четвъртък, 30 януари 2014 г.

СПОДЕЛЯНЕ НА ИНТЕРНЕТ ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ДВА КОМПЮТЪРА

Този вариант се използва за да споделите интернет връзка, която не можете да настроите по стандартните начини, защото вашият доставчик ви е ограничил по TTL, Mac адрес и IP. Тя върши работа и за всички останали варианти.

Използване на Proxy Server.

Трябва да следвате следните стъпки.
1. Сдобивате се с някакъв Proxy Server (това е програмата която ще ви помогне да споделите връзката си), такива програми са
WinGate , WinRoute , WinProxy, CCProxy INetShaper и много други.
2. Настройвате сървъра с проксито.
3. След това отивате на другото PC и трябва да настроите всяка от програмите, които ще ползват мрежата да ползва Proxy Server.
По надолу подробно ще опишем примера с
CCProxy и Internet Explorer .

Компютър първи

Първо и двата компютъра трябва да са в една мрежа, за да са в една мрежа трябва да направите следното :1. Отваряте Control Panel (Контролен панел), щракнете двукратно върху Network and Internet Connections (Мрежови връзки), в листата с връзките трябва да имате поне две връзки (за всяко физическо устройство по една).

2. Щраквате с десен бутон на мишката върху втората връзката /тази която ви свързва с другия компютър/ и давате Properties (Свойства), след това в листата с протоколи избирате TCP/IP и щраквате два пъти върху него.3. Ще ви се отвори нов прозорец, в който въвеждате следните полета:
IP Address: 192.168.0.1Subnet Mask: 255.255.255.0
След това давате OK (ОК). С това работата по настройването на мрежата на компютър първи приключи.След това си сваляте и инсталирате програмата
CCProxy тя се разпространява безплатно и
можете да си я свалите от този сайт :
http://www.kaldata.com/ След като я свалите и инсталирате, трябва да я стартирате. За да има другия компютър интернет тази програма трябва да бъде стартирана. Когато тя е стартирана нейната икона седи долу в дясно при часовника.

Компютър втори
Първо и двата компютъра трябва да са в една мрежа, за да са в една мрежа трябва да направите следното :1. Отваряте Control Panel (Контролен панел), щракнете двукратно върху Network and Internet Connections (Мрежови връзки).

2. Щраквате с десен бутон на мишката върху връзката и давате Properties (Свойства), след това в листата с протоколи избирате TCP/IP и щраквате два пъти върху него.

3. Ще ви се отвори нов прозорец, в който въвеждате следните полета:IP Address: 192.168.0.2Subnet Mask: 255.255.255.0
Забележка: За трети компютър, четвърти компютър и ... т.н. - ИП адреса който в примера по горе е 192.168.0.2 трябва да бъде 192.168.0.3 , 192.168.0.4 и ..... т.н.След това давате OK (ОК). С това работата по настройването на мрежата на компютър втори приключи.След това следвайте описаните по долу стъпки за да настройвате програмата Internet Explorer да ползва прокси съръвар :

1. Стартирате
Internet Explorer 2. След това гледате най-горе и щраквате върху Tools (Инструменти)3. След това щраквате върху Internet Options (Опции за интернет)4. След това щраквате върху Connections (Връзки)5. След това щраквате върху LAN Settings (LAN Настройки)6. След това слагате отметка пред Use proxy server for your LAN (Използвайте прокси сървър за вашата локална мрежа)7. След това Попълвате:
IP адрес: 192.168.0.1Порт: 808
8. След това щраквате върху ОК (ОК) и сте готови с настройването на програмата
Internet Explorer .
Ако сте направили всичко правилно би трябвало програмата
Internet Explorer да отваря интернет страници.
Аналогично можете да настроите и други програми. Почти всяка програма, която ползва интернет може да се настрои по подобен начин. Обикновено програмата има меню наречено Options (Опции) или Settings (Настройки) и някъде в тези менюта има настройки за прокси, където вие трябва да попълните :
IP адрес: 192.168.0.1Порт: 808


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

2 коментара:

  1. Никъде не си указал Default gateway и DNS-ите. А без това нищо няма да ти тръгне.

    ОтговорИзтриване
  2. Domain Name System!? Защо ти е необходим? Аз ползвам първия компютър, като основен който е с MAK адрес, който е познат на доставчика. Всичко друго е невидимо за него. Просто следваш указанията и всичко е наред.

    ОтговорИзтриване