събота, 4 октомври 2014 г.

КОНТРОЛИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА



За да подработят мнението на публиката, Баварските илюминати започват да разпространяват пропагандата си в читателските клубове още по времето на Френската революция. По-късно, през 19 век, когато Родшилдови вече са поели Английската банка, като средство към целта е превзет еврейският вестник РОЙТЕРС. Предназначението на издания като WOLFF и френския HAVAS е същото: да се изгради международен новинарски монопол.
CFR (Съвет за външна политика) и RIIA (Кралски институт по международни отношения) са създадени от „Кръглата маса“, за да разширят влиянието и. Сесил Роудс, (британско — южноамерикански държавник и диамантен милионер), който иска да разшири британското господство върху целия свят и най-вече върху САЩ, вече е планирал създаването на RIIA.
Една от възможностите за контрол на масите са техниките за social conditioning. Те са изучени от военния техник майор ДЖОН РОУЛИНС РИЙС, който по-късно открива TAVISTOCK INSTITUTE FOR HUMAN RELATIONS в Есекс, Англия. Tavistock Institute е ядрото за водене на психологическа война в Англия. Методите на института — както ще разберете — се прилагат и в Америка. Освен в пресата, те масово са използвани за манипулация в радиото и киното, която след усилената работа през годините бихме могли да наречем „промиване на мозъци“.
CFR е също отговорно за възникването на ООН, която е негово средство за постигане на Новия световен ред. Съгласно документите на SPOTLIGHT и други източници, днес CFR и Трилитералната комисия на сто процента държат американското правителство в ръцете си. Водещи постове на всички информационни служби и агенции са заети от членове на CFR. Между тях са Reuters, Associated Press, United Press, Wall Street Journal, Boston Globe, New York Times, Los Angeles Times, Washington Post, ABC, CBS и RCA. Повечето от печатните медии ги ползват за източници. Германското съответствие на CFR са Билдербергерите и DGAP (Германско дружество за външна политика). Чрез тях част от системата стават например Frankfurter Allegemeine, Bild-Zeitung и Die Zeit (със сигурност са много повече). CFR, който е свързан с „Комитета на 300-те“ и RIIA, има свои членове на водещи позиции в най-големите енергийни концерни, военния апарат и правителството на САЩ.
Същото важи за Европа относно влиянието на кръглата маса, Комитета на 300-те, Билдербергерите, RIIA и Римския клуб. Илюминатският орден „Череп и кости“ оформя вътрешния кръг на CFR и съответно добавя и други медии: Time-Life, National Review, Minneapolis Star, Atlantic Monthly, Fortune
През 1880 г. „Череп и кости“ създава АМЕРИКАНСКИЯ СТОПАНСКИ СЪЮЗ и АМЕРИКАНСКИЯ ИСТОРИЧЕСКИ СЪЮЗ. С течение на годините той печели значително влияние върху образователната и училищната система. Тимъти Дуайт е президент на Йейлския университет и университетите на „Череп и кости“. МакДжордж Бънди, който по време на Виетнамската война е съветник по сигурността при Кенеди и президента Линдън Джонсън, има декански пост в Харвардския университет. Всяка историческа информация, която противоречи на директивите на „Американския исторически съюз“, следователно и на „Череп и кости“,  не се допуска до учебните програми. Същото се случва и в Германия, както и във всички други държави по света. В СССР и ГДР човек се възпитаваше според линията на комунистите, в арабските и еврейските страни — според техните интереси. Общото в случая е, че хората не са обучавани „за самите себе си“ — т.е. да мислят, преценяват и действат самостоятелно.
През 1946 г. ФОНДАЦИЯ РОКФЕЛЕР дарява $ 139 000, за да представи официалната версия за Втората световна война, и изцяло премълчала помощта на американските банкери в изграждането на нацисткия режим. Един от основните дарители на пари е Рокфелеровата Standard Oil Corporation.
Първоначално Фондация „Форд“ е изградена с парите на автомобилната индустрия на Хенри Форд. В последствие обаче в нея се внедряват членове на „Череп и кости“, които използват парите и за видиотяване, както на училищната система, така и на цялата общественост.  Днес училищните системи на големите нации се контролират от Илюминатите и техните разклонения. Повечето инстанции, които издават учебници, са финансирани индиректно от Илюминатите. По време на Виетнамската криза МакДжордж Бънди (отново член на „Череп и кости“) е съветник по сигурността на САЩ. През 1966 г. той става президент на Фондация „Форд“ и избира Харолд Хюи II (член на „Череп и кости“) за вицепрезидент. Неговата област на действие е отделът за проучване и образование. Ненормалните разходи от средствата на фондацията принуждава семейство Форд да се оттегли от дейността си. Едуард Бърни описва техниките за водене на психологическа война, започнати от УЕЛИНГТЪН ХАУС и доведени до перфектност от TAVISTOCK INSTITUTE FOR HUMAN STUDIES, по следния начин:
„C нарастването на населението се увеличава и дейността на Илюминатите за манипулиране на масовото съзнание. Чрез информационните служби, печата, вестниците, телефона, радиото и самолетите — всички те контролирани от Илюминатите, идеите и мненията могат бързо да се разпространяват по целия свят. Съзнателната и интелигентната манипулация на поведенческите модели и мненията на хората е един от най-важните елементи на демократичното общество. Онези, които използват тези механизми, са истинската управляваща сила на този свят.“
Следва продължение за начина по който се  манипулират киното, телевизията и песните.........

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар