се строят джамии, появяват имами (дори това-хора да правят бунтове ако някой обиди исляма, да се водят ислямски бунтовници и т.н) и т.н и въобще хора (и малцинства в държави-освен в Саудитска Арабия) да се водят мюсюлмани-е започнало да се плаща от богати мюсюлмани (вероятно натрупали пари от петрола) от Саудитска Арабия от 50-те години на 20 век и най-вече от края на 80-те години на 20 век до днес, но в учебници по история, Интернет и прочие се води че те са приели исляма от векове, защото всичко това се плаща от богати хора от Саудитска Арабия от 50-те години на 20 век и най-вече от края на 80-те години на 20 век-до днес.

    ОтговорИзтриване
  22. Допълвам и-А от по-възрастни българи (живели в райони с много турци и помаци) съм чувал, че у нас (преди 1950 година) е нямало джамии, ислямски училища, имами и т.н, а и турците са ходели в православни църкви и са казвали, че са християни и са имали икони в домовете си-най-вероято турците са етнически перси и кюрди приели православното християнство през годините на Византийската империя. Но днес тези платени от богати хора от Саудитска Арабия лъжи, пропаганда, понякога и исторически кадри и т.н-направени с компютърен монтаж и измами и т.н (дори в исторически и прочие книги и т.н) са пример за нарастване на лошите неща в света като степен и брой. А това жени да носят забрадки, понякога и с покрито лице-го е имало (може би и още го има) и в езически религии и по села и т.н. Чувал съм, че 1 мъж е бил ограбен от циганин (който е ходел в неговата протестантска църква) когато той го е поканил у тях-а това е нарушение на Божията заповед (една от 10-те) "Не кради". Чувал съм преди години от 2-ма възрастни хора (единия е вече починал) които като млади (през 30-те години на 20 век) са работили като прислуга в домовете на богати евреи в еврейски квартал (в онези години всички малцинства-арменци и т.н-са живеели в отделни квартали на градовете)-че всички евреи в квартала (включително тези при които те са работили-те са имали православни икони в дома си) са казвали, че са православни християни и са ходили в православна църква (а за това, че евреите в Ню Йорк са християни (може би предимно протестанти)-съм чувал от мой познат живял в евриски квартал-с тях). Той ми каза, че предполага, че до 15 век повечето евреи в Европа и т.н-са приели християнството и може би само около 100 хиляди от тях (вероятно предимно в Израел) са запазили юдаизма- той ми каза, че тези около 100 хиляди от евреите (вероятно предимно в Израел) които са запазили юдаизма (като религия)-едва ли само от богатите от тях се плаща да се води (като данни; в исторически книги; Интернет и т.н), че евреите са били в миналото-до днес основно юдаисти по религия-а и вероятно, когато младите хора (от 50-те години на 20 век (и най-вече от края на 80-те години на 20 век) до днес) са се преброявали-в графа "религия" те не са пишели нищо, или са пишели "атеист"-но преброяващите ги служби (когато видят, че са евреи по националност) са ги отбелязвали "юдаист" (като религия)-а вероятно това (преброяването да става така неточно и невярно) е ставало (и още става) и с други народи, малцинства и т.н-по света. Мисля че казаното в евангелието "кръвта Му нека бъде върху нас и чедата ни" и "ще се изиска от този род кръвта за всички пророци които е убил"- не се отнася за всички евреи във всички времена-а само за някои живели тогава (по времето на Христос) евреи. Чувал съм, че в целия свят броя на младите хора които имат брак и/или дете или деца е намалявал много от 50-те години на 20 век, а от края на 80-те години на 20 век до днес- повечето жени с дете или деца-са самотни майки или разведени-и най-вероятно тези процеси протичат и в целия свят.

    ОтговорИзтриване
  23. ще напиша нещо различно от темата: аз съм против кастрации и/или стерилизация (насилствена и т.н- само заплахи, лоши изрази и т.н) на хора и т.н (дори и да са с по-тъмна кожа - мъже гей (дори педофили и т.н), изнасилвачи и т.н), самоубийствата, геноцид над нации (от - хора), шеги и т.н - с изнасилвания, жестокости и т.н. Ще напиша нещо на друга тема. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н). Аз съм против кастрации на хора и т.н и/или стерилизация (насилствена и т.н) на хора и т.н (дори и да са с по-тъмна кожа- мъже гей и педофили, изнасилвачи и т.н), самоубийствата, извратени и/или садистични и т.н- пожелания към човек и/или хора (дори да е наум), изнасилванията (включително гей изнасилванията- с извръщения и т.н),сексуалните и т.н извръщения (примерно анален и/или орален секс и т.н- практикувани от гей мъже и т.н),изнасилванията (и/или шеги, вицове и т.н с тях- било в филми, сериали и т.н), побоите и/или удари по тялото и т.н (и/или шеги, вицове и т.н с тях- било в филми, сериали и т.н), геноцид над нации от хора, да се плюе (буквално, но и преносно- ако е лъжа) по хора и/или чужда храна и т.н, заплахи с оръжие и т.н (дори на шега и т.н)в филми и/или реално и/или на шега и т.н, филми и т.н- с насилие и/или лоши неща и т.н, шеги (подигравки, смях и т.н) с лекувани в психиатрични болници (включително наркомани) хора и/или с хора с психични проблеми (включително наркомани)-и/или незаконни и/или излишни съвети за тях , лъжливо и/или ненужно и т.н набеждаване на хора за наркомани и/или психично болни и т.н, лошите и т.н лъжи, избухливост, нетърпение, вулгарни думи и/или псувни, невъздържаност, неуважение към родител/и и т.н, незаконни и излишни снайперисти и т.н, юмруци по хора и т.н, удари, ритници, замерване с предмети и т.н (на части от човешкото тяло и т.н), наранявания и т.н-на части от човешкото тяло и т.н, побои, ритници,замерване с предмети и т.н- по хора и т.н, заплахи, крясъци; побои; псувни и/или вулгарни думи към нечии роднини и/или други хора и т.н, несправедливи разрухи и унищожения- на хора и т.н; погледи със злост (и/или омраза,перверзност и т.н); злобата (между хора, в хора и т.н), убийства, злорадството; нетърпеливост; заплахите (истински или на шега и т.н)- с оръжие (хладно, огнестрелно и т.н) и т.н (дори в филми, кино, в мечти, илюзии и т.н), зложелателството; ненужните и незаконни снайперисти и т.н, съвети, мечти, обещания, обеденост, отешения,пожелания, желания (призиви и/или насаждане на омраза между хора и т.н- с лъжи и т.н) и т.н за убийства, (насилия и т.н) и т.н

    ОтговорИзтриване
  24. И още неща на друга тема:няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав- би повторил това свое престъпление) – наказанието за всеки, човек може да реши само Бог. И простатуиращите деца може да са били принудени от мургавите си ромски роднини да простатуират- а педофила само си е плащал- но според мен за това те трябва да бъдат арестувани- и родителите принуждавали децата си, роднините си и т.н. Чувал съм, че дума която на китайски език е име (за мъже – може би и на жени), а също е име (и/или част от име) на региони в Китай (а аз мисля – е име и – на една (етническа) група в Китай) на български език (а може би и на руски език- а може би и на украински, полски и беларуски езици) означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган. Друга дума на български език (която също – означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган), а също на български език – първите три букви от тази дума (а мисля – и на всички славянски езици – с изключение на руския език) означава дума (която е пет буквена) която е най-вулгарната дума за блудница (мъж или жена – но самата дума на български език е в женски род) – а същата тази три буквена дума на български език (която също – означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган) – е първите три букви от най-вулгарните думи за мъжки полов орган на (мисля) всички славянски езици от бивша Югославия – а същата тази три буквена дума на български език (за която (писах) досега, че – означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган) е първите три букви от фамилно име – на мъже и жени (а също (мисля) е първите три букви от думи на руски, немски и френски езици) на руски, немски и френски езици. А аз мисля че е най-добре във всеки език да се махнат най-вулгарните думи (и по-слабо вулгарните – като за секс; мъже и жени блудници; за гърди, задни части и т.н) и най-силно вулгарните – като за полови органи. Относно употребата на думата „лудост“ по разни теми пиша- трябва да се знае, според разумни хора – нормален човек, не трябва да се присмива, да си прави шеги и т.н с хора, които са били лекувани в психиатрии, ходили на психиатър и т.н (а и много от хората (предимно мъже- може би предимно от гей мъжете- за които не знам дали могат да се променят или да осъзнаят грешния си път- дори и ако са ходили на лекар и т.н), които винаги са били на свобода или само и в затвор – са много по- агресивни, нередовни, опасни и т.н- от хората, които са били лекувани в психиатрии (а важното за хората, които са били лекувани в психиатрии и т.н- е да оздравеят и да се оправят, а не да стоят вечно в тях и прочие) и т.н).

    ОтговорИзтриване
  25. Допълвам и-А с толкова страшни и садистични неща не трябва да се правят шеги и т.н. А определено (така аз мисля) психично болните и т.н хора в България и въобще по света – определено (така аз мисля) не трябва да бъдат наричани луди – а с някоя по-мека и прилична дума (примерна временно нестабилни, нередовни и т.н). Аз (а мисля, че и нормалните и интелигентни хора -независимо какви са етнически и т.н) мисля, че в цял свят трябва да отпадне съществуването на армии, танкове, оръжия, войски и т.н (а хората, които работят или са работили в подобни неща -трябва да си намерят други нормални професии). Не трябва в държавата ни (и въобще) да има дискриминация към инвалидите, лекуваните в психиатрии и прочие (а и техния брой може би е нарастнал в последните години)- а да не говорим какво е за тях и семействата им- не трябва хората чак до там да си губим човещината- важното е хората ако е възможно -да се оправят (ако е възможно по-бързо) и да се променят към добро….В книга притчи Соломонови в глава 19 в стих 29 пише „Присъди се приготвят за присмивателите, И бой за гърба на безумните.“; и в глава 17 в стих 5 пише „Който се присмива на сиромаха, нанася позор на Създателя му, И който се радва на бедствия, няма да остане ненаказан.“- така, че е видимо, че човек не трябва да се присмива и прочие със земетресенията, бедствията, хора които си говорят и/или крещят сами (по улици, тротоари, апартаменти (включително, ако си сменят гласа на различни хора- правейки се, че има няколко такива в стая и т.н) и т.н),физическото и т.н насилие (в какъвто и да е вид и по каквито и да е причини),садизми (дори казани на лъжа и/или на шега),психично болните (било роднини, родител или други хора- дори непознати), заплахите- с оръжие и т.н,хора от определени етноси, народности и т.н, мургави роми и т.н- хранещи се с изпражнения и т.н, хората с неприятен и/или некрасив и т.н външен вид и т.н, заекващите хора, мъже отгледани от гей двойки и т.н (малтретирани, изнасилвани и т.н- от тях и т.н), гейовете (и техни престъпления, гей проституцията, вулгарни изказвания и т.н), сексуални и т.н- извръщения и т.н, импотентните мъже, бедните, мизерстващите, хората с дефекти в походката,хората с увредено зрение (включително слепите), скитниците, просяците, самозащита и т.н, заплахи, крясъци, заекващите хора, хората с алергии и т.н (и техни прояви и т.н), побоите, хората с увреждания и всякакви други хора с проблеми и т.н.

    ОтговорИзтриване
  26. на хората по света и на света му трябва любов, мир и доброта- а това човек да желае нечие ( на човек и т.н) зло, умъртвяване, побои, удари, крясъци, геноцид, заплахи- било с оръжие, думи и т.н ( дори казани и т.н- и на шега и т.н) садизми, побои и т.н- видимо е грях..... .киното ( филми, сериали и прочие) от години показва само насилие, извръщения, пошлости и гнусотии (за нормален човек)- а това е зло, което е вредно за хората.....дано по-скоро света се оправи и промени към добро- и да има мир по Земята и добра работа за хората и щастлив и добър живот за хората....надявам се по -скоро Земята да се оправя и променя в добра посока- аз желая свят без страдания, насилие и въобще без всякакви лоши неща....

    ОтговорИзтриване