сряда, 10 февруари 2010 г.

Пак агенцията от педерунгели, тоест правителството

приходите
Днес отидох да си платя просрочените задължения към здравната каса – сега НАП, и какво се оказа, трябва да плащам и лихви! Алоо…, Вие да не сте банка бре?! Не стига, че съм безработен и едва успях да намеря необходимата сума ами и лихви… Ами какво стана с парите които съм Ви внасял от 2000 година, до преди пет месеца бре педерасчета такива. Значи пропускаш една вноска и вече си здравно не осигурен.


Знам, че ни трябва лява партия която да защитава интересите на народа, но такава няма. Нима БСП е лява партия?! Не е! Десните защитават едрия капитал, ама като няма за кого да гласуваш…! Няма ли честни хора в таз пуста наша държава та да вземем да създадем лява партия! Хайде да започнем това дело. Като гражданско сружение. Иначе ще ни издоят, окрадат, ще ни подарят кофите за боклук, после уморят и толкова! Ще си летим като духове и ще се радваме на царството небесно!

Ето и мнения от интернет.

джоб - 02.02.2010 г. 10:30:05


Не е важно ние да бъдем обслужени добре в НАП, важното е да си загубим целия ден по опашки за да ни оскубят и последия петак от джоба.За какво здраве да говорим?!??


прецакана - 02.02.2010 г. 08:52:01


Още миналият април си платих всички здравни вноски.В сайта на НОЙ нямаше проблем.Но вчера като влязох в сайта на НАП се оказа ,че не съм ги платила.По телефона ми беше обяснено крайно нелюбезно,че трябва да отида до там да се наредя на опашка за да видят да не би да е станала някаква грешка.Колко е удобно всички да сме длъжници.И кой ще компенсира загубата на време и причиненото неудобство на хората които са решили ,че са решили този проблем.В момента нарушават правото ми на здравна помощ


...а пък смятахме че и наглостта има граници.Над 50 годишна съм,от пет шест години съм безработна,част от пенсийката на мъжа ми отиваше за моите здр. осигуровки.До края на миналата година съм плащала,спирам повече няма да плащам,нямам сили.Длъжен ли е този човек да ми плаща здр. осигуровка.Призовавам международните хуманитарни организации да ни помогнат кат се разболеем.А пък АЛЧНОСТТА също няма граници...!!!???


бени - 01.02.2010 г. 19:25:32


Дължим дори и да сме безработни вноски за здравни осигуровки от 01.01.2007 г. до31.12.2009 г. + лихвите които са доста тлъсти и (+) таксите за превод на парте по 3,5 лв. на всяка вносна бележка към сибанк.


мирослав - 01.02.2010 г. 16:17:50


Не им стигат тези 16,80 лв. но и по 3,50 лв. вземат за превода на парите от сибанк. Не може ли без превод? Така на практика здравните но осигуровки ни стават по 20,30 лв. на месец. И жената с която живее ББ - Цветелина Бориславова притежава 18% от дяловете на сибанк. Добре се грижи Бойко Борисов за приходите на тази сибанк.Така на практика колкото хора си внасят здравни осигуровки ще дарява по 3,50 лв. искали или не искали за превода на здравни осигуровки.


наско - 01.02.2010 г. 15:44:01
Цени, акцизи, данъци и осигуровки вече надминаващи европейските. Заплати повече от срамни, трайна безработица и липса на перспектива за повечето хора. За сметка на това обаче наличие на държава, която има талант да те отупа като брашнен чувал и да ти прибере й малкото което ти е останало.
силвия - 01.02.2010 г. 14:21:01


какви са тези измишльотини бе хора как може да вдигате толкова много осигуровките ами заплатите кой ще ги увеличи да мрем от глад ли искате
Напълно съм съгласна всеки сам да си плаща здравните осигуровки, напълно съм съгласна който не си е платил да няма право на безплатно лечение, но не съм съгласна здравните осигуровки да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за всички, вкл. и за безработните, при забавяне да има лихва, в същото време ако си с прекъснати права и си плащаш за същия период да продължаваш да дължиш осигуровки и лихви (за една услуга плащаш 2 пъти + лихва) и не съм съгласна при това положение работещите да плащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и фонд безработица. Просто не виждам къде отиват тези пари, да не говорим за ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ДОБРОВОЛНИ... глупости.
Казано с други думи, човек работил 10 години на добра заплата, плащал всички осигуровки и данъци и разни глупости за безработица, когато остане без работа за 3 месеца освен, че няма никакви доходи, няма право на безплатно лечение, няма право дори на издаване на медицинско за нова работа безплатно и същевременно дължи здравни осигуровки и съответно лихва (ако не открадне от някъде пари за да си ги внесе навреме)..........
Пълен абсурд, пълна недомислица, както се казва "недоклатена работа"
В България май няма кой да спазва законите и конституцията!Как е възможно официално регистриран безработен,без доходи, без собственост и спестявания да плаща каквото и да било!Какви са тогава ангажиментите на държавата и защо плащаме осигуровки!
Няма да се плашите. После социалният министър ще удължи пенсионната възраст до 89 години. После ще се въведе платено висше образование. Образованието и здравеопазването ще бъде само за богатите. Нали искахте ”европейско развитие за България”. Тия ченгета ще ви обяснят какво е капитализъм и демокрация. Така ви се пада лумпени такива.
Абе от къде ги водят тези министри... Правили са им изпит кой е по-тъп... Да вземе да прочете малко и после да говори. Здравните осигуровки при не плащане имат лихва 20% (+ол) а данъците 10 (+ол). Като иска да глобява, както за данъци то би следвало да се намали лихвата?!?!?!!?

2 коментара:

  1. Prinujdavat me nasila da spra da plashtam.
    Nqma da podam deklaraziq 7 - ne sym syglasna dobrovolno da se syglasq da se osigurqvam vyrhu 420 leva, sled kato nqmam dohodi v Bulgariq. Nali sled tova mogat da me osydqt za tova?
    Ot 5 godini ne jiveq tuk, no dosega plashtah dobrovolno.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако всички престанем да си плащаме безкрайните и вече измислени налози, то държавата ще фалира и правителствата които поддържат 5 процентната богатата каста ще си заминат в историята, ама като сме страхливи и тъпунгери и продажници, то това ни се пада!

    ОтговорИзтриване