вторник, 2 февруари 2010 г.

Истината за СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ СТРАНИ ДНЕС


Социалистическият лагер загуби Студената война. Не по икономически или военни причини, а заради предателството на Горбачов и горбачовци. Бяхме разделени на зони: Съседите на Западна Европа - Чехия, Полша, Унгария - образуваха пояс с по-добро социално и икономическо равнище. Останалите, както България, бяха подложени на тотално разрушение, необявени но безкрайни репарации и планомерен геноцид над населението.


Но благодарение на нас, които поехме най-тежкия удар на Студената война, оцеляха социалистическите страни от Третия свят.

Днес Китай е най-бързо развиващата се и най-силната икономика в света, а САЩ и Западна Европа изнемогват пред нейната конкуренция.


Други, като Северна Корея и Куба оцеляват при тежки условия на непрестанен външен натиск. Но, в борбата си за оцеляване срещу глобалния капиталистически империализъм, Северна Корея успя да развие мощен военен потенциал, който я превърна в една от първостепенните военни сили в света.

Днес северно корейците са убедени, че са способни да смажат САЩ, ако им се наложи.

 


Докато китайците заложиха на икономическата борба с глобализма, севернокорейците, оказали се изолирани от всички и можейки да разчитат единствено на собствените си сили във враждебна обстановка - от една страна заплаха от Япония и Южна Корея, подстрекавани от господаря си САЩ, от друга страна в трудни отношения с Китай и Съветския блок - заложиха на защитата и превърнаха страната си в мощна военна машина.

Виетнам, след като се защити от американската инвазия, нанесе тежко поражение на армията на САЩ, пропъди я и запази свободата си, днес също бележи икономическо развивите.

Стандарта на живот на средния виетнамец вече е няколко пъти по-добър, отколкото у нас днес.

Намерено в интернет

Николай Николов

2 коментара:

  1. Какво да кажа? Всеки сам кове съдбините си...На опашката сме...Аха, на първо място сме сред държавите в Европейския съюз с най-лош начин на живот.

    ОтговорИзтриване
  2. Важното е ,че сме първи макар и от зад напред :) Жалко за нещастният български народ .Потомци на велики царе , сега вегетираме със 150- 200 евро заплата.

    ОтговорИзтриване