сряда, 12 ноември 2014 г.

ЗАГАДКИТЕ НА КРИСТАЛНИТЕ ЧЕРЕПИ И МИСТЕРИИТЕ ОКОЛО ТЯХ


Сред изследователи, археолози и историци, специалисти по мезо-американските древни цивилизации съществуват  неясноти, дори и загадки относно множество открити от тях археологически находки. За   много от тях не може да се установи от кога датират, как са изработени и за какво са служили на древните предци. Типичен случай са загадките с древните кристални черепи.


(Една от най-големите загадки на археологията са тринадесетте кристални черепа.  Според пророчеството, когато всички те бъдат събрани на едно място, човечеството ще разбере как да избегне апокалипсиса, предсказан ни в древния календар на майте. В Мексико и част от Централна и Южна Америка вече са открити няколко перфектни кристални черепа, не по-малко тайнствени и неразбираеми от Големите пирамиди или Стоунхендж.
Филмът проследява историята на тези удивителни артефакти -- митовете и легендите, които ги заобикалят, противоречивите теории за техния произход и предназначение, както и научният тест, на който тайно са подложени.)



В световните музеи са събрани множество скулптурни изображения на човешки черепи, изготвени предимно от кварц. Произходът им е неизвестен, но всички са намерени в Мексико, Централна и Южна Америка т.е. там, където са процъфтявали древните цивилизации на маи, ацтеки и инки. От всички археологически находки на черепи най-интересният и загадъчен  е намереният от английския археолог Албърт Мичъл Хеджес и дъщеря му Анна. Той е и първият открит кристален череп в джунглата на малката централно-американска държава Белиз, където са открити много древни останки от цивилизацията на маите. Черепът става световно известен и е назован на името на откривателя си - черепът на Мичъл-Хеджес. Кристалният череп е  открит сред останки на олтар в развалини от древен храм на маите. Черепът е прецизно направен от прозрачен кварц, който е  изключително добре е полиран. Той е идеално копие на череп в естествена големина, тежи 5 кг.и 190 гр. 203 мм дължина, 125.4 мм широчина и е изработен от цял къс планинскикристал
Според учените, истинско чудо е, че до сега черепът не се е разпаднал на парчета поради особености на вътрешната структура на този кристал – множество жилки и малки мехурчета. Но те очевидно не са попречили на изработката и на идеално гладката повърхността на черепа.  През 1970 год. черепът е бил подложен на прецизен анализ в авторитетната кристалофизическа лаборатория на световната фирма “Hewlett-Packard”.  Изследванията показали, че е бил изработен, без да се отчита молекулярната симетрия на кристала и необикновената му крехкост.  Следователно направата му не би могла да се осъществи даже с лазер,  без да се разпадне.  Освен това, на повърхността му не била открита каквато и да е, даже и микроскопична следа от инструмента, с който е бил направен. Предполага се само, че кристалният череп е бил рязан с диамант поради това, че твърдостта на кристала е малко по-малка от тази на диаманта. Черепът на Мичъл-Хеджес  имал поразителни оптически свойства. В  очните кухини на черепа били поставени майсторски изработени лещи и призми. Скулите действали като съвременни оптични влакна и изпращали светлината от основата на черепа към очните кухини, където били разположени лещите. Ако черепът е осветен, очите започвали да светят ярко,  а ако се насочи лъч светлина към основата на носа, а ако се насочи лъч светлина към основата на носа, целият череп започвал да сияе, сякаш е обграден от ореол.е Учените заявили, че нито една съвременна технология, не може да създаде подобен предмет. Един от тях даже казал: “Този дяволски череп, просто не може да съществува!”  С този череп са свързани и други загадки.  Твърди се, че притежава огромна магическа сила.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

2 коментара:

  1. чела съм в списание за този череп-бях като хипнотизирана от факта,че това е истина,но действително може би ТЕ имат страхотна технология,която е известна на малцина....Удивително е как малко по малко отиваме към истината ,а именно,че не сме сами тук на земята.....

    ОтговорИзтриване
  2. Поради простият факт, че група Свръх Богати Идиоти и Ватикана крият и засекретяват вкичко. Родшилд, Комитет - 300 и т- н...... Те се борят за Една Държава, Единен Световен Ред, Един език - английския, намалявне ва населението на Земята до 5 000 000, които да съм им слуги! И за съжаление за сега успяват..

    ОтговорИзтриване