четвъртък, 20 ноември 2014 г.

ТОЧНО ДНЕС НЕ СЕ БЕЗПОКОЙ

Един от принципите на Рейки : точно днес не се безпокой, звучи толкова просто, а e толкова труден за изпълнение за повечето хора.
Възможен ли е живот без безпокойство и притеснения в нашия забързан и тревожен свят? Редовното използване на Рейки може да ни помогне да постигнем целите си. Нашата гледна точка за справяне с предизвикателствата на живота може да се променя. Вместо да посрещате тревожна ситуация с мисли изпълнени с безпокойство, можем да отговорим на предизвикателството по-спокойно.
КАКВО Е БЕЗПОКОЙСТВОТО?
Безпокойството се създава от нашия страх от бъдещето, което изглежда страшно и неизвестно. Ние имаме възможността да създадем бъдещето в ума си, но то не съществува, докато не се материализира. Твърде често обаче се безпокоим за нещо, което никога не е съществувало, не съществува и няма да съществува. Бъдещето е неизвестно, често пъти безпокойството води точно до това бъдеще, от което сме бягали, като самоосъществяващо се пророчество“. Когато се притесняваме ние създаваме умствена реакция към нещо, което все още не се е случило. Това означава, че ние преживяваме емоцията преди действието. Ние правим това, защото се опитваме да се подготвим за най-лошия възможен сценарий. Когато се подготвяме за най-лошото изпитваме емоцията, която бихме изпитали, ако най-лошото се случи. Тази емоция се съхранява в нашия мозък и я изпитваме всеки път, когато мислим за ситуацията. Веднъж създадена, тази емоция остава в съзнанието ни и е много трудно да погледнем на ситуацията от различна перспектива. Точно поради това ние създаваме бъдещето, от което се боим.
Безпокойството е свързано с миналото и бъдещето и ни отдалечава от настоящето. Когато проумеем, че безпокойството краде от здравето и спокойствието ни, ще можем да погледнем да предизвикателствата в живота от друг ъгъл.
Каквото и да ви тревожи, първо се замислете дали можете да решите проблема точно в този момент или това е проблем, който стои в бъдещето и в момента не можете да направите нищо. Ако точно в този момент можете да направите нещо, просто ДЕЙСТВАЙТЕ, без да се безпокоите. Притесненията за бъдещето не носят нищо положително.
Освобождаването от безпокойството ни позволява да повярваме в себе си и в това, че ще реагираме по най-добрия възможен начин. Колкото по-силно вярваме, че ще се справим, толкова по-лесно усвояваме силата на спокойствието. Спокойствието не означава липса на предизвикателства, а запазване на спокойствие по време на предизвикателствата.
Всъщност няма никаква нужда да се безпокоите!
Човекът е единственото същество, което има очаквания за живота и желания и, което понякога изпитва огромно облекчение, когато тези желания не се осъществят. Когато видим общата картина, ще осъзнаем, че това, което единствено има значение е настоящият момент.
Да се безпокоим за нещо, което още не се е случило, е нещо, което се случва само в умовете ни, следователно ние имаме силата да го променим.
От интернет…..


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

3 коментара:

  1. АКО МИ КАЗВАШ ЗА КОЛАЙДЕРА, ТОЙ Е ПРОСТО ШЕГА С ТОЗИ КОЙТО ГО ИМА В РУСИЯ. ТЕ СА ТОЛКОВА НАПРЕД, ЧЕ ТЕЗИ ЗАПАДНИ ИДИОТИ ЗА КОИТО ГО ПРОЕКТИРАХМЕ И ИДЕЯ СИ НЯМАТ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. А ФИЛМА ЩЕ Е ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЗА ТЯХ, И БЕЗ И ДА ГО ГЛЕДАМ. НИЕ НЕ СМЕ КАТОЛИЦИ, ПРИ КОИТО МЪЖЕТЕ СЕ СМЯТАТ ЗА БОГОПОДОБНИ И ЕБАВАТ МАМАТА НА ЖЕНИТЕ СИ. НИЕ СМЕ ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНИ И ПО ЦЪРКВИТЕ И ПО ВИДА ИМ СЕ ПОКАЗВА СЪДРУЖИЕ И ОБЩНОСТ МЕЖДУ ХОРАТА. ТОВА, ЧЕ НАШИ ИДИОТИ СЕ ОМАЯХА ОТ ПАРИТЕ НЕ ПРОМЕНЯ НАШЕТО - НА НАРОДА СЪЗНАНИЕ. ВСИЧКО НАЙ - ДОБРО ТИ ЖЕЛАЯ, И ИСКАМ ДА ТИ КАЖА НЕЩО КОЕТО ГО ЗНАЕЩ - "ВСЯКО СТАДО СИ ИМА ЧЕРНА ОВЦА"`!

    ОтговорИзтриване
  2. Сърцето ми беше счупено, никога не вярвам, че отново ще се върна на моя бивш, докато д-р ЛОВЕ не върна моя бивш в рамките на 24 часа със силно любовно заклинание. Той е надежден за положителен резултат, свържете се с магьосника за любовна магия по имейл: {placeofsolution@yahoo.c om} или whatsapp на 1 443 281 3404

    ОтговорИзтриване