четвъртък, 20 ноември 2014 г.

€ - НОСТРАДАМУС..??? - КОЙ ПЪК БЕШЕ ТОЙ?! ПОМНИМ ИЛИ НЕ? ! - €



Най - известният пророк , който вероятно бихме могли да наречем нещо средно между енциклопедист , астролог и алхимик , без съмнение е французинът Нострадамус, който за разлика от обичайното мнение не е аскетичен особняк , а свързан с живота лекар .

Нека набързо преминем през живота му :

Роден е на 14 декември 1503 г . като син на еврейски нотариус в Сен Реми , Прованс . Светското му име е Мишел дьо Нотр Дам . Първите си години живее при дядо си ( баща на майка му ) Йоан дьо Сен Реми . Като лекар и близък довереник на крал Рене , херцог д'Анжу , който впрочем е титулярният крал на Ерусалим , можем да приемем , че дядото на Нострадамус е бил един от посветените . Той въвежда Нострадамус в еврейското тайно учение .
След смъртта на своя дядо и учител Мишел следва първо реторика и философия в Авиньон . От 1529 г . в Монпелие учи медицина и през 1532 г . получава научна степен .
Жени се за заможната вдовица Ана Гемела и през 1549 г . става лекар и таен учен в Салон - дьо - Прованс1 . През 1555 г . публикува основната част от пророчествата си . През 1566 г . , след смъртта му , неговият ученик Жан дьо Шавини издава останалата част от тях , които обхващат годините 1555-3797 .
Трябва да се отбележи , че между 1532 и 1549 г . Нострадамус прекарва дълги периоди в абатството на Орвал / Лотарингия ; и в манастира на Камрах . Орвал е женският метох на манастира на свети Бернар , т.е. не на някой друг , а на Бернар от Клерво . Изследователят на Нострадамус Жерар дьо Сед твърди , че по време на 18- те месеца , прекарани там , Нострадамус е посветен в някаква страховита тайна .
Според Сед от този момент нататък Нострадамус принадлежал на строго организирано тайно общество , Priеrе dе Sioп , наследник на тамплиерския орден . Ако проследим информациите на изследователя , ще предположим , че по този начин Нострадамус е получил достъп до тайните на тамплиерите - преди всичко до тези , които са свързани с Атлантида , защото той дава сведения за външния вид на атлантите и за тогавашните природни условия ( червено небе , амфибийни черти на обитателите ..., виж казаното от Мулдашев ).
Това би могло да обясни възможността му да предсказва събития за много векове , че дори и хилядолетия напред , защото е познавал съдържанието на текстовете от Атлантида , открити от тамплиерите .
Ако Нострадамус наистина е бил посветен , възниква въпросът дали до същото знание не са имали достъп и други хора ?
Как мислите ? Дали знанието е изчезнало завинаги , или малка група пазители го е присвоила и е добила власт , по - голяма и от тази на тамплиерите някога ?

Нека се запитаме ...

В КАКВО СЕ ПРЕВЪРНАХА
РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ
И ТЕКСТОВЕТЕ ОТ АТЛАНТИДА ?

Преди да разбулим тази тайна , ми се иска да Ви поведа на друго пътуване във времето :
Намираме се почти хиляда години назад в миналото . Как изглеждат нещата ? Няма ток , асфалтирани улици , естествено никакви коли или самолети . Хората пътуват с каруци , теглени от коне или крави ; водата се топли на печката ; тоалетна , каквато я знаем , с пускане на вода и всичко останало , няма ; липсват GSМ - и и друга комуникационна техника . Малцина от хората имат образование и могат да четат и пишат . Книгите , които съществуват - ако човек може да си ги позволи - третират теми , различни от днешните , и най - често са написани на латински . Има хора , пътували по света - естествено не колкото нас , но все пак са посещавали далечни страни ; обменът на знания е ставал най - вече по този начин .
Нека допълним въображаемото ни пътешествие с факта , че по онова време отношението към хората , които имали различно мнение , както и към друговерците , не е особено деликатно . Хоп , и оставали без глава . Намираме се във вековете на Инквизицията , времето , когато изгаряли вещици .
Говорим за период на мъжките съюзи , т . нар. тайни ложи, масонски ложи и клубове за дебати . В тях се срещат мъже с образование - военни , аптекари , лекари и учители , пътува - ли много , които разискват различни от възприетите по онова време въпроси . Събират се представители на различни християнски общности ( францисканци , доминиканци ...), банкери , както и пътешественици , археолози , физици , химици , дори откриватели и търговци .

В тогавашните ложи се споделят най - новите открития и е ясно , че ставащото в никакъв случай не трябва да стига до ушите на другите . Знанието в повечето случаи носи еретична природа и противоречи на моментните представи за история , религия и политика .
Археолозите разказвали за пирамидите , които са напълно различни от възгледите за световна култура .
Спомням си например находките в Стоунхендж , Южна Англия , направени при разкопки . ( Отново древни атлантически артефакти . )
В Карпатите бяха открити плочки с надписи и съоръжения , които днес бихме нарекли машини , останки от по - древна култура , чиито представители под натиска на външни влияния ( например ледников период ) са прокопали големи тунели и галерии в планините , за да се спасят и преживеят природното бедствие .
Ето два примера за знание , което при никакви обстоятелства не трябва да се споделя с хората . Първите археолози стават проводници за някои древноегипетски тайни : писмени свитъци , намерени в гробове , които обяснявали строежа на Слънчевата система , разкриват т . нар . свещена геометрия ( става дума за геометрията на природата - хора , пчели , дървета , всичко ) и точно разясняват как да бъде приложена .
Само знанията за Слънчевата система и това , че Земята е кръгла , вече означавало смъртна заплаха . По онова време учели , че Земята е плоска . Точка .
Върнахме се приблизително в 1300 г . Научихме тайната , която тамплиерите пазели , и видяхме властта , която им носи . Те са преследвани и много от тях са екзекутирани . Някои бягат в съседните държави и успяват да се спасят . На различни места възникват нови тамплиерски общности ; други постъпват в масонски ложи .
Част от атлантическото знание преминава в ръцете на личности , които вече са много влиятелни и притежават най - различни тайни познания . Братята от ложите получават допълнителен тласък от свещената геометрия , защото текстовете от Атлантида са изградени най - вече на геометричен принцип .
Една от тези облагодетелствани личности е италианският художник , скулптор , природен изследовател и откривател Леонардо да Винчи (1452-1519) , който се прочува не само с картините си , рисувани по законите на златното сечение , а е уважаван и заради " изобретенията " си - подводница , летящи машини , механичен тъкачен стан , подвижни мостове и помпи .
Повечето от неговите открития са увековечени единствено на чертожната дъска . Възниква въпросът как така внезапно е направил толкова много изобретения ?
Впоследствие , масоните научават за структурата на ДНК , за Атлантида , както и за съществуването на чужди космически цивилизации . М - да , разбрали са и някои неща за Авраам Мойсей , Мохамед и Исус : с тях не се е случило точно това , което е описано в книгите .
Накратко , масоните станали смъртни врагове на държавата и църквата и споделяли мнението си само в ложите .

Имаме два аспекта , които да следваме по - нататък :

1 ) Чрез тамплиерите , които се присъединяват към тях , тихомълком масоните получават не само технически арте - факти , знания за планетите , строежа на космоса и т . н . , но и познание за силата на мисълта , т.е. принципите на манифестация на желанията и реализация на проектите , което никога не би се отдало на тези , които не познават механизмите на живота .
2 ) Информацията , че човечеството някога е било " оплодено " от космоса и някой ден ще се върне в него .
Те разсъждавали по следния начин : как да постъпят , ако допуснат , че на планетата ни някога са се приземили космически посетители - без значение дали от Сириус , Орион , Алдебаран , от Нибиру или някъде другаде ? И преди всичко - какво биха направили те ? Биха ли се приземили в Китай или Америка , в княжество "Х" ? Няма ли всеки да се опита да използва контакта с по - високо развитата цивилизация за самия себе си и да го употреби така , че да спечели предимство ?
Решено е да се създаде план за преврат , за да бъдат под - готвени хората за деня "Х" . С други думи : как светът да се промени така , че повече да не е разпокъсван от религии , войни и сепаративни държави ?
Отговорът се криел в постигане на световно господство от единно световно правителство , което след това щяло да общува с други цивилизации и да създаде " нормален " контакт със Земята .
Както виждате , идеята за Световното правителство възниква в позитивен дух . Разработен е план , според който кралските дворове и правителствата ще бъдат свалени с помощта на революции и интриги , за да се постигне това , което днес наричаме Нов световен ред ( много скоро ще го разгледаме по - подробно ).

Всичко върви перфектно - било е време , когато членовете на тайните кръгове са мъдри и образовани мъже , политици , да , дори монарси и президенти , и всички имат една цел .
Но точно тогава настъпва промяна в структурите им , предизвикана от появата на ново тайно общество , известно под името Баварските илюминати . То е учредено през 1770 г . от Адам Вайсхаупт по нареждане на банковата фамилия Ротшилд ( по думите на Айн Ранд , любовницата на Ротшилд ).

Тази ложа създава нови степени , привлича масоните от високите степени , примамва ги с още знания и власт и планът придобива дяволска природа . ( Следва обяснение . )
Проблемът е сериозен : част от знанието на тамплиерите , както и артефактите от саркофазите преминават в ръцете на илюминатите ; те научават за механизмите на живота , за силата на мисълта , за Атлантида , за цивилизациите преди нашата и за тези в космоса . ( Механизмите на съзнателно използваната мисъл - форма работят - независимо дали конструктивно или негативно . Днес ги наричат бяла и черна магия . Моделът и закономерностите са едни и същи в двата случая , но подбудите са различни . )
От текстовете на тамплиерите илюминатите разбират и местонахожденията на земните богатства и скоро започват да ги добиват . Резултатът е известен на всички - собствениците на този монопол са на Уолстрийт и в Лондонското сити - лондонска финансова територия , наречена " най - богатата квадратна миля в света " и представляваща самостоятелна , независима държава в държавата , подобно на Ватикана .
Ако не Ви интересува конкретно кого или какво имам предвид , то поне можете да се ориентирате по думите на Оскар Лафонтен: " Световната политика се управлява от империята на едрите финанси . "

Нека си припомним казаното в началото: ние сме свидетели на ситуация , в която тайното или прикритото знание се превръща в оръжие . От една страна , то се крие от обществото , а от друга , се използва от " стражите " за постигане на собствените им цели .
Сигурно сте любопитни  кои са илюминатите и какво са намислили . Нека проникнем още веднъж в странния свят на съвременните тайни общества , на властниците на този свят и техните невидими знания , за да разберем какво да очакваме на планетата през следващите години ...

Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар