вторник, 25 ноември 2014 г.

ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА АЛХИМИКА АЛБЕРТ ВЕЛИКИ - РЕПЛИКА


Средновековен немски натуралист, философ, теолог, алхимик и астролог, Алберт фон Болщет - известен като Алберт Велики. Монах със странна и интересна биография и живот. Той е считан за един от създателите на "Голем"-/ Същество направено от нежива материя и одухотворено от човек - Изкуствения човек - homunculus/. Ученика на Алберт Велики, Св. Тома Аквински избягал от него, след като една от куклите, която стояла в ъгъла на стаята внезапно протегна ръка към него и заговорила с човешки глас. За това пише сам Тома Аквински. Алберт на Велики, прави някои забележителни открития, в т. ч, изобретява и логаритмите. Норберт Винер, бащата на кибернетиката, го смята за един от бащите на съвременната кибернетика. Книгата от Алберт Велики "Оракули" е достигнала до нашето време. Сега тя е под заглавието "Алхимични загадки”. Книгата дава информация за алхимия и редица предсказания почти до 24 век. В „Оракули” няма точно посочване на датата на събитията. Предсказанията са изложени без подробности.
Предсказанията на Алберт Велики:
1. Хората ще открият голям бряг на голямо разстояние от стълбовете на Херакъл. Тази земя е населена от северните хора, и като я попълните ще я направите велика държава. В държавата ще доминира на кръста.
Това пророчество е писано преди откриването на Америка от Колумб. Думите "ще доминира на кръста”, изглежда трябва да се тълкува като победа на християнството в Америка.
2. Германския народ никога няма да бъдат напълно интегриран, тъй като Германия е оскърбила два пъти древните римляни.
Алберт Велики има предвид тук проклятието на римските предсказатели, който прогнозират на царя на варварите Гейзерих, че след като изгори Рим през 455 година, германският народ завинаги ще бъдат разделени на племена, сред които винаги ще има междуособици. С други думи ~ германските хора никога няма да станат велик народ. В действителност, 700 години след Алберт Велики Германия е в пълно разделение. Ако в редките периоди в историята е имало обединение, то е последвано неизбежно от разделяне на два или три лагера.
3.
Германия три пъти, ще бъде на ръба на победата за периода, равен на 700 години. Тя почти три пъти ще притежава света.
Първият опит за такава победа е направен в XVI век. Тогава Крал V Хабсбург е заел престола на свещената римска империя и едновременно е бил и крал на Испания. В неговата империя слънцето никога не залязва. Вторият опит е направен от Хохенцолерн През XIX ~ ХХ век. Третият опит в средата на ХХ век е направено от нацистите, започнали Втората световна война. По този начин, наистина, Германия за 700 години, три пъти е на ръба на ценна победа, но не повече.
4.
Хората ще се увлекат по машини , автомати, но с течение на времето те ще ги захвърлят като ненужни играчки.
5.
Ще се създаде ходеща машина в която ще стоят хора.6. Човекът ще лети до Луната и Марс слез 700 ~ 800 години после смъртта на Алберт Велики.700 (800) години + 1280 (годината на смъртта на Алберт Велики) = 1980 (2080) г. Както е известно, първото кацане на луната се състоя през 1969, а сега се разработват програми за кацане на Марс, както и изследване на лунната територия.
7. Ще има полети до други планети и в други светове.
8. Описано е и НЛО. След 1000 година след смъртта на Алберт Велики ангели ще слязат от небето, както е било в допотопни времена.1000 година + 1280 = 2280г.
9. Периодът на най-ужасните изпитания и страдания на човечеството ще бъде 100 години след смъртта на Алберт Велики. След това ще настъпи златен век.
10. Нови земи ще изникнат в океана. Странен древен остров ще покаже своите планински върхове от водите на Херкулесовите стълбове.
Възможно е, зад Гибралтар от водите на Атлантическия океан, да де издигне остров на който се е намирала Атлантида.
11. Исляма ще оцелее не повече от 800 години след смъртта на Алберт Велики.800 години + 1280 = 2080, т.е. в XXI век, исляма като религия би престанал да съществува.
12. Дяволът ще влезе в човека и човека ще се моли не в името божие, а в името на Сатаната.
Църква на Сатаната вече е създадена. Първите подобни храмове плахо се появиха в края на XIX век, и броя и влиянието на тези храмове сега непрекъснато расте.
13. Светът ще бъде разделен на три големи държавни. Дано Бог помогне за разрешаване на спора между тях. На това предсказание страниците на „Оракули” но Алберт Велики са отрязани
.


Николай Николов

7 коментара:

 1. В българката Уикипедия пише за
  Албертус Магнус, наричан още Алберт Велики или Алберт от Кьолн http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%D1%83%D1%81_%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D1%83%D1%81
  Що се отнася до хомункулус _ от това, което намерих става въпрос за идея на алхимиците, която не е осъществена на практика.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%8F#.D0.98.D0.B7.D0.B2.D0.B5.D1.81.D1.82.D0.BD.D0.B8_.D0.90.D0.BB.D1.85.D0.B8.D0.BC.D0.B8.D1.86.D0.B8
  Ако знаете нещо повече от написаното от достоверен източник, защо не допълните в българката Уикипедия, та да стане достъпно за повече българи ?

  ОтговорИзтриване
 2. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:2Nxb4Y379FwJ:www.meridian27.com/Mer27/Vol9/f2.htm+%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8&cd=5&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&source=www.google.bg
  "Алберт Болщедски, наричан Велики (1193 – 128). Доминикански монах, богослов, философ и естествоизпитател, той преподавал в Регенсбург, Страсбург, Кьолн и Париж. Ползвайки се от арабски и староеврейски източници Алберт Велики успява да възстанови почти цялата философия на Аристотел. В разказите на съвременниците му обаче той е представен като магьосник, за което значителен дял има известният църковник и реакционер Тома Аквински. На младини, като ученик на прочутия алхимик, той случайно влиза в тайната лаборатория на учителя си. В ъгъла вижда женска фигура, която го приветства с вдигане на ръка. Считайки това за “дяволска работа”, Тома Аквински се нахвърля върху фигурата и я разбива с тоягата си. Когато Алберт Велики влиза и вижда това, гневно извиква: “Тома, Тома, какво направи? Ти унищожи моя движещ се автомат, плод на тридесетгодишни усилия!” За тези си експерименти големият учен е обявен за магьосник и е принуден да се откаже от епископския си сан."
  Но "движещ се автомат" е различно от хомункулус, нали?

  ОтговорИзтриване
 3. А какво стана с адронния колайдер и енергията за създаване на скаларно поле? Дали и как е приложена-ще се приложи? Какво е развитието на нещата понастоящем, ако сте запознат от достоверни източници? Може би сте участвал в тези експерименти или просто четете за тях?

  ОтговорИзтриване
 4. НАНЯКОИ МУ СЕ ИСКА ДАЗНАЕ ЗА НЯКОИ НЕША НО НЕТЪРСИШ ТАМ КАДЕТО ТРЯБВА МАСОНИТЕ И ИЛЬМИНАТИТЕ МОГАТ ДАТИ ДОПАЛНЯТ ЗНАНИЕТО ЕТОТИ ЕДИН ЛИНК ЗА ПРОСВЕШЕНИЕ И ЗНАНИЕ
  http://www.youtube.com/watch?v=MLoNJn5FtYY&NR=1

  ОтговорИзтриване
 5. За съжаление не ми се отварят клиповете от горния линк. Който знае може да каже нещо повече?

  ОтговорИзтриване
 6. Ами сигурно сте с ИЕ6, тоест нямяте флаш плеър, по-точно добавките които той ще поиска. Инсталирайте си ИЕ8 или Mozilla Firefox, или Google Chrome. Проблемът Ви ще бъде решен!

  ОтговорИзтриване