събота, 4 октомври 2014 г.

КОИ СМЕ БЪЛГАРИТЕ И ЗА КАКВО СМЕ СЪЗДАДЕНИ


А кой създаде Мусала? Бог създаде Мусала. Името Мусала е от арабски произход и значи “Близо до Бога” или “Божи връх”. На турски “Мус-Аллах” значи “Носът на Бога”. На Рила в Акаша (писмо, достъпно само за просветените същества) е написана историята на Земята от създаването й до днешен ден. Затова всички велики същества, адепти и учители, които са посещавали Земята, са идвали на Рила да четат историята й. Със своето пребиваване на Рила те са оставяли своята светлина и своето благословение. Рила с Мусала е благословена планина, за разлика например от Пирин, за която се казва, че е окървавена планина.”

“Много пъти България е център на мистични духовни движения. Няколко века преди Христа тук се подвизава Орфей – древен тракийски певец, работил главно в Родопите. Той е един от първите представители на древността, който учил в секретната окултна Школа на Египет, посветен в тайните на Хермес. Хермес Трисмегист – тройновелик, е от първите ръководители на египетската култура няколко хиляди години преди Христа. . . . Школата на Орфей е при изворите на река Марица, в подножието на Мусала. За това споменава и Едуард Шуре в книгата си “Великите посветени”, където се казва, че Орфей се е подвизавал в подножието на планината Каю-Кайон, което на старогръцки значи Мусала.”
“За трети път, в наши дни, България става люлка на велико духовно мистично движение с идването на Духа на Истината – Учителя Петър Дънов, с неговата обширна духовна и просветителна работа. Всичко това говори, че невидимият свят определя на българите важна мисия в света. “Невидимият свят пази България, защото тя ще бъде стълбовете, диреците на новата култура на човечеството.”
"Българският народ е приготовляван от 5400 години насам от невидимия свят, за да може в днешния век да изпълни задачата, която му се възлага.”
Например само в българския език има две понятия за Бога: Бог и Господ. Бог значи Единият, Незнайният, Вечният, Ели. Господ – това са съществата, завършили своята еволюция и станали божества, които управляват цялата Вселена и представляват ложата на Всемирното Бяло Братство в Космоса.”
В българите има три хубави черти. Най.първо са живели българите траки, които са наричани “благати хора” или “благари”. Те са били добри. От тях българите са взели наклонността към мистичното, духовното. После са дошли славяните, заели са Балканския полуостров. От тях българите са приели духа на жертвата и самоотричането. Най-после са дошли и Аспаруховите българи. От тях са приели храбростта. Старите българи, които са живели на Балканския полуостров, са служили на благия Бог. Това е духовното тълкуване на думата “българин”, благарин. Те са били хора на Духа. Старите българи се различават от тези, които по-късно дойдоха от север, откъм реката Волга и които не служеха на благия Бог, нямаха това религиозно чувство.” Те служат на своите войнствени стремежи и за 1000 години водят над 150 войни.
Какво означава думата “българин”? “Тя е от древен произход. Коренът й се крие в дълбоката древност. Под “българин” разбирам човек, който търси Учителя си, намира Го и учи. От гледището на Божествената философия това е значението на думата “българин”. Като българин намери своя велик Учител и кажи: “Велики Учителю на светлината, ти ще бъдеш между нас и ще ни управляваш.” “Българин значи човек на духа.”
“Израил е онзи, който излиза от рая, из-рая, а пък българин, който влиза в рая. Първоначално сте били Израил, излезли сте от рая; после ще станете българи, ще влезете в рая. Така се примиряват противоречията.”
“Българите са хората, които ще вкарат всички народи по света в рая".


Светлозар Няголов

Николай Николов

6 коментара:

  1. Сега ми хрумна, че българските думи- "господин", "господа" и "госпожа" имат общ корен, а именно "господ". Означава ли това , деца божии, например ?! А думата "богат" ? А също и " сБОГУвам", дали означава разделям се с Бога ? И "ГОСПОДар", божи човек или човек на Бога. Интересно !

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна теза. Ни е сме наречени "Божият народ". Нищо чудно да има връзка, защото е казано: - " В началото бе Словото", което е единственото истинско нещо което е запазено от стотици пъти пренаписаната Библия, на която основно промяна приви Ватикана. Доста неща обаче в „Стария завет” са запазени – особено раздела за Еклисиаст – „Проповедика”! Не съм се замислял, но тезата Ви е много интересна и звучи правдоподобно.

    ОтговорИзтриване
  3. Ох,навсякъде е Компилация от верни,неверни,съвременни изопачения и Угоднически тълкувания,от присламчване на Измислени понятия,Никога несъществували в миналото!"Славяните дошли като море и издавили местните траки!"Пълно е с такива малоумия!"Славяни"и разновидностите на тези думи са Измислица(неслучайна)от враговете на Българите!Между другото и думата "трак"е измислена от етиопските семити (ахейци и данайци),нарекли се по късно "гърци"и то с цел!Т.н."траки" са над 100 племена и са населявали Целия античен свят!Доколкото може да се вярва на Херодот(кариец) от о.Родос!

    ОтговорИзтриване
  4. Колкото до Орфей,тук се говори за Втория Орфей,който е ходил в Египет само за да пита Оракула за Златните Руни(не руно!)!Първия Орфей живял 5000 г. пр. н. е.е изучавал в Египет Мистериите!Посветен в Древните Знания и Мъдрост с които управлява Тракия!

    ОтговорИзтриване
  5. БОГАР БОГ има две тълкувания свещен сокол,или за по точно светия дух и Ар,идващо от АРГ ТРАКИЙСКОТО ПАЗЯ ,което може да се види от надписите на Рогозенското съкровище.Тракийците са били пазетиле на знанието от незапомнени времена .Това личи от племето беси,чието име се тълкува погрешно.Всички знаем ,че албанският е индо европейски език,който има турцизми ,а и много запазени тракийски думи от илирите.Там думата беса е клетва пред Бога.Богар пази Бога или светия дух.Във всички учения накива хора имат санове и титли ,затова не се среща сред древните извори .А и пазителите на знанието са били обвити в мистика ,което още повече пречи да е обществена тайна.Вие кажете има ли логика.

    ОтговорИзтриване