четвъртък, 2 октомври 2014 г.

РАЗГОВОР ЗА СОЦИАЛИЗМА, ТОДОР ЖИВКОВ И СЕГАШНАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

Разговора се води по Интернет от различни потребители, и го предавам без правописни корекции. Мненията не са мои а на да ги наречем „На хора от нашия народ”!

Живков без Евро фондове построи две Българии, изкара народа от калта и го вкара в цивилизования свят. Заводите работеха, та пушек се вдигаше. Беднотията изчезна, Костов и седесарите получиха отлично високо безплатно образование. И преди и след 9 септ.1944 е имало убийства, за след 10 да не говорим.

След Симеон Велики, Борис ІІІ, Живков е третия голям политик на съвременна България. Особено в културата и икономиката такъв разцвет никога не е имало. И защо ме лъжат седесарите, че по Живково време не са издавани западни книги. Няма такова нещо. По Живково време нямаше ГМО и ментата. По Живково време във всеки град имаше кино. Всяка седмица кираджии ходеха по селата. Но това СДС и алчния Костов всичко разрушиха. Истината боли седесари.

 НЕ искам да обиждам никой от тук които защитават дясното, но определено заради промените сме на този хал. Ама замислете се че държавата пропада още през 1990 година. Половината от тези които подскачаха като малоумни са разочаровани. Разберете най накрая че в БГ няма истинска демокрация в пълния смисъл на думата!!! Всички желаем демокрация, ама нищо не правим. Демокрацията роди мутрите, Демокрацията роди чалгарското поведение. Преди аз не знам да е имало такова нещо. И вината за това е само на вашата любима вече умряла партийка СДС. Да бяха сложили ред още в началото като ще правят демокрация. Демокрация не означава погазване на законите от почти всеки и анархия! Набийте си го в главата и признайте че се провалихте!
Докато има такива мародери като Костов, които крадат и обричат народа на глад и мизерия винаги ще бъде жива комунистическата и социалдемократическата идея. Живков още през 1962г. разбра, че социализма е едно недоносче и започна да го реформира, като построи нова икономика основана на индустрията и модерно селскостопанско производство. Отворко, питай крадливия Костов, дали е вярно, че още през 1965г. Живков започва да въвежда елементи от пазарната икономика при, което всяко предприятие започва да работи на самоиздръжка. Резултатите са добри, но понеже сме тясно обвързани със СССР, реформата пропада. На Живков нещата му стават ясни окончателно,когато посещава изложението в Япония през 1970г. Там той вижда неща, които му отварят очите, че комунизма и социализма с тази икономическа система няма да я бъде. Затова Живков започва да изгражда държавен капитализъм, но под неговото честно и открито ръководство. ЗА да не се дразни Брежнев в икономиката тайно и полека се въвеждат пазарни механизми и лостове, като акордно заплащане и др., при които заплащането се обвързва с полагания труд и постигнатите резултати от дейността. Заради тези свои ходове в края на 1969г. Кока-кола инвестират у нас, стотици наши фирми започват да си партнират с западни фирми.През 1980г. американци посещават Пловдивския панаир и не могат да повярват, че сме успели да изработим 4 поколение компютри Правец. С хитрата си политика Живков успява да измъкне милиони тонове нефт на ниска цена от Брежнев, да построи АЕЦ. Отворко при такава работеща икономика защо да няма безплатно образование и здравеопазване. При толкова много приходи, всички градове и села са асфалтирани и електрифицирани, по-късно и телефонизирани. Кажи отворко, какво постигна крадливия Костов, освен, че източи Нефтохима и после го продаде на руснаците. Същото направи и с Балкан, Кремиковци,Химко и др.промишлени гиганти, които носеха милиони приходи. Соц идеята винаги ще бъде жива дори и когато Костов и Синята коалиция се гътнат от тоя....

Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар