сряда, 10 септември 2014 г.

СЛЕДИТЕ ВОДЯТ КЪМ ШЕСТИЯ КОНТИНЕНТ. - АНТАРКТИДА


"...Ще повторя своите уверения към Вас, че искрено желая и съм уверен, че това е желанието на народа на Съединените Щати, че народите на Съветския Съюз и Съединените Щати да работят заедно за възстановяването и поддържането на мира. Аз съм уверен, че общите интереси на нашите две страни по съхраняването на мира са по-висши от разногласията между нас."
От писмо на Труман до Сталин
19 декември 1945 година.

19 декември 1945 година.


СЛЕДИТЕ ВОДЯТ КЪМ ШЕСТИЯ КОНТИНЕНТ
......
... "Да се борим" с такова масово явление като НЛО е просто безсмислено и дори глупаво - със същия успех на всеки ъгъл може да викаме за това, че Бог няма. Също не по-малко сериозно изучавайки историята на самата Уфология, може просто да се натъкнем на достатъчно любопитни неща, които могат да доведат до разкриване на тайни в тази насока, но които никога не се афишират в световния печат. Та нали уфология, не примерно като много други науки и повечето псевдо науки, със свой собствен предмет за изучаване, колкото и странно да говорим сега, няма, и в това тя прилича истинско мито творчество. Да смятаме обектите за изследване за някакви съвършенно неуловими дори и за човешкото въображение НЛО повече или по-малко за сериозния изследовател би било просто неразумно. В по-голяма степен работата тук се състои в нещо съвсем друго. В търсене на това ДРУГО на нас ни предстои да се решим на своеобразен исторически експеримент и да проверим, къде в края на краищата може да ни заведе цялата тази уфология.
...Всякакви версии, обясняващи масираното появяване на НЛО именно в Америка и именно започвайки от 1947 година остават така и само версии, не подкрепени от сериозни основания. Разбира се можем да приемем която и да е хипотеза, че военните на САЩ са сключили договор с извънземните, с надеждата да измъкнат от тях дори и малка техническа информация за създаване на супер оръжие против антихристите болшевики... Но тогава се налага тази хипотеза да се приложи и към отношението на Една Шеста Част от Сушата, т.е. - СССР, да не говорим и за останалите страни на света, а това само по себе си вече предопределя неминуемата възможност за тотален заговор не толкова против другите страни, колкото против собствените си народи. Хипотезата се руши пред очите ни, както и следващата, открито тръбяща за същите тези "летящи дискове" все същите военни, от същия този народ... само че, без ЗАГОВОР на правителството с извънземните, а както се казва, заради мира в целия свят, за да има "...глобално спокойствие на световната управляваща върхушка, без значение на идеологическите и религиозни разногласия, така както всяка идеология и религия - това в края на краищата е само отличен начин да пиеш сок с основната маса от населението на земното кълбо, не изпитвайки при това никакви материални или морални неудобства".
Р. Солц "История на митологията"
И тук отново възникват въпроси, и отново на тях не се намират разумни отговори, ако не броим отговорите на уфолозите-разобличители. На много уфолози навярно е известно, че "героят на Америка" Кенет Арнолд далеч не е първият от американците, който е наблюдавал "летяща чиния" в цялата и красота и действие. В началото на 60-те години стават достояние на уфолозите извадки от дневника на американския полярен изследовател Ричард Бърд, който в самото начало на 1947 година оглавил мащабна експедиция към източните брегове на Антарктида. И ето, такива знаещи хора твърдят, че в този същия дневник, само че в друга, засекретена част, Бърд заявява, че по време на един от своите разузнавателни полети над ледената пустиня на Шестия Континент са го принудили да се приземи... странни летателни апарати, "...приличащи, - цитирам от книгата на английския уфолог Уинстън Фламел, - на ПЛОСКИ БРИТАНСКИ КАСКИ!" Това, което описва адмирал Ричард Бърд, просто ми е неудобно да го повтарям, защото на това няма да повярват дори и децата. Макар във всеки случай да става ясно, че дори от дългия списък на "наблюдения" изключим някои "недоразумения", случили се на 25 февруари над Лос Анжелис ("Бой над Лос Анжелис"), то хронологията на "сигурно наблюдение на НЛО" е проста, като сварено яйце - първи от американците КЛСИЧЕСКА "летяща чиния" е видял именно адмирал Ричард Бърд, и това е станало не над Америка, а именно над Шестия Континент.
Ето с това произшествие трябва и да започват всички разкази за историята на НЛО!

Следва...

Николай Николов















2 коментара:

  1. Доколкото ми е известно и преди 1945 г. са се забелязвали НЛО.

    ОтговорИзтриване
  2. Следите водят и към теб . Следите остават - винаги!

    ОтговорИзтриване