сряда, 1 октомври 2014 г.

БЪДЕЩЕТО НА ХОЛОГРАМИТЕ - РЕПЛИКА


Май, че съм писал, за тях но вижте нещо повече! Приятно гледане и научаване на нови неща!Вижте началото и края на клипа и ще ви стане ясно, за какво иде реч!
И още и още......

Николай Николов

7 коментара:

 1. Чела съм откъслечни неща, че холограми могат да се правят с лазер, а на линка се говори за ултразвук. Всъщност това дали е материализация на мислите на даден човек или нещо като призрак на неговите мисъл-форми? Когато на дадения пример може да усетиш , че капки падат на ръката ти, тези капки дали ще намокрят ръката като действителна течност? Ако има наш холографски образ някъде, той може ли да бъде пипнат като материален субект или е просто видимо, виртуално, призрачно изображение? Нима може да се създаде холограма на човек, която да бъде като нас, чувстващ, мислвщ, материален субект? Как може да различим холограмата от действителен материален субект?

  ОтговорИзтриване
 2. "Нашите мисли" са продиктувани от записа на всеобщата енергийна реалност. нещо като запис на компютърна програма ама на енергийно ниво, подчинена на строго определени вибрации, в рамките на звуковия сектор. Хем е много сложно за нас, хем е елементарно като система. Светът е много по-елементарен отколкото го смятаме и всичко е относително и безкрайно повтарящо се по принципа на Фибоначи! Образа може да бъде пипнат и почустван, както всичко останало което ни заобикаля, но ако е създаден от нас, то зависи колко е добре проектиран в пространството. Ние също сме такива образи но сме създадени от някаква сила, която за сега наричаме БОГ, Вселенски Разум и т. н. Ако е съвършено създадена, то не можем да я различим. Така както мозъкът ни вижда, холограми на сън което в този момент за нас е пълна реалност. Не знам как по-просто да Ви го обясня!

  ОтговорИзтриване
 3. Спомнете си научно фантастичния разказ и филма по него за мислещия и материализиращ океан, а именно "Соларис".

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря за информацията! Аз лично се интересувам /съвсем в начален стадий съм, т.е. само проучване и събиране на информация/ с какъв лазер /например с такъв може ли/ и какво друго е необходимо. Ако имате подробна информация как да си изготвя сам холограмен образ върху дърво, стъкло, кристал или др. подобен носител - ще Ви бъда много признателен. Да кажем искам да изготвя холограмен образ на информация от мандала, например и да си направя ключодържател, или колие... Благодаря предварително, ако решите да ми пишете: islawow@gmail.com

  ОтговорИзтриване
 5. п.с. имах предвид с такъв /http://auction.bg/item.php?id=635154/ лазер или подобен, не знам. Видях, че има инфо и тук - http://www.iomt.bas.bg/index.php?lang=bg&page=8
  но ми се иска нещо по-евтино - за собствено ползване, не комерсиално. Затова питах за първия лазер или пък да си изготвя сам от двд, имаше някъде такава методика. Но ме интересуват и другите материали - установка, плака...

  Ако сметнете, че е реклама /не е/ изтрийте го, моля. Благодаря.

  ОтговорИзтриване
 6. Нямате проблем! Ето ви нещо за старт!

  http://nikolaijambol.blogspot.com/2011/02/2.html

  http://nikolaijambol.blogspot.com/2011/02/dvd-rv.html

  ОтговорИзтриване
 7. Dear Nikolay Nikolov,

  please visit the site www.iomt.bas.bg which is the URL of the Institute of Optical Materials and Technologies to the Bulgarian Academy of Sciences. There you can find the address of our institute in Sofia.

  Maybe it will be interesting for the visitors of your webpage that we have a large exhibition of holograms that is free. You could obtain also a consultation to improve your webpage.

  ОтговорИзтриване